Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Στο… περίμενε οι σχολικές καθαρίστριες

 

 

Ενώ σε λίγες μέρες ξεκινά η νέα σχολική χρονιά, οι δημοτικές υπηρεσίες δεν έχουν ανακοινώσει τον πίνακα επιτυχόντων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου

Published

on

Σε αναβρασμό βρίσκονται οι σχολικές καθαρίστριες του Δήμου Πατρέων, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, διότι οι δημοτικές υπηρεσίες δεν έχουν προχωρήσει ακόμη στην ανακοίνωση του πίνακα επιτυχόντων, αν και θα έπρεπε αυτό να είχε ήδη γίνει.

Συγκεκριμένα, τα αποτελέσματα θα έπρεπε να είχαν αναρτηθεί τουλάχιστον από τις 22 Αυγούστου, καθώς έχει παρέλθει πλέον το δεκαήμερο που προβλέπεται από σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών, μετά από την προθεσμία κατάθεσης των αιτήσεων, η οποία έληξε στις 12 Αυγούστου.

Κι όλα αυτά, ενώ οι εν λόγω εργαζόμενες στην σχολική καθαριότητα θα πρέπει να βρίσκονται στην εργασία τους  την ερχόμενη Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου, με την έναρξη του διδακτικού έτους.

Εκτός αυτού, για να γίνουν αντιληπτές οι επιπτώσεις της ολιγωρίας των δημοτικών υπηρεσιών, αρκεί να σημειωθεί ότι     οποιαδήποτε καθυστέρηση με την παρέλευση της προαναφερόμενης ημερομηνίας θα σημαίνει μη προσέλευση στην εργασία τους και κατ’ επέκταση περικοπή του μισθού τους και ενσήμων.

Και μάλιστα, πρόκειται για εργαζόμενες που βρίσκονταν επί διμήνου στο ταμείο ανεργίας του ΟΑΕΔ και αντιμετώπισαν και εκεί δυστυχώς καθυστέρηση πληρωμής. με ορισμένες να μην έχουν ακόμα πληρωθεί.

Κατά συνέπεια, οφείλουν οι δημοτικές υπηρεσίες, έστω και τώρα, να πράξουν τα δέοντα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες της «Γ» επί του θέματος έχει επιληφθεί προσωπικά ο Κώστας Πελετίδης με σκοπό τη διευθέτηση του.

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement