Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Αντίπαλος μας τα προβλήματα»-Ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του ΠΓΝΠ, Νίκος Ηλιόπουλος, μιλάει στη «Γ» για τις προτεραιότητες του

Published

on

Η ένταξη του προσωπικού στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, καθώς και η επαρκής στελέχωση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Παναγία η Βοήθεια», συγκαταλέγονται μεταξύ άλλων στις προτεραιότητες του νεοσύστατου Διοικητικού Συμβουλίου του σωματείου των εργαζομένων του.

«Ξεκινάμε έχοντας να αντιμετωπίσουμε σημαντικά ζητήματα με κυριότερο αυτό της πανδημίας και των προβλημάτων που επιφέρει στη λειτουργία του νοσοκομείου και τους εργαζόμενους» τονίζει στη «Γ» ο πρόεδρος του σωματείου Νίκος Ηλιόπουλος, επισημαίνοντας: «Προβλήματα όπως η αναστολή σημαντικού αριθμού εργαζομένων η οποία έρχεται να προστεθεί στο μεγάλο κύμα συνταξιοδοτήσεων οδηγούν μοιραία στην υποστελέχωση των τμημάτων και κλινικών, την παραπέρα εντατικοποίηση της εργασίας και την εξουθένωση του προσωπικού».

ΟΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ

Παράλληλα, θέτοντας τις βασικές διεκδικήσεις του σωματείου των εργαζομένων ο πρόεδρος του αναφέρει τα ακόλουθα:
«Με άξονα την ενεργή συμμετοχή όλων των μελών πρωτίστως.
*Θα αγωνιστούμε για την υλοποίηση ενός πάγιου, διαρκούς και δίκαιου αιτήματός μας που αφορά στην ένταξη μας στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, κάτι που δικαιολογείται απόλυτα από τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εργαζόμαστε.
*Θα αγωνιστούμε για την αναδιαμόρφωση του οργανισμού του νοσοκομείου μας με την πρόβλεψη παραπάνω κλινών και την αύξηση των οργανικών θέσεων ανά ειδικότητα, θέσεων προσαρμοσμένων στις λειτουργικές ανάγκες του νοσοκομείου μας, το οποίο είναι το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Δυτικής Ελλάδας και ένα από τα μεγαλύτερα της χώρας .
*Θα αγωνιστούμε για την πλήρωση των υπαρχόντων κενών οργανικών θέσεων και την επαρκή στελέχωση του νοσοκομείου μας με προσλήψεις μόνιμου Ιατρικού, Νοσηλευτικού και Βοηθητικού (τραυματιοφορέων, βοηθών θαλάμου κ.α.) προσωπικού, Διοικητικού προσωπικού, Τεχνικών και προσωπικού Παραϊατρικών ειδικοτήτων βάσει των επικαιροποιημένων αναγκών.
*Θα αγωνιστούμε για την παράταση των συμβάσεων ΙΔΟΧ και Επικουρικού προσωπικού για τουλάχιστον ένα χρόνο ακόμα και σε κάθε περίπτωση, με δεδομένο ότι εξυπηρετούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του νοσοκομείου, την μονιμοποίηση τους. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως τόσο το προσωπικό ΙΔΟΧ όσο και το Επικουρικό προσωπικό δοκιμάστηκε σε δύσκολες συνθήκες, εξειδικεύτηκε, ευαισθητοποιήθηκε, έδωσε τον καλύτερό του εαυτό και απέδωσε – εκ του αποτελέσματος – τα μέγιστα. Θεωρούμε ότι το προσωπικό αυτό στην παρούσα φάση είναι αναντικατάστατο.
*Θα αγωνιστούμε για την ορθή διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού του νοσοκομείου μας (τοποθετήσεις και μετακινήσεις μέσω κριτηρίων, κ.α.) ως ασπίδα στην επαγγελματική εξουθένωση».

Επιστροφή όσων έχουν μπει σε αναστολή

Επιπλέον, ο κ. Ηλιόπουλος θέτει ως προτεραιότητα του σωματείου και την επάνοδο στην εργασία τους όλων όσοι έχουν μπει σε καθεστώς αναστολής, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θα αγωνιστούμε για την επιστροφή των συναδέλφων μας που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας (αναγνωρίζοντάς τους πως εργάστηκαν αδιάκοπα κατά το πρώτο διάστημα της πανδημίας) με την υποχρέωση ράπιντ τεστ όπως γίνεται στους υπόλοιπους δημόσιους υπαλλήλους. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι οι λόγοι αναστολής εξέλειπαν πλήρως, αν ποτέ υπήρξαν, και η επανένταξή τους στον εργασιακό τους χώρο είναι αδήριτη, πρακτική και κοινωνική ανάγκη, η ικανοποίηση της οποίας θα αποτελέσει και στοιχείο υψηλής πολιτικής αντίληψης και μεγαλοθυμίας».
Σύμφωνα με τον ίδιο, πρώτιστο ζητούμενο είναι και η αύξηση χρηματοδότησης και προγραμμάτων οικονομικής ενίσχυσης προκειμένου να αντικατασταθεί ο όποιος πεπαλαιωμένος ιατρικός και μη εξοπλισμός και να γίνει κτηριακή αναβάθμιση (εκτός από την ενεργειακή που ήδη πραγματοποιείται) προκειμένου το νοσοκομείο να μετατραπεί σε μία σύγχρονη δομή παροχής υπηρεσιών τέτοιας που αρμόζει σε ένα τριτοβάθμιο πανεπιστημιακό νοσοκομείο.
«Όπως έχουμε υποσχεθεί η επικοινωνία με τους εργαζόμενους και η ενημέρωση για τους στόχους του σωματείου θα είναι συνεχής, έτσι ώστε να γίνονται όλα τα μέλη κοινωνοί με τα προβλήματα και συμμέτοχοι στις προτεινόμενες από το σωματείο λύσεις» υπογραμμίζει και καταλήγει: «Στόχος λοιπόν του ΔΣ του Σωματείου είναι να αγωνιστούμε όλοι μαζί με γνώμονα το συμφέρον των εργαζομένων και να δώσουμε λύσεις σε κάθε δίκαιο αίτημα τους».

Ροή ειδήσεων

Advertisement