Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Διεθνή

Θλίψη στην Κούβα: Πέθανε ο γιος του Τσε Γκεβάρα, Καμίλο

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Καμίλο Γκεβάρα Μαρτς, γιος του αργεντίνικης καταγωγής επαναστάτη-αντάρτη Ερνέστο Τσε Γκεβάρα πέθανε τη Δευτέρα στο Καράκας της Βενεζουέλας σε ηλικία 60 ετών από καρδιακή προσβολή, ανακοίνωσε σήμερα ο Κουβανός πρόεδρος Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ.

«Με βαθύτατη λύπη λέμε αντίο»
«Με βαθύτατη λύπη, λέμε αντίο στον Καμίλο, γιο του Τσε και άνθρωπο που προωθούσε τις ιδέες του» (Τσε), ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Κούβας στο λογαριασμό του στο Twitter.

Διαβάστε επίσης Τσε Γκεβάρα: Οι δύο επιστολές του στα παιδιά και τους γονείς τους
Διαβάστε επίσης Η τέφρα του Κάστρο «συναντήθηκε» με τα λείψανα του Τσε Γκεβάρα
Σύμφωνα με το κουβανικό πρακτορείο ειδήσεων Prensa latina, -το οποίο επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Καμίλο Γκεβάρα Μαρτς πραγματοποιούσε επίσκεψη στο Καράκας όταν υπέστη «πνευμονική εμβολή η οποία προκάλεσε έμφραγμα».

Ο μεγαλύτερος γιος του Τσε
Γεννημένος στις 20 Μαΐου 1962, ο Καμίλο ήταν ο μεγαλύτερος από τα τέσσερα παιδιά του Αργεντινού κομμουνιστή Ερνέστο Τσε Γκεβάρα (δολοφονήθηκε το 1967 στη Βολιβία) και της Κουβανής συζύγου του Αλέιντα Μαρτς, επίσης αντάρτισσας. Τρία άλλα παιδιά γεννήθηκαν από τον γάμο αυτό: η Αλέιντα, η Σέλια και ο Ερνέστο.

Ο «Τσε» είχε ακόμα μια κόρη (την ‘Ιλντα που πέθανε το 1995) από έναν προηγούμενο γάμο με την Περουβιανή ‘Ιλντα Γκαντέα.

Αφιερώθηκε στην διάδοση της επαναστατικής κληρονομιάς του πατέρα του
Με πτυχίο στο Εργατικό Δίκαιο, ο Καμίλο Γκεβάρα Μαρτς ήταν διευθυντής του Κέντρου Μελετών Τσε Γκεβάρα στην Αβάνα, ιδρύματος αφιερωμένου στη διαιώνιση του έργου και της σκέψης του πατέρα του.

Ο γιος του Τσε υποστήριζε με πάθος την επαναστατική κληρονομιά του πατέρα του, πραγματοποιώντας σειρά ταξιδιών στο εξωτερικό για την προώθηση των Κουβανικών εθνικών θεμάτων και της διεθνιστικής αλληλεγγύης.


Ροή ειδήσεων

Advertisement