Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Έβρεξε για… μήνες -Στο μεγάλο όγκο νερού που έπεσε μέσα σε λίγη ώρα αποδίδονται οι καταστροφές της προχθεσινής κακοκαιρίας στα Καλάβρυτα

Published

on

Στα πρωτοφανή χαρακτηριστικά της προχθεσινής καταστροφής -έπεσαν, τοπικά 40mm νερού ποσότητα που αντιστοιχεί σε βροχές μηνών- αποδίδει η διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος τις εκτεταμένες καταπτώσεις βράχων και χωμάτινων όγκων στην περιοχή των Καλαβρύτων και ειδικότερα στα προβλήματα που δημιουργήθηκαν με την κυκλοφορία στον Οδοντωτό και τους βασικούς άξονες, Πάτρα – Καλάβρυτα μέσω Πούντας και Πάτρα – Καλάβρυτα μέσω Χαλανδρίτσας.

Μετά την προχθεσινή επέμβαση των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας, απελευθερώθηκε η κυκλοφορία στην Πούντα – Καλάβρυτα καθώς πτώσεις βράχων και άλλα φερτά υλικά είχαμε πολλά σημεία του δρόμου αλλά και η Πατρών Καλαβρύτων μέσω Χαλανδρίτσας, από την περιοχή Κομπηγάδι του Δήμου Ερυμάνθειας και προς τα πάνω.
Στην Πούντα – Καλάβρυτα, έγιναν δεκάδες απεγκλωβισμοί ΙΧ που είχαν μείνει ανάμεσα σε σημεία του δρόμου που είχαν κλείσει λόγω κατολίσθησης. Τα κυριότερα προβλήματα στην Πούντα – Καλάβρυτα παρουσιάστηκαν σε τρία σημεία κοντά στο ύψος του Μεγάλου Σπηλαίου.
Χθες το πρωί τρία μηχανήματα της Περιφέρειας, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Αχαΐας Χαράλαμπου Μπονάνου και του προϊσταμένου του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της ΠΔΕ Νίκου Γυφτάκη συνέδραμαν στο Δήμο Καλαβρύτων που ξεκίνησε τους καθαρισμούς σε άλλες επαρχιακές και δημοτικές οδούς.
Τους κ.κ. Μπονάνο και Γυφτάκη, στην επιτόπια αποτίμηση της πορείας αποκατάστασης των προβλημάτων, συνέδραμε ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καλαβρύτων, αντιδήμαρχος, Ζήσιμος Ζησιμόπουλος.
«Τα προβλήματα με την ισχυρή βροχόπτωση στην περιοχή των Καλαβρύτων σταδιακά, από το απόγευμα της Τρίτης, αποκαθίστανται. Μετά τις δεκάδες κατολισθήσεις συνέπεια της ισχυρότατης βροχόπτωσης με μεγάλους όγκους νερού, η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας αντέδρασε άμεσα με την συνδρομή και εργολάβων που με τα μηχανήματα έργου που διαθέτουν, βοήθησαν και ανοίξαμε όλους τους δρόμους» τόνισε ο κ. Μπονάνος.
«Τα καιρικά φαινόμενα που παρουσιάζονται κατά την συγκεκριμένη χρονική περίοδο είναι πολλές φορές απρόβλεπτα ενώ έχουν και ιδιαίτερα τοπικά χαρακτηριστικά. Οι υπηρεσίες μας παραμένουν σε εγρήγορση καθώς είναι ακόμη σε ισχύ το έκτακτο δελτίο Επικόνδυνων Καιρικών Φαινομένων που έχει εκδώσει η ΕΜΥ για όλη τη χώρα» αναφέρει ο κ. Γυφτάκης.
Χθες κατά τη διάρκεια της επιτόπιας αποτίμησης της πορείας αποκατάστασης των ζημιών, οι κ.κ. Μπονάνος, Γυφτάκης και Ζησιμόπουλος συμφώνησαν να παραμείνουν μηχανήματα σε διάφορα επικίνδυνα σημεία ώστε να παρέμβουν εκ νέου στην περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις ότι η κακοκαιρία θα επιμείνει για κάποια 24ωρα ακόμη…

Ροή ειδήσεων

Advertisement