Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αχαΐα: Θλίψη για την ξαφνική απώλεια του Χαράλαμπου Κολυπέρα

Δημοσιεύθηκε

στις

Στην γενέτειρά του, στο Φαρραί του Δήμου Ερυμάνθου θα γραφτεί αύριο ο επίλογος της επίγειας διαδρομής του Χαράλαμπου Κολυπέρα του Νικολάου, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 79 ετών.

Ο ξαφνικός θάνατός του προκάλεσε θλίψη στην τοπική κοινωνία καθώς ο εκλιπών υπήρξε ένας άνθρωπος δραστήριος, με κοινωνική προσφορά και αγάπη στον τόπο του και στους ανθρώπους του.

Τα τελευταία χρόνια κάθε καλοκαίρι επέλεγε να ζει στο Φαρραί βιώνοντας την ηρεμία και την ομορφιά της ιδιαίτερης πατρίδας του και φέτος έμελλε να είναι το τελευταίο καλοκαίρι για εκείνον.

Ο εκλιπών σπούδασε στην Αυστρία το 1960 μεταλλειολόγος μηχανικός και επί 25 ολόκληρα χρόνια διετέλεσε διευθυντής στα μεταλλεία «Βωξίται» Παρνασσού στην Άμφισσα.

Στην Αυστρία γνώρισε και την σύζυγό του Άσφριντ με την οποία απέκτησαν μια κόρη την Ξένια – Κωνσταντίνα, η οποία ζει στην Γερμανία και μάλιστα ευτύχησε να δει ένα εγγόνι τον μικρό Χάρη.  Ο ίδιος μοιραζόταν τη ζωή του στις δύο χώρες, στην Γερμανία και την Ελλάδα.

Ήταν άνθρωπος δραστήριος, κοινωνικός, δοτικός, ευγενής και ιδιαίτερα αγαπητός. Είχε δραστηριοποιηθεί στο Σύλλογο Προστασίας Υγείας και Περιβάλλοντος του Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας, πρωτοστατούσε σε δράσεις για το περιβάλλον, ενώ τελευταία είχε δραστηριοποιηθεί και στην τοπική οργάνωση της Ν.Δ. Ερυμάνθου.

Ο Χαράλαμπος Κολυπέρας ήταν το δεύτερο παιδί μιας πολύτεκνης οικογένειας από το Φαρραί αλλά και η δεύτερη απώλεια από τα τέσσερα παιδιά μετά τον θάνατο της μεγαλύτερης αδελφής τους Αικατερίνης.

Το πένθος της απώλειας είναι ιδιαίτερα βαρύ για τα άλλα δύο αδέλφια, ιδίως τον Γιώργο Κολυπέρα, ο οποίος μέσα σε έναν χρόνο έχασε τη σύζυγό του, την αείμνηστη πρόεδρο του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού Ν. Αχαΐας «Άλμα Ζωής» Λιολιώ Κολυπέρα αλλά και τον αγαπημένο του αδελφό.

Η κηδεία του θα τελεστεί αύριο Πέμπτη στις 5 το απόγευμα από τον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου στο Φαρραί.


Ροή ειδήσεων

Advertisement