Connect with us

Μαγειρική

Μοσχάρι φιλέτο στο τηγάνι με κολοκυθάκια και κρέμα αριάνι    

Published

on

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

800 γρ. φιλέτο μοσχάρι (κομμένο σε 4 κομμάτια)

6 κολοκυθάκια μεσαία (κομμένα κυδωνάτα)

60 ml ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον

8 σπόρους κόλιανδρο, σπασμένους

50 γρ. βούτυρο

200 ml αριάνι

1 πιπεριά μικρή καυτερή (κατά προτίμηση)

1/3 κουτ. γλυκού κορν φλάουρ (αραιωμένο σε λίγο νερό)

10 φύλλα δυόσμο

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

αλάτι χοντρό

Εκτέλεση

Πλένετε τα κολοκυθάκια, τα κόβετε σε μακρόστενα κομμάτια, τα μαρινάρετε σε ελαιόλαδο, πιπέρι και τον σπασμένο κόλιανδρο. Τα βάζετε σε αντικολλητικό ταψί και τα ψήνετε για 14΄ στους 220°C σε προθερμασμένο φούρνο. Σε τηγάνι πλατύ με ελαιόλαδο σοτάρετε τα μοσχαρίσια φιλέτα, αφού τα αλατοπιπερώσετε πρώτα, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Στη συνέχεια ρίχνετε το παγωμένο βούτυρο και όταν λιώσει βρέχετε τα φιλέτα με το λιωμένο βούτυρο συνέχεια για 5΄. Βάζετε σε ένα ταψί και ψήνετε στους 170°C για 8΄. Εάν το θέλετε περισσότερο καλοψημένο, αφήνετε για 4΄ ακόμη. Ταυτόχρονα σε μικρό σκεύος βάζετε το αριάνι με την καυτερή πιπεριά σε χαμηλή φωτιά για 3΄ και προσθέτετε το αραιωμένο κορν φλάουρ να δέσει ελαφρώς. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε ψιλοκομμένο δυόσμο και ελαιόλαδο. Σερβίρετε το φιλέτο με τραγανά κολοκυθάκια και περιχύνετε με το αριάνι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ραντίζετε με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.

Ροή ειδήσεων

Advertisement