Connect with us

Μαγειρική

Lemon curd με καμένη μαρέγκα σε βαζάκια 

Published

on

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

Για την κρέμα λεμονιού

125ml χυμό λεμονιού

ξύσμα από 2 λεμόνια

100γρ. ζάχαρη (ανάλογα πόσο ξινά είναι τα λεμόνια)

2 αβγά ολόκληρα + 2 κρόκους

1 πρέζα αλάτι

85γρ. βούτυρο σε κύβους

Για τη μαρέγκα

3 ασπράδια αβγών

150γρ. ζάχαρη

ξύσμα από 1 λεμόνι

Εκτέλεση

Βάζετε ένα σουρωτήρι πάνω από ένα γυάλινο βάζο κι ένα σκεύος πάνω σε χαμηλή φωτιά. Ρίχνετε στο σκεύος το χυμό και το ξύσμα των λεμονιών, τα αβγά και τους κρόκους, τη ζάχαρη και το αλάτι. Ανακατεύετε με αβγοδάρτη. Προσθέτετε το βούτυρο και ανακατεύετε να λιώσει. Ανεβάζετε τη φωτιά στο μέτριο και συνεχίζετε να μαγειρεύετε την κρέμα, ανακατεύοντας διαρκώς με τον αβγοδάρτη μέχρι να πήξει. Θα τραβήξετε την κρέμα από τη φωτιά όταν ρίχνοντας μια μικρή ποσότητα κρέμα σε πιάτο θα μπορεί να κρατά το σχήμα της. Περάστε την κρέμα από σουρωτήρι και αφήστε την στο βάζο να κρυώνει. Στρώνετε σε ένα ταψί χαρτί ψησίματος και απλώνετε πάνω τη ζάχαρη. Την ζεσταίνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 10 λεπτά. Προσοχή μην αρχίσει να υγροποιείται. Χτυπάτε στο μίξερ σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα τα ασπράδια να αφρίσουν. Βγάζετε τη ζάχαρη από το φούρνο και διπλώνοντας το χαρτί τη ρίχνετε έτσι καυτή στα χτυπημένα ασπράδια μέχρι να πήξει καλά η μαρέγκα, να κρυώσει και να κάνει κορυφές. Προς το τέλος προσθέτετε και το ξύσμα του λεμονιού. Μεταφέρετε τη μαρέγκα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής. Γεμίζετε γυάλινα βαζάκια με την κρέμα λεμονιού κατά τρία τέταρτα και απογεμίζετε από πάνω με μαρέγκα. Καίτε τη μαρέγκα με φλόγιστρο. Αν δεν έχετε, ανάβετε το γκριλ του φούρνου, μεταφέρετε τα βαζάκια σε ταψί και ψήνετε για μερικά λεπτά, ίσα να αρχίσει να παίρνει χρώμα η μαρέγκα. Τα διατηρείτε στο ψυγείο, μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος.

Ροή ειδήσεων

Advertisement