Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Αθλητισμός

«Να μπει το πρέπει μπροστά…»

Ο προπονητής του Απόλλωνα, Ν. Βετούλας, μίλησε για την κλήρωση του πρωταθλήματος της Basket League

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Η κλήρωση του πρωταθλήματος της Basket League χθες, έπαιξε το… δικό της παιχνίδι στον Απόλλωνα, καθώς η πρεμιέρα τον βρίσκει να φιλοξενεί στο κλειστό της Περιβόλας τον πρωταθλητή Ολυμπιακό και συνάμα η συνέχεια δεν… την λες και εύκολη, αλλά ούτε και… δύσκολη, σύμφωνα πάντα με το πρόγραμμα.

Κι αυτό γιατί τη δεύτερη ημέρα θα αναμετρηθεί με την ΑΕΚ κι όλα μπορούν να… γίνουν καθώς η Ένωση έχει ζητήσει να μην δώσει στην έδρα της τα δύο πρώτα παιχνίδια του πρωταθλήματος, λόγω ανακαίνισης του γηπέδου της.

ΚΙ ΑΝ ΔΙΕΞΑΧΘΕΙ ΠΑΤΡΑ ΕΧΕΙ ΕΛΠΙΔΕΣ

Κι αν το συγκεκριμένο παιχνίδι διεξαχθεί στην αχαϊκή πρωτεύουσα, τότε -με την παρουσία του κόσμου του- η μελανόλευκη ομάδα, μπορεί να πάρει το πρώτο της δίποντο. Αντίθετα, το ίδιο δε μπορεί να γίνει εάν ο αγώνας διεξαχθεί σε ουδέτερη έδρα, διότι η αντίπαλος θα έχει διαφορετική ψυχολογία… Όλα αυτά φυσικά, αν οι παίκτες του Απόλλωνα έχουν καλή αγωνιστική ψυχολογία.

ΟΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Από εκεί και έπειτα, τα πάντα θα παιχτούν στον επίσης εντός έδρας αγώνα με την Καρδίτσα, παιχνίδι που θα γίνει την τρίτη αγωνιστική. Αν και εφόσον λοιπόν ο Απόλλων πάρει αυτές τις δύο νίκες, έστω και με… μισό πόντο, θα έχει αρχίσει με αισιοδοξία το πρωτάθλημα.

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΠΡΩΤΑ ΜΕ ΛΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΒΟΛΑ

Στη συνέχεια και την 4η αγωνιστική θα παίξει εντός με το Περιστέρι του Βασίλη Σπανούλη κι εδώ λοιπόν, θα παίξει ρόλο ο παράγοντας έδρα, την επόμενη δε, 5η ημέρα φιλοξενείται από τον Άρη και την μεθεπόμενη 6η αγωνιστική αναμετράται στην Περιβόλα με το Λαύριο.

Ν. ΒΕΤΟΥΛΑΣ: «ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ 1Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ»

Ο προπονητής του Απόλλωνα Νίκος Βετούλας, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ΚΑΕ, τοποθετήθηκε σε ό,τι αφορά την κλήρωση του πρωταθλήματος, λέγοντας: «Δεν χρειάζεται να το πω εγώ, η αρχή στο πρωτάθλημα είναι πολύ δύσκολη και αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι από την 1η αγωνιστική. Όχι μόνο στην πρεμιέρα αλλά και την 2η αγωνιστική είναι πολύ δύσκολες οι αναμετρήσεις. Όμως εννοείται πως θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο». Και πρόσθεσε: Μετά τις δύο αγωνιστικές θα έχουμε μια πρώτη εικόνα για το πρωτάθλημα και αυτό είναι θετικό γιατί έρχονται στη συνέχεια παιχνίδια που μπαίνει μπροστά το «πρέπει» για να πάρουμε αποτελέσματα».

ΠΑΡΕΜΕΙΝΕ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΓΙΩΝΗΣ

Παίκτης του Απόλλωνα πρέπει να θεωρείται από χθες ο νεαρός Γιώργος Κογιώνης, ο οποίος θα συνεχίσει για μια ακόμη χρονιά να φορά τη μελανόλευκη φανέλα, καθώς συμφώνησε σε όλα με τους διοικούντες την ομάδα.

ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΧΡΗΜΑΤΑ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ

Πιο συναρπαστικό αναμένεται να γίνει το φετινό πρωτάθλημα της Basket League, καθώς η ΕΡΤ, ζήτησε από τις ομάδες να γίνουν κάποιες αλλαγές σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα των αγώνων. Σύμφωνα με πληροφορίες τόνισε να αρχίσει τον μήνα Οκτώβρη με τις έξι πρώτες ομάδες και στη συνέχεια να μπουν οι υπόλοιπες τον προσεχή Ιανουάριο, όπου έπειτα θα δοθούν πολλά περισσότερα παιχνίδια. Όλα αυτά βέβαια θα συζητηθούν κι αρμόδια για να αποφασίσει θα είναι η διοργανώτρια αρχή του ΕΣΑΚΕ. Σε ό,τι αφορά το οικονομικό, οι ομάδες αλλάζουν χορηγό, καθώς έφυγε μια στοιχηματική εταιρεία κι ήρθε άλλη στη θέση της με τους συλλόγους γενικότερα, να χάνουν μερικά χιλιάδες ευρώ.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Σε ό,τι αφορά την προετοιμασία ο Απόλλων, ύστερα από την επιστροφή στο σπίτι του την Περιβόλα, συνεχίζει την προετοιμασία του, περιμένοντας να δώσει το πρώτο του φιλικό παιχνίδι με αντίπαλο τον Προμηθέα στις 3/9 στο «Δ. Τόφαλος» και κεκλεισμένων των θυρών.

 

Του ΤΑΣΟΥ Α. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ

Ροή ειδήσεων

Advertisement