Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Χωρίς κατηγορία

Παράταση στο σήριαλ-Το Συμβούλιο της Επικρατείας προχωρά σε νέα ακρόαση επί της αίτησης αναστολής του Δήμου Αιγιαλείας σχετικά με την μετακίνηση του Τμήματος Φυσικοθεραπείας

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε νέα ακρόαση, επί της αίτησης προσωρινής αναστολής εκτέλεσης του Προεδρικού Διατάγματος του Υπουργείου Παιδείας για την μετακίνηση του Τμήματος Φυσικοθεραπείας, από το Αίγιο στην Πάτρα, προχώρησαν χθες το πρωί οι δικαστές του Γ’ Θερινού Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ).

Η ακρόαση πραγματοποιήθηκε παρουσία των νομικών εκπροσώπων του Υπουργείου Παιδείας και του Πανεπιστημίου Πατρών, της πλευράς δηλαδή που ζητά την εφαρμογή κανονικά του Προεδρικού Διατάγματος που εκδόθηκε προ διμήνου και ορίζει ως νέα έδρα, για το Τμήμα Φυσικοθεραπείας, από 1/9/2022, την Πάτρα και την Ιατρική Σχολή στο χώρο της Πανεπιστημιούπολης.
Από την πλευρά του Δήμου Αιγιαλείας και των τοπικών φορέων (Εργατικό Κέντρο Αιγίου, Εμπορικός Σύλλογος Αιγίου και Ορθοπεδική Κλινική Γ.Ν.Α.Α.) που υπογράφουν την αίτηση προσωρινής αναστολής μεταφοράς του τμήματος -έως και την οριστική εκδίκαση στο ΣτΕ της υπόθεσης με την αίτηση ακύρωσης του Π.Δ.- στην ακρόαση παρέστη ο νομικός σύμβουλος του Δήμου και πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγιαλείας Γιώργος Μπέσκος.
Οι δικαστές ζήτησαν από τους εμπλεκόμενους να καταθέσουν εκ νέου μεθαύριο Δευτέρα τα υπομνήματά τους προκειμένου να εκδώσει την απόφασή του.
Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση η οποία σχετίζεται με τη διαδικασία έκδοσης προσωρινής απόφασης (όπως τα Ασφαλιστικά μέτρα) επρόκειτο να δικαστεί από το Β΄ Θερινό Τμήμα του ΣτΕ.
Το Τμήμα αυτό ανέπεμψε όμως την εκδίκαση προχθές στους δικαστές που ανέλαβαν καθήκοντα χθες οι οποίοι έσπευσαν να καλέσουν τους αντίδικους για να ενημερωθούν λόγω του επείγοντος.
«Η καθυστέρηση στην έκδοση της απόφασης επί της αίτησής μας για προσωρινή αναστολή εφαρμογής του Π.Δ. με το οποίο, μέσα από το νέο Ακαδημαϊκό χάρτη του Πανεπιστημίου Πατρών, μετακινείται το τμήμα του Αιγίου στην Πάτρα, είναι ένδειξη της σοβαρότητας που έχει η υπόθεσή μας και το γεγονός ότι πρέπει το αίτημά μας να εξεταστεί διεξοδικά» αναφέρει ο Νομικός Εκπρόσωπος του Δήμου κ. Μπέσκος.
Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλο, ο δήμος εν αναμονή της απόφασης του ΣτΕ επι των προσωρινών μέτρων, με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου και επιτροπής αγώνα, παραμένει σταθερός στην απόφαση να παρεμποδιστεί η μετακίνηση του εξοπλισμού της σχολής ενώ διεκδικεί σθεναρά την οριστική δικαίωση επί της αίτησης οριστικής ακύρωσης του Προεδρικού Διατάγματος με το νέο Ακαδημαϊκό χάρτη του Πανεπιστημίου.


Ροή ειδήσεων

Advertisement