Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Καίνε» τον Δήμο ρεύμα και πετρέλαιο-Ανοικτό το ενδεχόμενο να ληφθούν δραστικά μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας και στην Πάτρα

Δημοσιεύθηκε

στις

Της Μαρίας Σπ. Ορφανού

Μόνο το α’ τετράμηνο του 2022 ο Δήμος Πατρέων κλήθηκε να καταβάλλει στη ΔΕΗ 1.157.000 ευρώ περισσότερο απ’ ότι την αντίστοιχη περσινή περίοδο, με την αύξηση του κόστους μόνο του δημοτικού φωτισμού να αγγίζει το 83%. Την ίδια ώρα, οι αυξήσεις που έχουν βάλει «φωτιά» στο ταμείο του Δήμου δεν αφορούν μόνο την ενέργεια, αλλά και το πετρέλαιο κίνησης, για το οποίο καταβάλλονται 100.000 ευρώ περισσότερα ανά δίμηνο, σε σχέση με πέρυσι.

Τα στοιχεία που έδωσε στη «Γ» ο αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών, Διονύσης Πλέσσας αποκαλύπτουν το μέγεθος του προβλήματος με το οποίο βρίσκεται αντιμέτωπος ο Δήμος Πατρέων, όπως και όλοι οι Δήμοι στη χώρα, εξαιτίας της δραματικής αύξησης της ενέργειας και του πετρελαίου.

«Ο Δήμος μας βρίσκεται στα πρόθυρα της οικονομικής κατάρρευσης. Μόνο το ρεύμα αυξήθηκε 83% και το πετρέλαιο για την κίνηση των απορριμματοφόρων, των οχημάτων και των μηχανημάτων έργου έχει φθάσει σε δυσθεώρητα ύψη. Είναι αδύνατον να καλυφθεί το επιπρόσθετο αυτό κόστος από τα χρήματα του Δήμου, παρά την εξοικονόμηση που επιχειρούμε καθημερινά μεταφέροντας πιστώσεις από άλλους κωδικούς.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ


Ροή ειδήσεων

Advertisement