Τρίτη 16 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Σαρηγιάννης για άνοιγμα σχολείων: Καλό θα ήταν η επιστροφή στα θρανία να γίνει με self test

Δημοσιεύθηκε

στις

Για το άνοιγμα των σχολείων μίλησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη την Τετάρτη (24/8) ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης τονίζοντας πως καλό θα ήταν οι μαθητές να επιστρέψουν στα θρανία κάνοντας πρώτα self test.

Όπως εξήγησε μιλώντας στον ΣΚΑΪ μετά από τα μέσα Σεπτεμβρίου μπορεί να υπάρξει αύξηση κρουσμάτων ή αλλιώς αλλαγή στην κλίση της επιδημιολογικής καμπύλης, λόγω των μεταλλαγμένων στελεχών που επικρατούν τώρα ή λόγω νέων μεταλλάξεων.

«Ο λόγος της αποκλιμάκωσης που ξεκίνησε στις 15 Ιουλίου είναι το γεγονός ότι σε τοπικό επίπεδο, στα τουριστικά μέρη, αναπτύχθηκε σε μεγάλο ποσοστό φυσική ανοσία διότι πολύς κόσμος μολύνθηκε, δεν κάναμε κάτι για να σταματήσουμε τη μετάλλαξη Όμικρον 4-5. Γυρνώντας στην Αθήνα και στις άλλες μεγάλες πόλεις από τις διακοπές τα πράγματα μπορεί να αλλάξουν. Τα κρούσματα θα μπουν σε μια πολύ μεγαλύτερη ”δεξαμενή”», δήλωσε συγκεκριμένα ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης

«Θα συνεχίσει να υπάρχει πτώση στους επιδημιολογικούς δείκτες»

Αναφερόμενος στο άνοιγμα των σχολείων τόνισε ότι καλό θα ήταν οι μαθητές να επιστρέψουν στα θρανία αφού κάνουν ένα self test ενώ για την επιβολή μέτρων υπογράμμισε ότι «ανοίγοντας τα σχολεία με κανένα μέτρο μπορεί να είναι εντάξει για τις 12 Σεπτέμβρη» αλλά δεν ξέρει όπως είπε «αν θα είναι ”οκ” για τις 29 Σεπτέμβρη».

Σε κάθε περίπτωση ανέφερε ότι για αυτές τις μέρες θα συνεχίσει να υπάρχει πτώση στους επιδημιολογικούς δείκτες ωστόσο αναμένεται μια μικρή επιβράδυνση λόγω των εορτασμών του Δεκαπενταύγουστου.

Ροή ειδήσεων

Advertisement