Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Η απάντηση του Δήμου Πατρέων στην έκκληση της μάνας για το ασανσέρ και την τουαλέτα σε σχολείο, για μαθητή με αμαξίδιο θόρυβος

Published

on

“Ο θόρυβος που ξεσηκώθηκε για το γυμνάσιο που θα υποδεχθεί τη νέα σχολική χρονιά μαθητή ΑΜεΑ αν μη τι άλλο είναι αδικαιολόγητος”, αναφέρει με ανακοίνωσή της η Δημοτική Αρχή της Πάτρας.

Δεν έφτιαξαν τουαλέτα και ασανσέρ σε γυμνάσιο της Πάτρας για παιδί με αναπηρικό αμαξίδιο

Και συνεχίζει: “Έχει προβλεφθεί προ πολλού η τουαλέτα για το μαθητή ΑΜεΑ, οι εργασίες κατασκευής και πρόσβασης έχουν προχωρήσει (ράμπα, υδραυλικά) και σύμφωνα με τον προγραμματισμό των τεχνικών μας υπηρεσιών θα είναι έτοιμη μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα.

Όπως είναι γνωστό στην πόλη μας δεν υπάρχει κανένα σχολείο που να έχει μαθητή ΑΜεΑ, χωρίς πρόσβαση στην τουαλέτα και δε θα υπάρξει όσο ο Πατραϊκός λαός θα μας εμπιστεύεται με την ψήφο του.

Επίσης έχει προβλεφθεί έγκαιρα η χρηματοδότηση της εγκατάστασης ανελκυστήρα από τη Σχολική Επιτροπή Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου, ουδέποτε και από κανέναν δεν τέθηκε ποτέ θέμα κόστους κι έχουν δρομολογηθεί οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες αδειοδότησής του.

Η όποια καθυστέρηση στην εγκατάσταση του ανελκυστήρα οφείλεται στο γεγονός ότι απαιτεί πρόσθετες αδειοδοτήσεις λόγω παλαιότητας του κτιρίου, οι οποίες είναι χρονοβόρες και δεν αίρονται από το γεγονός ότι θα φοιτήσει μαθητής ΑΜεΑ.

Ο διευθυντής του σχολείου σε συνεργασία με τους καθηγητές πληροφορικής και τεχνολογίας έχουν λάβει όλα τα μέτρα για να μην χάσει ο μαθητής ούτε ώρα από τα μαθήματα του μέχρι να εγκατασταθεί ο ανελκυστήρας.

Το εν λόγω σχολείο έχει ανακαινιστεί, είναι ένα στολίδι κυριολεκτικά στο κέντρο της πόλης, έχει αναπλαστεί και ο αύλειος χώρος του κι έχουν ανακατασκευαστεί-εκσυγχρονιστεί τα γήπεδά του που τα απολαμβάνει η μαθητική νεολαία.

Επισημαίνουμε ότι η μια από τις δύο προτάσεις που έχει υποβάλλει ο Δήμος Πατρέων στο πλαίσιο του προγράμματος Τρίτσης ύψους 1 εκ. ευρώ, που είναι υπό έγκριση αφορά στην προσβασιμότητα των ΑΜεΑ σε όλα τα σχολεία της πόλης και καταδεικνύει την ευαισθησία της δημοτικής αρχής και το έμπρακτο ενδιαφέρον της για όλους τους μαθητές.

Κάθε προσπάθεια εργαλειοποίησης των ελλείψεων που υπάρχουν για την απαξίωση του πρωτοφανούς έργου της δημοτικής αρχής στα σχολεία ακυρώνεται από την ίδια την πραγματικότητα.

Οι ελλείψεις των σχολείων οφείλονται στη διαχρονική αδιαφορία των κυβερνήσεων και ειδικότερα στην υποχρηματοδότηση από το κράτος. Οποιαδήποτε προσέγγιση του ζητήματος κρύβει αυτή τη μεγάλη και οδυνηρή αλήθεια είναι εκ του πονηρού.

Καθημερινά μόνο από το Τμήμα Αυτεπιστασίας του Δήμου εκτελούνται εργασίες σε πάνω από 25 σχολεία, ενώ οι εργασίες Πρασίνου και Καθαριότητας των εξωτερικών χώρων εξελίσσονται εντός των χρονοδιαγραμμάτων.

Οι εργαζόμενοι δίνουν πραγματικά μάχη για να είναι όλα τα σχολεία μας έτοιμα να υποδεχθούν σε λίγες ημέρες τους μαθητές και το προσωπικό και όποιος απαξιώνει αυτό το έργο για οποιαδήποτε ταπεινή σκοπιμότητα του, προσβάλλει πάνω και πρώτα από όλα τους ίδιους τους εργαζόμενους”.

Ροή ειδήσεων

Advertisement