Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Γιώργος Κυριακόπουλος: “Προς τι οι πανηγυρισμοί κύριε Μητσοτάκη;”  

Δημοσιεύθηκε

στις

Οι νέοι προκλητικοί και παράταιροι πανηγυρισμοί των κυρίων Μητσοτάκη και Σταϊκούρα για την λήξη του καθεστώτος ενισχυμένης εποπτείας διαστρεβλώνουν την αλήθεια και προσβάλουν για μία ακόμα φορά τους πολίτες. Όσα όμως ψέματα και αν επιστρατεύσουν δεν αλλάζει το γεγονός ότι η λήξη του καθεστώτος ενισχυμένης εποπτείας ήταν προκαθορισμένη για φέτος το καλοκαίρι ήδη από το καλοκαίρι του 2018 με την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και την απόφαση για τη ρύθμιση του χρέους.

Όσο και αν η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί να ξαναγράψει την πρόσφατη ιστορία της χώρας δεν θα το καταφέρει καθώς έχει συνδεθεί στη μνήμη του ελληνικού λαού με τις πιο σκοτεινές μνημονιακές στιγμές, με την φτωχοποίηση της πλειοψηφίας του λαού αλλά και με την πολιτική ευθύνη για την χρεοκοπία της χώρας. Ο κύριος Μητσοτάκης είναι ο εκπρόσωπος των δυνάμεων της χρεοκοπίας, όσων υποστήριζαν το ΔΝΤ και τους πιο ακραίους δανειστές. Είναι αυτός που ακόμα και την ώρα που η Ελλάδα έβγαινε από τα μνημόνια το 2018 ζητούσε πιστοληπτική γραμμή στήριξης δηλαδή νέα μέτρα.

Και τώρα όπως και τότε προκαλεί και εμπαίζει την ελληνική κοινωνία που βιώνει μια δραματική κατάσταση. Η φτώχια και οι ανισότητες αυξάνονται, τα καρτέλ στην ενέργεια κάνουν πάρτι εις βάρος των νοικοκυριών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και η ακρίβεια σαρώνει το εισόδημα των πολιτών. Όμως η κυβέρνηση  Μητσοτάκη σύντομα θα κλείσει το κύκλο της  και οι πολίτες θα ανοίξουν μια νέα σελίδα δημοκρατικής και κοινωνικής αναγέννησης.


Ροή ειδήσεων

Advertisement