Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022
Connect with us

Χωρίς κατηγορία

Παράταση στο σήριαλ-Το Συμβούλιο της Επικρατείας προχωρά σε νέα ακρόαση επί της αίτησης αναστολής του Δήμου Αιγιαλείας σχετικά με την μετακίνηση του Τμήματος Φυσικοθεραπείας

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε νέα ακρόαση, επί της αίτησης προσωρινής αναστολής εκτέλεσης του Προεδρικού Διατάγματος του Υπουργείου Παιδείας για την μετακίνηση του Τμήματος Φυσικοθεραπείας, από το Αίγιο στην Πάτρα, προχώρησαν χθες το πρωί οι δικαστές του Γ’ Θερινού Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ).

Η ακρόαση πραγματοποιήθηκε παρουσία των νομικών εκπροσώπων του Υπουργείου Παιδείας και του Πανεπιστημίου Πατρών, της πλευράς δηλαδή που ζητά την εφαρμογή κανονικά του Προεδρικού Διατάγματος που εκδόθηκε προ διμήνου και ορίζει ως νέα έδρα, για το Τμήμα Φυσικοθεραπείας, από 1/9/2022, την Πάτρα και την Ιατρική Σχολή στο χώρο της Πανεπιστημιούπολης.
Από την πλευρά του Δήμου Αιγιαλείας και των τοπικών φορέων (Εργατικό Κέντρο Αιγίου, Εμπορικός Σύλλογος Αιγίου και Ορθοπεδική Κλινική Γ.Ν.Α.Α.) που υπογράφουν την αίτηση προσωρινής αναστολής μεταφοράς του τμήματος -έως και την οριστική εκδίκαση στο ΣτΕ της υπόθεσης με την αίτηση ακύρωσης του Π.Δ.- στην ακρόαση παρέστη ο νομικός σύμβουλος του Δήμου και πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγιαλείας Γιώργος Μπέσκος.
Οι δικαστές ζήτησαν από τους εμπλεκόμενους να καταθέσουν εκ νέου μεθαύριο Δευτέρα τα υπομνήματά τους προκειμένου να εκδώσει την απόφασή του.
Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση η οποία σχετίζεται με τη διαδικασία έκδοσης προσωρινής απόφασης (όπως τα Ασφαλιστικά μέτρα) επρόκειτο να δικαστεί από το Β΄ Θερινό Τμήμα του ΣτΕ.
Το Τμήμα αυτό ανέπεμψε όμως την εκδίκαση προχθές στους δικαστές που ανέλαβαν καθήκοντα χθες οι οποίοι έσπευσαν να καλέσουν τους αντίδικους για να ενημερωθούν λόγω του επείγοντος.
«Η καθυστέρηση στην έκδοση της απόφασης επί της αίτησής μας για προσωρινή αναστολή εφαρμογής του Π.Δ. με το οποίο, μέσα από το νέο Ακαδημαϊκό χάρτη του Πανεπιστημίου Πατρών, μετακινείται το τμήμα του Αιγίου στην Πάτρα, είναι ένδειξη της σοβαρότητας που έχει η υπόθεσή μας και το γεγονός ότι πρέπει το αίτημά μας να εξεταστεί διεξοδικά» αναφέρει ο Νομικός Εκπρόσωπος του Δήμου κ. Μπέσκος.
Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλο, ο δήμος εν αναμονή της απόφασης του ΣτΕ επι των προσωρινών μέτρων, με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου και επιτροπής αγώνα, παραμένει σταθερός στην απόφαση να παρεμποδιστεί η μετακίνηση του εξοπλισμού της σχολής ενώ διεκδικεί σθεναρά την οριστική δικαίωση επί της αίτησης οριστικής ακύρωσης του Προεδρικού Διατάγματος με το νέο Ακαδημαϊκό χάρτη του Πανεπιστημίου.

Χωρίς κατηγορία

ΟΝΝΕΔ: Με άρωμα Αχαΐας στην Αρκαδία

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Με άρωμα Αχαΐας η παρουσία της ΟΝΝΕΔ στην προχθεσινή περιοδεία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Αρκαδία. Στελέχη που προέρχονται από την ΟΝΝΕΔ Αχαϊας συνόδευσαν τον Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ, Ορφέα Γεωργίου και τον Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής, Παύλο Μαρινάκη και έδωσαν δυναμικό παρών στην ομιλία του Πρωθυπουργού.

