Σάββατο 1 Απριλίου 2023
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Αντίπαλος μας τα προβλήματα»-Ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του ΠΓΝΠ, Νίκος Ηλιόπουλος, μιλάει στη «Γ» για τις προτεραιότητες του

Δημοσιεύθηκε

στις

Η ένταξη του προσωπικού στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, καθώς και η επαρκής στελέχωση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Παναγία η Βοήθεια», συγκαταλέγονται μεταξύ άλλων στις προτεραιότητες του νεοσύστατου Διοικητικού Συμβουλίου του σωματείου των εργαζομένων του.

«Ξεκινάμε έχοντας να αντιμετωπίσουμε σημαντικά ζητήματα με κυριότερο αυτό της πανδημίας και των προβλημάτων που επιφέρει στη λειτουργία του νοσοκομείου και τους εργαζόμενους» τονίζει στη «Γ» ο πρόεδρος του σωματείου Νίκος Ηλιόπουλος, επισημαίνοντας: «Προβλήματα όπως η αναστολή σημαντικού αριθμού εργαζομένων η οποία έρχεται να προστεθεί στο μεγάλο κύμα συνταξιοδοτήσεων οδηγούν μοιραία στην υποστελέχωση των τμημάτων και κλινικών, την παραπέρα εντατικοποίηση της εργασίας και την εξουθένωση του προσωπικού».

ΟΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ

Παράλληλα, θέτοντας τις βασικές διεκδικήσεις του σωματείου των εργαζομένων ο πρόεδρος του αναφέρει τα ακόλουθα:
«Με άξονα την ενεργή συμμετοχή όλων των μελών πρωτίστως.
*Θα αγωνιστούμε για την υλοποίηση ενός πάγιου, διαρκούς και δίκαιου αιτήματός μας που αφορά στην ένταξη μας στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, κάτι που δικαιολογείται απόλυτα από τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εργαζόμαστε.
*Θα αγωνιστούμε για την αναδιαμόρφωση του οργανισμού του νοσοκομείου μας με την πρόβλεψη παραπάνω κλινών και την αύξηση των οργανικών θέσεων ανά ειδικότητα, θέσεων προσαρμοσμένων στις λειτουργικές ανάγκες του νοσοκομείου μας, το οποίο είναι το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Δυτικής Ελλάδας και ένα από τα μεγαλύτερα της χώρας .
*Θα αγωνιστούμε για την πλήρωση των υπαρχόντων κενών οργανικών θέσεων και την επαρκή στελέχωση του νοσοκομείου μας με προσλήψεις μόνιμου Ιατρικού, Νοσηλευτικού και Βοηθητικού (τραυματιοφορέων, βοηθών θαλάμου κ.α.) προσωπικού, Διοικητικού προσωπικού, Τεχνικών και προσωπικού Παραϊατρικών ειδικοτήτων βάσει των επικαιροποιημένων αναγκών.
*Θα αγωνιστούμε για την παράταση των συμβάσεων ΙΔΟΧ και Επικουρικού προσωπικού για τουλάχιστον ένα χρόνο ακόμα και σε κάθε περίπτωση, με δεδομένο ότι εξυπηρετούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του νοσοκομείου, την μονιμοποίηση τους. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως τόσο το προσωπικό ΙΔΟΧ όσο και το Επικουρικό προσωπικό δοκιμάστηκε σε δύσκολες συνθήκες, εξειδικεύτηκε, ευαισθητοποιήθηκε, έδωσε τον καλύτερό του εαυτό και απέδωσε – εκ του αποτελέσματος – τα μέγιστα. Θεωρούμε ότι το προσωπικό αυτό στην παρούσα φάση είναι αναντικατάστατο.
*Θα αγωνιστούμε για την ορθή διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού του νοσοκομείου μας (τοποθετήσεις και μετακινήσεις μέσω κριτηρίων, κ.α.) ως ασπίδα στην επαγγελματική εξουθένωση».

Επιστροφή όσων έχουν μπει σε αναστολή

Επιπλέον, ο κ. Ηλιόπουλος θέτει ως προτεραιότητα του σωματείου και την επάνοδο στην εργασία τους όλων όσοι έχουν μπει σε καθεστώς αναστολής, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θα αγωνιστούμε για την επιστροφή των συναδέλφων μας που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας (αναγνωρίζοντάς τους πως εργάστηκαν αδιάκοπα κατά το πρώτο διάστημα της πανδημίας) με την υποχρέωση ράπιντ τεστ όπως γίνεται στους υπόλοιπους δημόσιους υπαλλήλους. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι οι λόγοι αναστολής εξέλειπαν πλήρως, αν ποτέ υπήρξαν, και η επανένταξή τους στον εργασιακό τους χώρο είναι αδήριτη, πρακτική και κοινωνική ανάγκη, η ικανοποίηση της οποίας θα αποτελέσει και στοιχείο υψηλής πολιτικής αντίληψης και μεγαλοθυμίας».
Σύμφωνα με τον ίδιο, πρώτιστο ζητούμενο είναι και η αύξηση χρηματοδότησης και προγραμμάτων οικονομικής ενίσχυσης προκειμένου να αντικατασταθεί ο όποιος πεπαλαιωμένος ιατρικός και μη εξοπλισμός και να γίνει κτηριακή αναβάθμιση (εκτός από την ενεργειακή που ήδη πραγματοποιείται) προκειμένου το νοσοκομείο να μετατραπεί σε μία σύγχρονη δομή παροχής υπηρεσιών τέτοιας που αρμόζει σε ένα τριτοβάθμιο πανεπιστημιακό νοσοκομείο.
«Όπως έχουμε υποσχεθεί η επικοινωνία με τους εργαζόμενους και η ενημέρωση για τους στόχους του σωματείου θα είναι συνεχής, έτσι ώστε να γίνονται όλα τα μέλη κοινωνοί με τα προβλήματα και συμμέτοχοι στις προτεινόμενες από το σωματείο λύσεις» υπογραμμίζει και καταλήγει: «Στόχος λοιπόν του ΔΣ του Σωματείου είναι να αγωνιστούμε όλοι μαζί με γνώμονα το συμφέρον των εργαζομένων και να δώσουμε λύσεις σε κάθε δίκαιο αίτημα τους».

