Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
Connect with us

Χωρίς κατηγορία

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Αυτά ήταν τα τελευταία της λόγια πριν φύγει από τη ζωή

Δημοσιεύθηκε

στις

Ήταν 31 Αυγούστου του 1997, όταν η πριγκίπισσα Νταϊάνα έχασε τη ζωή της σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στη σήραγγα Ponte del’ Alma, στο Παρίσι.

Tο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε προσέκρουσε στην 13η τσιμεντένια κολόνα στήριξης της οροφής του τούνελ και η «πριγκίπισσα του λαού» άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 36 ετών.

Η απώλεια της ζωής της προκάλεσε κύμα συγκίνησης σε όλο τον πλανήτη ενώ τα ερωτήματα και οι θεωρίες συνωμοσίας γύρω από τις συνθήκες του θανατηφόρου τροχαίου δεν άργησαν να έρθουν.

«Πίστευα ότι θα ζούσε»
Ο πυροσβέστης, Χαβιέρ Γκούμερλον, ήταν ένας από τους άνδρες που απεγκλώβισαν τη Νταϊάνα από το αυτοκίνητο και το σημείο συντριβής.

Σύμφωνα με τη Mirror, ο Γκούμερλον θυμάται τα τελευταία λόγια της 36χρονης αλλά και τις πρώτες βοήθειες που της παρείχε για να κρατηθεί στη ζωή.

«Δεν το πίστευα. Είχε ανοιχτά τα μάτια της στην αρχή και είχε τις αισθήσεις της. Πριν τη βγάλουν από το αυτοκίνητο, της κρατούσα το χέρι και προσπάθησα να την παρηγορήσω και να την κρατήσω ψύχραιμη», ανέφερε αρχικά για την αντίδρασή του όταν αντιλήφθηκε ότι η γυναίκα που βρισκόταν στο αυτοκίνητο, ήταν η πριγκίπισσα.

«Μου είπε «Θεέ μου τι έγινε;» και λίγο αργότερα υπέστη ανακοπή», πρόσθεσε ο ίδιος.

Και συμπλήρωσε: «Της έκανα μαλάξεις στην καρδιά και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα άρχισε να αναπνέει ξανά. Ήταν φυσικά μια ανακούφιση γιατί, ήθελα να της σώσω τη ζωή και αυτό νόμιζα ότι το είχα κάνει. Για να είμαι ειλικρινής πίστευα ότι θα ζούσε.

Από όσο ήξερα όταν ήταν στο ασθενοφόρο ήταν ζωντανή και περίμενα να ζήσει. Αλλά έμαθα αργότερα ότι είχε πεθάνει στο νοσοκομείο. Ήταν πολύ αναστατωμένη. Ξέρω πια, ότι υπήρξαν σοβαροί εσωτερικοί τραυματισμοί, αλλά όλο το επεισόδιο είναι ακόμα πολύ έντονο στο μυαλό μου. Και η ανάμνηση εκείνης της βραδιάς θα μείνει για πάντα μαζί μου».

Τέλος, ο πυροσβέστης σημείωσε: «Τότε δεν είχα ιδέα ότι ήταν η πριγκίπισσα Νταϊάνα. Μόνο όταν την έβαλαν στο ασθενοφόρο ένας από τους άνδρες του ασθενοφόρου μου είπε ότι ήταν αυτή».

Είχε προβλέψει τον θάνατό της δύο χρόνια πριν;
Στο μεταξύ, ένα νέο ντοκιμαντέρ του Discovery+ με τίτλο «The Diana Investigations», που έκανε πρεμιέρα στις 18 Αυγούστου, φέρνει νέα στοιχεία στο φως για το μοιραίο δυστύχημα και αποκαλύπτει ότι η Νταϊάνα είχε προβλέψει… τον θάνατό της.

Συγκεκριμένα, η πριγκίπισσα φέρεται να ζήτησε τον Οκτώβριο του 1995 μια ιδιωτική συνάντηση με τον προσωπικό νομικό της σύμβουλο, Βίκτορ Μίσκον, για «να του μιλήσει για κάτι που είχε στο μυαλό της».

Ο Μίσκον σημείωσε επιμελώς τη συνομιλία τους, κατά την οποία η Νταϊάνα του είπε ότι «αξιόπιστες πηγές την είχαν ενημερώσει ότι μπορεί να οργανωθεί ένα τροχαίο ατύχημα». Επίσης, η ίδια τόνισε ότι «ή θα κατέληγε νεκρή ή θα τραυματιζόταν σοβαρά».

Σχεδόν δύο χρόνια μετά συνέβη το τροχαίο που της στοίχισε τη ζωή.

Σύμφωνα με το ίδιο ντοκιμαντέρ, ο Μίσκον έδωσε το σημείωμα της συνάντησής του με την Νταϊάνα στον τότε επίτροπο της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου, Πολ Κόντον, ο οποίος το κλείδωσε σε ένα χρηματοκιβώτιο.

Μόλις ο διάδοχος του Κόντον, Τζον Στίβενς, ανέλαβε τη θέση ενημερώθηκε για την ύπαρξη του σημειώματος και επισκέφτηκε τον Βίκτορ Μίσκον την άνοιξη του 2005 για περισσότερες διευκρίνισες: «Είδα τον Μίσκον περίπου ένα μήνα πριν πεθάνει, περίπου την άνοιξη του 2005, επειδή το σημείωμα μου είχε προκαλέσει μεγάλη ανησυχία και πίστευε ότι η Νταϊάνα ήταν παρανοϊκή και δεν είχε μεγάλη εμπιστοσύνη σε αυτά που αποκάλυπτε στο σημείωμα», είχε πει ο Στίβενς στην Daily Beast.

Ωστόσο, υπήρχε και μια δεύτερη επιστολή που φέρεται να έγραψε η πριγκίπισσα τον Οκτώβριο του 1996, δύο μήνες μετά το διαζύγιό της με τον πρίγκιπα Κάρολο.

Ο μπάτλερ της, Πολ Μπάρελ, την είχε δημοσιεύσει στο βιβλίο του το 2003, «A Royal Duty».

«Κάθομαι εδώ στο γραφείο μου σήμερα τον Οκτώβριο του 1996 και λαχταράω κάποιον να με αγκαλιάσει και να με ενθαρρύνει να κρατηθώ δυνατή με το κεφάλι μου ψηλά. Αυτή η συγκεκριμένη φάση στη ζωή μου είναι η πιο επικίνδυνη – ο σύζυγός μου σχεδιάζει ένα ατύχημα στο αυτοκίνητό μου, βλάβη στα φρένα και σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι, προκειμένου να ανοίξει το μονοπάτι για να παντρευτεί την Τίγκι (την προσωπική του βοηθό)», είχε γράψει η πριγκίπισσα.

in.gr

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement