Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Αγωνιστής μέχρι το τέλος – Συγκίνηση για τον Ανδρέα Αγγελόπουλο, πατέρα του αθλητικού συντάκτη της «Γ» Τάσου Αγγελόπουλου

Αύριο στις 11 π.μ. η εξόδιος ακολουθία από τον Ι.Ν. Αγίας Φωτεινής Πατρών- Αγωνιστής μέχρι το τέλος

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Άνιση αποδείχθηκε η μάχη που έδινε με την σοβαρή ασθένειά του, ο Ανδρέας Αγγελόπουλος, πατέρας του αθλητικού συντάκτη της «Γ» Τάσου Αγγελόπουλου.

Ο «κύρ Ανδρέας» αναχώρησε για την αιωνιότητα, προχθές το βράδυ, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας όπου νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα.

Μέχρι και το τέλος ήταν ένας αγωνιστής, πάλευε για να νικήσει την ασθένειά του έχοντας στο πλευρό του την οικογένειά του και τους γιατρούς και το λοιπό προσωπικό που προσέφεραν τα πάντα.

Ο εκλιπών υπήρξε ένας αξιαγάπητος άνθρωπος, ο οποίος σ’ όλη τη διαδρομή της ζωής του πορεύτηκε με αρχές και αξίες. Υπήρξε καλός οικογενειάρχης, στοργικός σύζυγος και αφοσιωμένος πατέρας, ενώ λάτρευε τα εγγόνια του. Τον διέκρινε το ήθος, η εντιμότητα και η πραότητα.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη συνοικία του Αγίου Διονύση στην Πάτρα. Από μικρός εργάστηκε σκληρά, ήταν σερβιτόρος σε μεγάλα καταστήματα εστίασης και αναψυχής της Πάτρας, είχε εργαστεί ως εισπράκτορας στο Αστικό ΚΤΕΛ Πάτρας και μετέπειτα εργάστηκε ως φύλακας στο τεχνολογικό εκπαιδευτικό ίδρυμα της Πάτρας, από το οποίο και συνταξιοδοτήθηκε.

Με τη σύζυγό του Μαρία απέκτησαν δύο παιδιά, τον Γιάννη, ιδιωτικό υπάλληλο που ζει στην Γερμανία, και τον Τάσο, αθλητικό συντάκτη, ενώ ευτύχησε να γνωρίσει δύο εγγόνια, τον Ανδρέα και την Ελένη – Μελίνα.

Ο θάνατος του 77χρονου αποτέλεσε το δεύτερο «χτύπημα» στην οικογένεια του συναδέλφου μας, ο οποίος τον περασμένο Μάρτιο έχασε ξαφνικά την αγαπημένη του σύζυγο, Χριστίνα.

Η εξόδιος ακολουθία του εκλιπόντος θα τελεστεί αύριο στις 11 το πρωί από τον Ιερό Ναό Αγίας Φωτεινής Πατρών και η ταφή του θα γίνει στο Β΄ Δημοτικό Κοιμητήριο Λεύκας.

Η διεύθυνση και το προσωπικό της «Γ» εκφράζει τα θερμότατα συλλυπητήρια στους οικείους και εύχεται την εξ ύψους παρηγορία.

Η ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΑΣΟΥ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ

