Τρίτη 16 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Υπό απόσυρση 150 ταξί στην Πάτρα

Δημοσιεύθηκε

στις

ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΗ ΖΑΚΥΝΘΙΝΟΥ

Στα 150 υπολογίζονται τα παλαιά ταξί της Πάτρας που θα πρέπει να αποσυρθούν και να αντικατασταθούν από καινούρια έως το τέλος του χρόνου, καθώς συμπληρώνουν τα 20 χρόνια κυκλοφορίας.

«Τα ταξί έχουν ένα όριο ηλικίας κι αυτό είναι τα 20 χρόνια», εξηγεί στη «Γ» ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί Πατρών και Περιχώρων  Γιώργος Σιδέρης, επισημαίνοντας ότι πρέπει να αποσυρθούν τα οχήματα που κυκλοφόρησαν το 2002. Σύμφωνα με τον ίδιο, σε σύνολο 650 ταξί που αριθμεί ο στόλος των ταξί στην αχαϊκή πρωτεύουσα, τα 150 πρέπει να αντικατασταθούν από νέα οχήματα.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι η σχετική διαδικασία έχει ήδη ξεκινήσει, με τους περισσότερους ιδιοκτήτες ταξί να κινούνται εγκαίρως για την αντικατάσταση των οχημάτων τους, στρεφόμενοι κυρίως στην αγορά μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, ως επί το πλείστον πενταετίας.

Κι αυτό διότι υπάρχει μια δυστοκία στις παραγγελίες νέων οχημάτων, δεδομένου ότι εκτός από το μεγαλύτερο κόστος, η παράδοση τους είναι χρονοβόρα και μπορεί να υπερβεί ακόμη και τους έξι μήνες. Επομένως, τα μεταχειρισμένα οχήματα είναι μια εναλλακτική και φθηνότερη λύση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ

Ροή ειδήσεων

Advertisement