Περισσότερα

Χωρίς κατηγορία

Μηδενίζουν το χρόνο, σώζουν ζωές

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Ο Τάκης Μικές είναι ο εμπνευστής της δημιουργίας της ομάδας δικυκλιστών διασωστών του ΕΚΑΒ Πάτρας και οι αριθμοί δικαιώνουν τους αγώνες του. Καθημερινά οι δύο δίκυκλες μηχανές άμεσης επέμβασης του ΕΚΑΒ που δώρισαν επιχειρηματίες της πόλης βρίσκονται δίπλα στον πολίτη που χρειάζεται πρώτες βοήθειες. Και καθημερινά επιβεβαιώνεται η σπουδαιότητά τους στην πόλη μας. Τις προάλλες είδαμε τους δύο δικυκλιστές διασώστες (μαζί του ήταν και ο συνάδελφός του Χρύσανθος Φωτακόπουλος) να βρίσκονται έξω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέου και να χρειάζεται και οι δύο ταυτόχρονα να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες σε δύο περιστατικά κατά τη διάρκεια της δοξολογίας. Αλλά και καθημερινά, κάνουν αγώνα δρόμου για να φθάσουν όσο πιο σύντομα γίνεται σε ένα συμβάν για να προσφέρουν πρώτες βοήθειες και να σώζουν ζωές. Το ίδιο κάνουν όλοι οι διασώστες του ΕΚΑΒ, και στα πληρώματα των ασθενοφόρων, που καλούνται να μηδενίζουν τον χρόνο για να επιτελέσουν το έργο τους. Και είναι λυπηρό, να δέχονται επιθέσεις από πολίτες, που αυθαίρετα τους καταλογίζουν καθυστέρηση άφιξης, όταν όλοι οι χρόνοι τους καταγράφονται από την Υπηρεσία τους.

Περισσότερα

Ελλάδα

Το ενεργειακό στο επίκεντρο των επαφών Μητσοτάκη στη διάσκεψη των ηγετών του ΕΛΚ

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, την πρώτη ημέρα της συνάντησης των ηγετών του ΕΛΚ, είχε διαδοχικές συναντήσεις με την πρόεδρο της Κομισιόν, τον πρόεδρο του ΕΛΚ και τον Ιταλό ΥΠΕΞ.

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, έλαβε σήμερα μέρος στις εργασίες της διήμερης διάσκεψης των ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), στην Αθήνα, στο περιθώριο της οποίας είχε διμερείς συναντήσεις με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, τον υπουργό Εξωτερικών και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της Ιταλίας, Αντόνιο Ταγιάνι, και τον πρόεδρο του ΕΛΚ, Μάνφρεντ Βέμπερ.

Κατά τη συνεδρίαση των ηγετών συζητήθηκαν η στρατηγική της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς και σημαντικά ζητήματα που αφορούν το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η ενεργειακή ασφάλεια, η οικονομική διακυβέρνηση και η άμυνα.

Στη συνάντηση του πρωθυπουργού με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που προηγήθηκε, συζητήθηκαν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση, με έμφαση στον πόλεμο στην Ουκρανία και σε κοινές λύσεις για την αντιμετώπιση των συνεπειών της ενεργειακής κρίσης, ενόψει και του επόμενου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

«Καλή συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την προετοιμασία της επόμενης #EUCO συνόδου κορυφής», έγραψε η πρόεδρος της Κομισιόν σε ανάρτησή της στο Twitter.

Πρέπει να βελτιώσουμε την εργαλειοθήκη μας για να υποστηρίξουμε ευάλωτα νοικοκυριά και επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν υψηλές τιμές ενέργειας», προσέθεσε.

Κατά τη συνάντηση με τον κ. Ταγιάνι σημειώθηκαν το εξαιρετικό επίπεδο των ελληνο-ιταλικών σχέσεων και η αμοιβαία βούληση για ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταδίκασε απερίφραστα την επίθεση που είχε ως στόχο αυτοκίνητο διπλωμάτη που υπηρετεί στην ιταλική πρεσβεία στην Αθήνα και τόνισε πως οι ελληνικές αρχές κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπευθύνων.

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ είχε με τον Μάνφρεντ Βέμπερ μία προκαταρκτική ανταλλαγή απόψεων όσον αφορά τη στρατηγική του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και τον βέλτιστο συντονισμό πρωτοβουλιών, ώστε να επιλύονται τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Ευρωπαίοι πολίτες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε επίσης συνάντηση με τον επικεφαλής της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης της Γερμανίας (CDU), Φρίντριχ Μερτζ.

in.gr

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα