Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022
Connect with us

Μαγειρική

Μοσχάρι φιλέτο στο τηγάνι με κολοκυθάκια και κρέμα αριάνι    

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

800 γρ. φιλέτο μοσχάρι (κομμένο σε 4 κομμάτια)

6 κολοκυθάκια μεσαία (κομμένα κυδωνάτα)

60 ml ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον

8 σπόρους κόλιανδρο, σπασμένους

50 γρ. βούτυρο

200 ml αριάνι

1 πιπεριά μικρή καυτερή (κατά προτίμηση)

1/3 κουτ. γλυκού κορν φλάουρ (αραιωμένο σε λίγο νερό)

10 φύλλα δυόσμο

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

αλάτι χοντρό

Εκτέλεση

Πλένετε τα κολοκυθάκια, τα κόβετε σε μακρόστενα κομμάτια, τα μαρινάρετε σε ελαιόλαδο, πιπέρι και τον σπασμένο κόλιανδρο. Τα βάζετε σε αντικολλητικό ταψί και τα ψήνετε για 14΄ στους 220°C σε προθερμασμένο φούρνο. Σε τηγάνι πλατύ με ελαιόλαδο σοτάρετε τα μοσχαρίσια φιλέτα, αφού τα αλατοπιπερώσετε πρώτα, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Στη συνέχεια ρίχνετε το παγωμένο βούτυρο και όταν λιώσει βρέχετε τα φιλέτα με το λιωμένο βούτυρο συνέχεια για 5΄. Βάζετε σε ένα ταψί και ψήνετε στους 170°C για 8΄. Εάν το θέλετε περισσότερο καλοψημένο, αφήνετε για 4΄ ακόμη. Ταυτόχρονα σε μικρό σκεύος βάζετε το αριάνι με την καυτερή πιπεριά σε χαμηλή φωτιά για 3΄ και προσθέτετε το αραιωμένο κορν φλάουρ να δέσει ελαφρώς. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε ψιλοκομμένο δυόσμο και ελαιόλαδο. Σερβίρετε το φιλέτο με τραγανά κολοκυθάκια και περιχύνετε με το αριάνι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ραντίζετε με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.

Μαγειρική

Αρακάς με μπαχάρι και κανέλα

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

500 γρ. αρακά

2 κρεμμύδια

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

2-3 καρότα, κομμένα σε ροδέλες

1 ξυλάκι κανέλα

3 κόκκους μπαχάρι

4 λιαστές τομάτες

200 γρ. τοματάκια αποφλοιωμένα

1 κουτ. σούπας τοματοπελτέ

300 ml ζεστό νερό

60 ml ε.π. ελαιόλαδο

2 κουτ. σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο

αλάτι, μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:

Ψιλοκόβετε το ένα κρεμμύδι και κόβετε σε φέτες το άλλο. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζετε το μισό από το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρετε για 2΄ τα κρεμμύδια και τα σκόρδα, αλατίζοντάς τα ελαφρά. Προσθέτετε τον αρακά, τα καρότα και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 5΄. Προσθέτετε την τομάτα, τον τοματοπελτέ, τις λιαστές τομάτες κομμένες, τα μπαχαρικά, το νερό, αλάτι και πιπέρι. Χαμηλώνετε τη φωτιά και μαγειρεύετε για 30΄, κατόπιν προσθέτετε τον άνηθο, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 30΄ ακόμη. Σερβίρετε τον αρακά με φρέσκο ψωμί.

Περισσότερα

Μαγειρική

Πέννες με μπλε τυρί, μπρόκολο και καρύδια

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

350γρ. πένες, ριγκατόνι ή άλλο κοντό ζυμαρικό της επιλογής σας

200γρ. κορυφές από μπρόκολο

2 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

100γρ. μπλε τυρί, σε κυβάκια

100γρ. τυρί κρέμα

½ ματσάκι σχοινόπρασο

λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο

2-3 κλαδάκια θυμάρι φρέσκο

4 κουτ. σούπας καρύδια ψημένα, ψιλοκομμένα

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

Τοποθετείτε όλα τα υλικά εκτός από το θυμάρι και τα καρύδια σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι και προσθέτετε 1 λίτρο νερό καυτό. Bράζετε για 15 λεπτά σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συχνά με ξύλινη κουτάλα. Στο τέλος προσθέτετε τα φυλλαράκια του θυμαριού και σερβίρετε το φαγητό προσθέτοντας τα καρύδια ψημένα και ψιλοκομμένα και επιπλέον πιπέρι αν θέλετε.

 

Περισσότερα

Μαγειρική

Σπαγγέτι με σάλτσα από κολοκύθι     

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

1 κιλό κολοκύθια, κομμένα στη μέση οριζόντια

50 ml ε.π. ελαιόλαδο

250 γρ. κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες

100 γρ. καρότα, χοντροτριμμένα

2 κ.σ. πάστα ντομάτας

400 γρ. ντοματάκια κονσέρβα

1 καλή πρέζα ζάχαρη

5 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

Για το σερβίρισμα

500 γρ. σπαγγέτι βρασμένο

70 γρ. παρμεζάνα ψιλοτριμμένη

φύλλα βασιλικού

Εκτέλεση:

Κόβετε τα κολοκύθια σε μισές ροδέλες σαν μισοφέγγαρα, όσο πιο λεπτές γίνεται. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν και να αποκτήσουν ένα σκούρο καστανό χρώμα. Ρίχνετε ελάχιστο νερό αν κολλήσουν. Προσθέτετε τα κολοκύθια και τα καρότα και μαγειρεύετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 10΄ ανακατεύοντας, μέχρι να χάσουν τον όγκο τους και να πάρουν λίγο χρώμα. Χαμηλώνετε τη φωτιά και μαγειρεύετε για 30΄. Αν πιάσουν λίγο και καραμελώσουν, ρίχνετε νερό ανά διαστήματα και ξύνοντας τον πάτο τους σκεύους με μαρίζ να ξεκολλήσουν. Προσθέτετε την πάστα τομάτας και τα τοματάκια και μαγειρεύετε για 2΄. Ρίχνετε τη ζάχαρη και το σκόρδο και συνεχίζετε το ανακάτεμα. Ανακατεύετε το σπαγγέτι με τη σάλτσα και μοιράζετε σε πιάτα. Πασπαλίζετε με παρμεζάνα, γαρνίρετε με φύλλα βασιλικού και σερβίρετε.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα