Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ακατάλληλοι και μικροί χώροι- Πολλά τα κτιριακά προβλήματα στο Σχολείο Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης Αχαΐας

Δημοσιεύθηκε

στις

Αίθουσες χωρισμένες με πρόχειρα και ακατάλληλα διαχωριστικά, επικίνδυνοι χώροι, καλώδια εκτεθειμένα, τουαλέτες παλιές και πολλά άλλα κτιριακά προβλήματα θα «υποδεχτούν» και τη νέα σχολική χρονιά τους μαθητές στο Σχολείο Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης Αχαΐας (Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης – Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) στα Μποζαΐτικα.

Πρόσφατα αντιπροσωπεία του σπιράλ με επικεφαλής τον Πέτρο Ψωμά επισκέφθηκε το σχολείο, διαπιστώνοντας τα συσσωρευμένα προβλήματα κατόπιν σχετικής ενημέρωσης-καταγγελίας που έκανε πρόσφατα ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου προς το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πατρέων. Η καταγγελία συνοδευόταν από αίτημα του συλλόγου για συζήτηση του θέματος στην επόμενη συνεδρίαση του οργάνου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της παράταξης «δεν δυσκολεύεται κανείς να κατανοήσει το πόσο δίκιο έχουν οι γονείς και πόσο λογικά είναι τα αιτήματα που θέτουν. Ζητούν το αυτονόητο: την εξασφάλιση ενός σύγχρονου και αξιοπρεπούς περιβάλλοντος που δικαιούνται τα παιδιά τους. Δυστυχώς οι υποδομές (εξωτερικών και εσωτερικών χώρων του κτιρίου) δεν διασφαλίζουν την προστασία μαθητών και διδασκόντων, δεν εγγυώνται την υγεία και υγιεινή, ούτε καν δημιουργούν τις απαραίτητες συνθήκες για την στοιχειώδη διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Ροή ειδήσεων

Advertisement