Connect with us

Ελλάδα

Εκκένωση οικισμού στην Κέρκυρα – Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στην Κορινθία

Published

on

Δύσκολη ημέρα για τις πυροσβεστικές δυνάμεις οι οποίες εξακολουθούν να δίνουν μάχη με τις φλόγες σε Κορινθία, Κέρκυρα και Κοζάνη.

Η πυρκαγιά στα Κουραμαδίτικα στην Κέρκυρα ξέσπασε αργά το απόγευμα της Κυριακής σε αγροτοδασική έκταση κοντά σε κατοικημένη περιοχή. Όπως ανακοινώθηκε από την Πυροσβεστική, επιχειρούν 19 πυροσβέστες, 1 πεζοπόρο, πέντε οχήματα και δύο ελικόπτερα, ενώ οι δυνάμεις θα ενισχυθούν.

 

Πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής και σε δασική έκταση στη Μεταμόρφωση Κοζάνης. Κινητοποιήθηκαν 9 πυροσβέστες με 3 οχήματα και 2 αεροσκάφη.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση το 24ωρο από ώρα 18:00 χτες, 20-08-2022 έως ώρα 18:00 σήμερα, 21-08-2022, εκδηλώθηκαν 46 δασικές πυρκαγιές. Οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα σε δασική έκταση στο Κατακάλι Κορινθίας είναι σε εξέλιξη και επιχειρούν 121 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, συμπεριλαμβανομένων 26 πυροσβεστών από Φινλανδία και Νορβηγία, 24 οχήματα, 8 Ε/Π, εκ των οποίων τα δύο συντονιστικά και 13 Α/Φ. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Καίει σε δύσβατο σημείο

Πίο συγκεκριμένα, σε δύσβατο σημείο και πλέον ανεξέλεγκτα  καίει η φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής στο Κατακάλι Κορινθίας.

Φωτιά στο Κατακάλι Κορινθίας

 

Φωτιά στο Κατακάλι Κορινθίας 21 Αυγούστου 2022

Λιποθύμησε πυροσβέστης στην φωτιά στο Κατακάλι Κορινθίας – μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Κορίνθου

Δείτε το βίντεο του korinthostv.gr

Λιποθύμησε πυροσβέστης στην φωτιά στο Κατακάλι Κορινθίας 

 

21 Αυγούστου 2022

 

Μαίνεται η πυρκαγιά στο Κατακάλι Κορινθίας

 

Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στο Κατακάλι Κορινθίας

 

300575811_1014365559252351_8135650922594925612_n-1-850x383

Σε γενική επιφυλακή έχουν τεθεί οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Κορινθίας, ενώ με εντολή Αρχηγού ΠΣ, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) μεταβαίνει στην περιοχή για τη διερεύνηση των αιτιών εκδήλωσης της πυρκαγιάς.

Σε επιφυλακή οι επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής στο Σεΐχ Σου

Σε επιφυλακή για τον κίνδυνο αναζωπυρώσεων βρίσκονται οι επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής στο Σεΐχ Σου, στο σημείο που ξέσπασε η πυρκαγιά, το μεσημέρι, στο τμήμα μεταξύ Αγίου Παύλου και Τριανδρίας.

Στο σημείο παραμένουν δεκαπέντε άνδρες με πέντε οχήματα και επιχειρούν για να σβηστούν οι εναπομείνασες ενεργές εστίες, ενώ σταμάτησαν οι εναέριες ρίψεις νερού.

Η πυρκαγιά οριοθετήθηκε μετά την εκδήλωσή της από την Πυροσβεστική, προκειμένου να αποφευχθεί η επέκτασή της. Στο σημείο έσπευσαν σαράντα πέντε άνδρες και δεκαπέντε οχήματα, συνεπικουρούμενα και από πεζοπόρα τμήματα, ενώ από αέρος επιχειρούσαν δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Ως το απόγευμα η πυρκαγιά είχε τεθεί υπό μερικό έλεγχο.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η φωτιά έκαψε περίπου δεκαπέντε στρέμματα πευκοδάσους. Προανάκριση για τα αίτια διενεργεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Ροή ειδήσεων

Advertisement