Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Μίκης Θεοδωράκης: Ένας χρόνος από το θάνατό του – Συναυλία του ΚΚΕ για τον μεγάλο συνθέτη

Δημοσιεύθηκε

στις

Την Παρασκευή 2 Σεπτέμβρη, συμπληρώνεται ένας χρόνος από το θάνατο του μεγάλου Έλληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη. Το ΚΚΕ θα διοργανώσει συναυλία αφιέρωμα σε έναν χώρο που υπήρξε εμβληματικός τόσο για την αγωνιστική διαδρομή του μεγάλου μουσικοσυνθέτη όσο και για την αντίσταση κατά της εφτάχρονης χούντας (1967 – 1974).

Πιο αναλυτικά, η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ διοργανώνει, αύριο Παρασκευή 2 Σεπτέμβρη, ημέρα που συμπληρώνεται ένας χρόνος από τον θάνατο του μεγάλου μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, μεγάλη συναυλία – αφιέρωμα, στις 20.00, στον χώρο των φυλακών Ωρωπού, με τίτλο παρμένο από τον στίχο του Μάνου Ελευθερίου από το τραγούδι του Μίκη «Επιστολή»: «Κοντά σας όλη μου η ζωή»…

Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Θοδωρής Χιώνης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και θα παρευρεθεί ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Στη συναυλία – αφιέρωμα συμμετέχουν με αλφαβητική σειρά: Ρίτα Αντωνοπούλου, Βιολέτα Ίκαρη, Δημήτρης Κανέλλος, Πολυξένη Καράκογλου, Μαριλίζα Λούντζη, Κώστας Τριανταφυλλίδης. Η καλλιτεχνική επιμέλεια είναι του Μανόλη Ανδρουλιδάκη.

Παίζουν οι μουσικοί: Γιώργος Κατσίκας, Περικλής Μαλακατές, Νίκος Παπαναστασίου, Στάθης Σαββίδης, Ορφέας Τσακτσίρας, Μαρίνα Τσοκάνη και ο ίδιος ο Μανόλης Ανδρουλιδάκης με την κιθάρα του, ο οποίος θα έχει επίσης τη διεύθυνση της ορχήστρας.

Τη μέρα της εκδήλωσης το ιστορικό κελί του Μίκη στις φυλακές του Ωρωπού θα είναι ανοιχτό από νωρίς (5 μ.μ.) για επισκέψεις του κοινού. Στον χώρο θα εκτεθούν μια σειρά ντοκουμέντα του αντιδικτατορικού αγώνα από το Αρχείο του ΚΚΕ. Πρόκειται για ανατυπώσεις από επιστολές κρατουμένων, αφίσες και τρικάκια του ΚΚΕ και της ΚΝΕ της περιόδου της δικτατορίας, φωτογραφίες και ντοκουμέντα που συνδέονται με την εξέγερση του Πολυτεχνείου κ.ά. Οι ανατυπώσεις αυτές στη συνέχεια θα δωριστούν από το Κόμμα στον δήμο Ωρωπού, για να παραμείνουν και να αξιοποιηθούν στον χώρο με τον οποίο συνδέονται ιστορικά και να είναι προσβάσιμες στο κοινό.


Ροή ειδήσεων

Advertisement