Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Εργατικό Κέντρο Πάτρας: Ετοιμάζει απεργιακές κινητοποιήσεις

Published

on

Aπεργιακές κινητοποιήσεις προγραμματίζει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

«Η κατάσταση διαμορφώνεται εκρηκτική για την εργατική και λαϊκή οικογένεια. Όλοι αναρωτιούνται πως θα βγει ο χειμώνας. Η ακρίβεια θεριεύει και το νέο κύμα ανατιμήσεων βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, οι τεράστιες αυξήσεις στο φυσικό αέριο, στα τιμολόγια της ΔΕΗ θα εξανεμίσουν το πενιχρό λαϊκό εισόδημα.
Χιλιάδες λαϊκές οικογένειες στην πόλη μας δεν έχουν πια τη δυνατότητα να πληρώσουν τους υπέρογκους λογαριασμούς, ενώ άλλοι προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα με συνεχείς διακανονισμούς. Το 2022 υπάρχουν στην Πάτρα εκατοντάδες οικογένειες που ζουν χωρίς ρεύμα, που τα παιδιά τους διαβάζουν με το κερί ή το φακό.
Οι μισθοί και οι συντάξεις παραμένουν καθηλωμένοι εδώ και χρόνια και ταυτόχρονα η ανασφάλιστη και μαύρη εργασία να γιγαντώνονται. Οι ελαστικές μορφές απασχόλησης πολλαπλασιάστηκαν. Η ανεργία στην περιοχή τσακίζει κόκκαλα.
Την ίδια στιγμή τα σχολεία των παιδιών μας ανοίγουν χωρίς κανένα μέτρο προστασίας από την πανδημία, με τεράστιες ελλείψεις σε καθηγητές και υποδομές. Τα παιδιά μας, οι φοιτητές δίνουν τη δική τους μάχη για ένα φτηνό σπίτι για να συνεχίσουν τις σπουδές τους, αφού τα ενοίκια έχουν εκτοξευτεί και οι φοιτητικές εστίες λιγοστές.
Τα κρούσματα της πανδημίας συνεχίζουν να πολλαπλασιάζονται ως αποτέλεσμα της ανυπαρξίας μέτρων για να μην χαλάσει το «θαύμα» του τουρισμού και να μην πειραχτούν τα κέρδη εφοπλιστών, ξενοδόχων και επιχειρηματικών ομίλων. Τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας στην πόλη μας στενάζουν από ελλείψεις», αναφέρει-μεταξύ άλλων- η ανακοίνωση.
Την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου στις 7.30 το βράδυ συγκαλεί σύσκεψη στο ισόγειο κτίριο του, στην οδό Κολοκοτρώνη, ενώ διοργανώνει συγκέντρωση την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου στις 7 μ.μ. έξω από το Ε.Κ.Π.

Ροή ειδήσεων

Advertisement