Ο Τάσος Αγγελόπουλος σε ανάρτησή του στην σελίδα του έγραψε “αποχαιρετώντας” τον πατέρα του από καρδιάς τα παρακάτω:
…Το βράδυ της Τετάρτης η μοίρα, μου έπαιξε για δεύτερη φορά το δικό της παιχνίδι, καθώς μετά τη Χριστίνα που έφυγε από τη ζωή πριν από έξι μήνες, ήρθε να προστεθεί και η απώλεια του πατέρα μου.
Όλο αυτό το διάστημα που μπαινόβγαινε στα δυο νοσοκομεία της Πάτρας, ήμουν δίπλα του, όπως στο πλευρό του βρίσκονταν και η μητέρα μου Μαρία, που δεν τον άφησε ούτε στιγμή από τα μάτια της.
Έφυγε χωρίς να πει το παραμικρό, έφυγε για την αιωνιότητα ΆΡΧΟΝΤΑΣ, όπως ήταν σε όλη του τη ζωή, εργάστηκε σκληρά ο πατέρας.
Τον θυμάμαι ως εισπράκτορα στα Αστικά Λεωφορεία της Πάτρας, στη συνέχεια σερβιτόρος (παλαιότερα δούλεψε στην Παριζιάνα), στις Αναμνήσεις, στην Ηλιακτίδα, στου Διάκου και τελευταία στον Ροδαμό στην περιοχή ΒΕΤΑ. Ήταν με ένα δίσκο στο χέρι εξυπηρετώντας τους πελάτες στα καταστήματα εστίασης στα λεγόμενα μπουζουκομάγαζα.
Ποτέ δεν κουράστηκε, έπειτα ήρθε το παλαιό ΚΑΤΕ – ΚΑΤΕΕ, μετέπειτα ΤΕΙ όπου εκεί εργάστηκε ως φύλακας. Φοιτητές και φοιτήτριες της εποχής, είχαν να θυμούνται.
Ανάμεσά τους και ο καλός συνάδελφος από τη Ζάκυνθο ο Τάσος ο Θεοδόσης, με ρωτούσε τι κάνει ο πατέρα σου, ο «Κυρ Ανδρέας», το ίδιο ο παλαιός διαιτητής ποδοσφαίρου ο Καπελάκης. Μου έλεγαν ιστορίες που έζησαν ως φοιτητές και πραγματικά χαιρόμουν, που μιλούσαν για τον μπαμπά. Είχε καλοσύνη κι δόξα το Θεό την απέκτησα.
Τα χρόνια πέρασαν, όπου ως οικογένεια περάσαμε υπέροχα, αλλά θα σταθώ περισσότερο στις τελευταίες ημέρες. Του κρατούσα το χέρι στο θάλαμο του ΠΓΝΠ όπου νοσηλεύονταν λόγω της ασθένειάς του και νόμιζα ότι κρατούσα όλη τη γη.
Ως ταινία πέρασε από μπροστά μου όλη η παιδική ζωή μου μαζί του, τις βόλτες που κάναμε όταν είχε τον χρόνο, τα βράδια που πήγαινα τη δεκαετία του ΄90 στα μπουζουκομάγαζα που εργαζόταν για να πιώ ουίσκι και το πλήρωνε.
Το χαρτζιλίκι που του έλεγα ότι δεν πήρα από τη μαμά για να μου δώσει -κι ας ήξερε ότι είχα πάρει- Τις αταξίες που έκανα κι του έλεγα ότι δεν το έκανα εγώ, αλλά ο Γιάννης για μην τιμωρήσει μόνο εμένα… Πατέρα, θα μου λείψεις πολύ.
Και οι 29 λέξεις από τους στοίχους του τραγουδιού «Πατέρας» του Αντύπα, τα λένε όλα: «Σε ήθελα να ζεις έστω και ερείπιο, σε μια γωνιά να βλέπω την σκιά σου να νιώθω πως υπάρχει η καλοσύνη σου παιδί να με κρατάς στην αγκαλιά σου…».

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί αύριο Σάββατο στις 11 το πρωί από τον Ιερό Ναό Αγίας Φωτεινής Πατρών και η ταφή του θα γίνει στο Β΄ Δημοτικό Κοιμητήριο Λεύκας.

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΕΣΗΕΠΗΝ – ΤΕΑΣ
Τα Διοικητικά Συμβούλια της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου Ηπείρου Νήσων και του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Συντακτών της ΕΣΗΕΠΗΝ, εκφράζουν τα θερμά συλλυπητήρια στον αγαπητό συνάδελφο, τακτικό μέλος της Ένωσης Συντακτών και του Ταμείου, Αναστάσιο Αγγελόπουλο, για το θάνατο του πατέρα του Ανδρέα.


Ροή ειδήσεων

Advertisement