Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

North Evia – Samos Pass: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τα νέα voucher

Δημοσιεύθηκε

στις

Ενα βήμα βρισκόμαστε πριν από την έναρξη της τρίτης φάσης για το North Evia-Samos Pass για το μήνα Σεπτέμβριο, με την πλατφόρμα των αιτήσεων για τα voucher να ανοίγει στις 25 Αυγούστου.

Η υλοποίηση του καινοτόμου σχήματος στήριξης της βόρειας Εύβοιας και της Σάμου -οι οποίες έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές – συνεχίζεται, σε συνεργασία των Υπουργείων Οικονομικών, Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Τουρισμού.

Στη νέα φάση του προγράμματος η κάθε κάρτα χρηματοδοτεί τον δικαιούχο με 150 ευρώ για διακοπές στη Βόρεια Εύβοια ή με 300 ευρώ για διακοπές στη Σάμο, τον μήνα Σεπτέμβριο και αφορούν σε δαπάνες διαμονής, εστίασης και τοπικών μεταφορών στις παραπάνω περιοχές.

Θα διατεθούν περισσότερες από 13.800 κάρτες συνολικού κόστους 2,7 εκατομμυρίων ευρώ καθώς θα προστεθούν σε αυτές και όσες δεν χρησιμοποιήθηκαν από τους δικαιούχους κατά τον μήνα Ιούλιο. Παράλληλα όσες κάρτες για τον Σεπτέμβριο δεν απορριφθούν, θα διατεθούν τον Οκτώβριο μαζί με νέα χρηματοδότηση για ενίσχυση του αριθμού των καρτών.

Συνολικά, μέσω της πλατφόρμας https://vouchers.gov.gr θα διατεθούν περισσότερες κάρτες από ό,τι προβλεπόταν αρχικά, καθώς θα προστεθούν σε αυτές και όσες δεν χρησιμοποιήθηκαν από τους δικαιούχους κατά τον μήνα Ιούλιο.

Η τρίτη φάση του προγράμματος περιλαμβάνει:

-Voucher: 150 ευρώ για διακοπές στη Βόρεια Εύβοια ή 300ευρώ στη Σάμο, τον Σεπτέμβριο

-Καλύπτει δαπάνες διαμονής, εστίασης και τοπικών μεταφορών

Χωρίς εισοδηματικά κριτήρια

Σε ό,τι αφορά στους δικαιούχους των προγραμμάτων δεν υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια  για την προμήθεια κάρτας, αρκεί όμως να μην είναι κάτοικοι των περιοχών αλλά επισκέπτες, αφού στόχος είναι η στήριξη των πληγεισών περιοχών.


Ροή ειδήσεων

Advertisement