Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Διεθνή

«Ηλεκτροσόκ» στη Γερμανία – Ξεπέρασε και τα 1.000 ευρώ η τιμή του ρεύματος

Δημοσιεύθηκε

στις

Ακόμη ένα ιστορικό ρεκόρ κατέρριψε η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος στην Ευρώπη, καθώς τα συμβόλαια στη Γερμανία ξεπέρασαν το ψυχολογικό όριο των 1.000 ευρώ.

Η σημερινή εξέλιξη επέρχεται ως συνέχεια της χαοτικής κατάστασης που προκλήθηκε την Παρασκευή, όταν οι τιμές σε Γερμανία και Γαλλία εκτοξεύθηκαν κατά τουλάχιστον 25%.

Αιτία αποτέλεσε η νέα μείωση των προμηθειών φυσικού αερίου από τη Ρωσία, η οποία προχώρησε σε τριήμερο κλείσιμο του Nord Stream 1, επικαλούμενη λόγους συντήρησης του αγωγού.

Η Γαλλία, η οποία καλείται να διαχειριστεί και τη μειωμένη παραγωγή από τα πυρηνικά εργοστάσια (λόγω των αναγκαίων εργασιών συντήρησης), είχε δει την τιμή του ρεύματος να εκτινάσσεται άνω των 1.000 ευρώ από την Παρασκευή.

Σήμερα ήταν η σειρά της Γερμανίας να την ακολουθήσει, με τα συμβόλαια του 2023 να αυξάνονται κατά 6,6% και να φθάνουν τα 1.050 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Την ίδια στιγμή, πάντως, η τιμή του φυσικού αερίου κινείται αντίρροπα, υποχωρώντας κατά 16% στο Χρηματιστήριο του Άμστερνταμ, χάρη στην είδηση ότι η Γερμανία «γεμίζει» τις αποθήκες του χειμώνα με ταχύτερο ρυθμό απ’ ό,τι αναμενόταν.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ροή ειδήσεων

Advertisement