Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Μαγειρική

  Μπριάμ φούρνου με γιαούρτι και κεφαλογραβιέρα

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Υλικά (για 4 άτομα)

2 μελιτζάνες σε φέτες

2 πατάτες, χωρίς φλούδα, σε φέτες

2 κολοκυθάκια σε φέτες

1 πιπεριά κόκκινη, σε φέτες

1 πιπεριά πράσινη, σε φέτες

1 πιπεριά κίτρινη, σε φέτες

1 καρότο σε ροδέλες

1 κρεμμύδι σε φέτες

2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

3 μεγάλες ώριμες τομάτες τριμμένες

½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

200γρ. γιαούρτι

2 κρόκους αβγών

100γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC, στον αέρα. Σε μεγάλη πυρίμαχη κατσαρόλα που μπαίνει και στον φούρνο ρίχνετε όλα τα λαχανικά. Προσθέτετε τις τριμμένες τομάτες, τον μαϊντανό, το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνετε. Ρίχνετε ένα ποτήρι νερό, ανακατεύετε καλά και βάζετε στη φωτιά κλείνοντας με το καπάκι. Μόλις πάρει μια βράση και μαλακώσουν τα λαχανικά, μεταφέρετε την κατσαρόλα στον φούρνο και ψήνετε για 50 λεπτά. Συνεχίζετε το ψήσιμο για 15 λεπτά επιπλέον, χωρίς καπάκι, μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα. Σε μπολ χτυπάτε το γιαούρτι με τα αβγά και λίγη από την κεφαλογραβιέρα με τη βοήθεια ενός αβγοδάρτη. Περιχύνετε με το μίγμα το φαγητό, πασπαλίζετε με την υπόλοιπη κεφαλογραβιέρα και ψήνετε για λίγο


Ροή ειδήσεων

Advertisement