Τρίτη 16 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Τάσος Γιατράς-πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ: «Οι τιμές στην πόλη μας παραμένουν σε μεσαίο προς χαμηλό επίπεδο»

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής Ν. Αχαΐας Τάσος Γιατράς, ο οποίος μάλιστα είναι ιδιοκτήτης pizza Porto Fino, ερωτηθείς από την «Γ» με αφορμή την σχετική έρευνα επισημαίνει πως οι επιχειρηματίες του κλάδου στην Πάτρα κάνουν μια τιτάνια προσπάθεια για να συγκρατήσουν τις τιμές του προϊόντος σε χαμηλά επίπεδα παρά το γεγονός ότι οι πρώτες ύλες έχουν αυξηθεί.

Συγκεκριμένα, δηλώνει στην «Γ» τα εξής: «Η έρευνα του Pricefox για τις μέσες τιμές της πίτσας στην Ελλάδα, επιβεβαιώνουν πως στην πόλη μας οι τιμές είναι στο μεσαίο προς χαμηλό επίπεδο σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα. Παραθέτω συγκριτικά πως το αλεύρι καθώς και το τυρί πίτσας ,μέσα σε ένα χρόνο έχουν κάνει συνεχόμενα limit up, φτάνοντας σε υπερδιαπλασιασμό της τιμής τους. Αναπόφευκτα μέρος αυτών των αυξήσεων φτάνει στον τελικό καταναλωτή, παραμένοντας όμως σε επίπεδα μια λογικής εμπορικής τιμής, στην πόλη μας».
Αξίζει να τονιστεί πως οι επιχειρήσεις δέχονται μεγάλο πλήγμα καθώς οι λογαριασμοί του ρεύματος είναι «φωτιά» και αυτό αποτελεί «πονοκέφαλο» ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις είναι ένας βασικός λόγος που σκέφτονται πολύ σοβαρά να διακόψουν την λειτουργία τους κατεβάζοντας ρολά ή να μειώσουν τις ώρες λειτουργίας για να περιορίσουν τα δυσθεώρητα πάγια έξοδα, δεδομένου ότι και η ζήτηση των καταναλωτών μειώνεται.

Ροή ειδήσεων

Advertisement