Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Χωρίς κατηγορία

Υποκλοπές: «Μετωπική» Πέτσα – ΠΑΣΟΚ για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ

Δημοσιεύθηκε

στις

Μία δήλωση του Στέλιου Πέτσα στο MEGA για την υπόθεση των υποκλοπών, αποτέλεσε αφορμή για να ισχυριστεί το ΠΑΣΟΚ πως ο κ. Γεραπετρίτης γνωρίζει τον λόγο παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη.

Με αφορμή σημερινές δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα στο MEGA, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ζητάει να αποκαλύψει ο πρωθυπουργός τους λόγους για την παρακολούθηση του προέδρου του κόμματος, Νίκου Ανδρουλάκη.

Σχόλιο της Χαριλάου Τρικούπη αναφέρει ότι, «σε συνέντευξή του σήμερα στο Mega, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, είπε ευθέως ότι ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, τελικά ξέρει το λόγο παρακολούθησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη, από την ΕΥΠ».

Και προσθέτει πως ειπώθηκε κάτι τέτοιο, «μολονότι ο κ. Γεραπετρίτης προ ημερών δήλωνε παντελή άγνοια», για να καταλήξει χαρακτηριστικά:

«Μήπως τελικά να μας πει ο πρωθυπουργός το λόγο παρακολούθησης του κ. Ανδρουλάκη; Γιατί το ‘σπασμένο τηλέφωνο μεταξύ υπουργών κούρασε’».

Τι είπε ο Πέτσας στο MEGA

Ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Στέλιος Πέτσας, παρά τις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων του MEGA, δεν είπε ακριβώς αυτό που ισχυρίζεται το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση που δέχτηκε για το αν ο κ. Γεραπετρίτης ξέρει το λόγο για τον οποίο παρακολουθείτο ο Νίκος Ανδρουλάκης από την ΕΥΠ, απάντησε:

«Εγώ δεν ξέρω ποιος ξέρει και δεν ξέρει το λόγο. Ξέρω ότι ο κ. Γεραπετρίτης απηύθυνε έκκληση προς τον κ. Ανδρουλάκη να ενημερωθεί. Γιατί ο κ. Γεραπετρίτης είναι υπουργός Επικρατείας και η ΕΥΠ υπάγεται στο Γραφείο του Πρωθυπουργού.

Ακούστε τι δήλωσε ο κ. Πέτσας για την υπόθεση Ανδρουλάκη από το 8:50»

«Έχει κουράσει ο κ. Ανδρουλάκης»

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, πάντως, ήταν ιδιαίτερα αιχμηρός απέναντι στον Νίκο Ανδρουλάκη, αναφορικά με την υπόθεση των υποκλοπών.

Όπως δήλωσε: «Έχει κουράσει ο κ. Ανδρουλάκης, ένα μήνα λέει τα ίδια πράγματα. Του έχει ζητηθεί να ενημερωθεί για ένα απόρρητο ζήτημα και τον έχει καλέσει και ο πρωθυπουργός».

Και σημείωσε χαρακτηριστικά: «Το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να πατήσει σε δύο βάρκες και κινδυνεύει να πέσει στην θάλασσα του ‘εγώ’ του κ. Ανδρουλάκη».

Ανδρουλάκης: «Το περάστε για υπόθεσή σας κ. Μητσοτάκη, τελείωσε το 1981 με τον Ανδρέα»

Όλα ξεκίνησαν από την χθεσινή ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη στο Ζάππειο, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 48 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ.

Στην ομιλία του – με αφορμή την οποία το MEGA ρώτησε σχετικά τον κ. Πέτσα – ο κ. Ανδρουλάκης επανέλαβε την άρνησή του να ανταποκριθεί στην πρόσκληση της κυβέρνησης να τον ενημερώσει για την υπόθεση της παρακολούθησής του από την ΕΥΠ, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Το φακέλωμα και το ελάτε στο τμήμα να ενημερωθείτε για υπόθεσή σας, σταμάτησε με τον Ανδρέα Παπανδρέου, γι’ αυτό δεν ανέχομαι να μου ψιθυρίσουν στο αυτί. Δεν θα συμμετάσχω στις παρανομίες τους».

www.in.gr


Ροή ειδήσεων

Advertisement