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Κινητοποίηση τη Δευτέρα ενάντια στη διακοπή της κυκλοφορίας στην παραλιακή των Βραχνεΐκων

Δημοσιεύθηκε

στις

Κινητοποίηση ενάντια στη διακοπή της κυκλοφορίας στον παραλιακό δρόμο Ροϊτίκων – Βραχνεΐκων, θα πραγματοποιήσουν το πρωί της Δευτέρας 3 Απριλίου στις 10:00 π.μ. στα Ροΐτικα οι κάτοικοι, οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή και οι εργαζόμενοι που βλέπουν να χάνουν τις δουλειές τους ενόψει της σεζόν.

Στην κινητοποίηση καλούνται οι φορείς της περιοχής, τα συνδικάτα και όλοι όσοι θίγονται άμεσα από την καθυστέρηση ολοκλήρωσης του έργου αποχέτευσης.

Γι’ ακόμα μια χρονιά καλούνται δεκάδες επιχειρήσεις κι εκατοντάδες εργαζόμενοι να βγουν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για το έργο βάσει της σύμβασης που έχει υπογραφεί πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τις 30 Απριλίου 2023, ενώ οι εργασίες δεν ξεπερνούν το 60% των συνολικών παρεμβάσεων.
Οι μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν μεταξύ άλλων οι κάτοικοι και οι εργαζόμενοι της ευρύτερης περιοχής στις καθημερινές τους μετακινήσεις οδηγούν στους… δρόμους!

Όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση «είναι ένα έργο που πραγματικά οι δημότες το περίμεναν χρόνια. Ένα έργο σημαντικό, σύγχρονο και αναγκαίο. Δυστυχώς όμως μέσα από τα παιχνίδια, τα οποία οργανώνονται ανάμεσα στον ανάδοχο και τη δημοτική αρχή, κινδυνεύει αυτό το έργο να τιναχτεί στον αέρα ότι και αν αυτό σημαίνει για τον τοπικό πληθυσμό».

Οι κάτοικοι και επαγγελματίες της περιοχής ζητούν να παρθεί πίσω η απόφαση της ΔΕΥΑΠ του Δήμου Πατρέων για έργα εν όψει της σεζόν που ξεκίνησε και να υλοποιήσει η εταιρεία τη δέσμευση που έχει υπογράψει στη σύμβαση του έργου για ολοκλήρωση των εργασιών εντός του 2023, όπως επίσης και να γίνει άμεση ασφαλτόστρωση του δρόμου στα σημεία που οι εργασίες έχουν ολοκληρωθεί και παύση των εργασιών έως αρχές Σεπτεμβρίου κάτι για το οποίο είχε δεσμευτεί ψευδώς η Δημοτική αρχή.

«Κλείνουμε τον δρόμο γιατί μας κλείνουν!», αναφέρουν στο μήνυμά τους οι κάτοικοι, καταστηματάρχες και εργαζόμενοι των Ροϊτίκων, Βραχνεΐκων και Μονοδενδρίου.

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Στο Καραμανδάνειο νοσηλεύεται 10χρονος που έπεσε από τρακτέρ

Δημοσιεύθηκε

στις

Στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων Πατρών μεταφέρθηκε εσπευσμένα το απόγευμα   της Παρασκευής, ένα παιδί, ηλικίας περίπου δέκα ετών από χωριό του Δήμου Πύργου μετά από πτώση που είχε από τρακτέρ.

Το παιδί αρχικά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Πύργου φέροντας βαριά τραύματα σε πόδια και λεκάνη ωστόσο κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή του στο Καραμανδάνειο. Το περιστατικό διερευνούν οι αρμόδιες αρχές.

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Επιδειξίας αναστάτωσε την οδό Μακεδονίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Στην προσαγωγή ενός επιδειξία, προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ το βράδυ της Παρασκευής.

Σύμφωνα με καταγγελία γυναίκας, το περιστατικό έλαβε χώρα στην οδό Μακεδονίας, όταν ο άνδρας την πλησίασε  δείχνοντάς της τα γεννητικά του όργανα. Η γυναίκα άρχισε να φωνάζει και κάλεσε αμέσως την αστυνομία, η οποία λίγη ώρα αργότερα τον εντόπισε και τον προσήγαγε στο αστυνομικό τμήμα.

 

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα