Μαγειρική
Ψητά ρολά μελιτζάνας γεμιστά με ρεβίθια & τομάτα
Δημοσιεύθηκε
2 έτη πρνστις
Υλικά (για 4 άτομα)
1 κιλό μελιτζάνες φλάσκες
300 ml ηλιέλαιο
100 ml ε.π. ελαιόλαδο
2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 κουτ. γλυκού κύμινο
1 κιλό τομάτες κονκασέ από κονσέρβα
300 γρ. ρεβίθια, βρασμένα
1 μάτσο βασιλικό
1 μάτσο κόλιανδρο, φρέσκο
200 γρ. Αρσενικό Νάξου
Εκτέλεση:
Κόβετε τις μελιτζάνες σε φέτες πάχους 0,5 εκ. Σε ένα ευρύχωρο τηγάνι ρίχνετε μπόλικο ηλιέλαιο και μόλις κάψει τηγανίζετε τις μελιτζάνες μέχρι να μαλακώσουν. Τις τοποθετείτε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν από τα περιττά λάδια. Σε μέτρια κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί καλά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 1΄ ή μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνετε και το κύμινο και μόλις μαλακώσουν τα λαχανικά προσθέτουμε τη μισή τομάτα. Ρίχνετε και τα ρεβίθια ελαφρά σπασμένα και μαγειρεύετε μέχρι να γλασάρουν. Προσθέτετε το μισό τυρί και τα μυρωδικά ψιλοκομμένα. Αφήνετε το μίγμα να κρυώσει και γεμίζετε την κάθε φέτα μελιτζάνας με γέμιση. Τυλίγετε να κλείσουν σε ρολά και τα στρώνετε σε ένα ελαφρώς λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος. Περιχύνετε με την υπόλοιπη τομάτα, πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 40΄. Σερβίρετε τα ρολά μελιτζάνας ζεστά ή χλιαρά.