Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Κικίλιας: Κορυφαίος προορισμός πλέον η Ελλάδα

Δημοσιεύθηκε

στις

τη φετινή επιτυχία του ελληνικού τουρισμού αλλά και στην περαιτέρω αναβάθμισή του μέσω συγκεκριμένης στρατηγικής που έχει χαράξει για το 2023 αναφέρθηκε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας σε άρθρο του στην εφημερίδα Real News.

«Είναι εμφανές ότι η Ελλάδα ξεπερνά κάθε προσδοκία ως προς το τουριστικό της προϊόν για το 2022. Η χώρα είναι ο απόλυτος καλοκαιρινός- και όχι μόνο- προορισμός για κάθε ταξιδιώτη καθώς προσφέρει μοναδικές εμπειρίες σε όσους την επισκέπτονται» τονίζει ο υπουργός Τουρισμού, επισημαίνοντας ότι παρά τις μεγάλες αντιξοότητες που προκάλεσαν ο πόλεμος στην Ευρώπη, η ενεργειακή κρίση, ο πληθωρισμός, η ακρίβεια, η πανδημία, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις κλπ, η Ελλάδα τα κατάφερε.

Ο Β. Κικίλιας αναφέρει ενδεικτικά την αύξηση των ταξιδιωτικών εσόδων τον Ιούνιο του 2022 έναντι του «ανέφελου» 2019, τις αφίξεις στα ελληνικά αεροδρόμια οι οποίες αυξήθηκαν κατά 12% συγκριτικά με την προ πανδημίας περίοδο, την πέρα από κάθε προσδοκία πορεία του τουρισμού στα νησιά του ΝΑ Αιγαίου όπου την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου οι αφίξεις αυξήθηκαν κατά 17% σε σχέση με το ΄19, τις 5.000 προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων καθώς και το ρεκόρ στις απευθείας πτήσεις από τις ΗΠΑ.

Ροή ειδήσεων

Advertisement