Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Μόνιμο Συντονιστικό για την παιδεία-Συγκροτείται στο Δήμο Πατρέων με άμεσο στόχο τη διοργάνωση κινητοποίησης για το κτιριακό πρόβλημα των ειδικών σχολείων

Δημοσιεύθηκε

στις

Εν όψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής πραγματοποιήθηκε σύσκεψη φορέων για την Παιδεία στην οποία παραβρέθηκε και μίλησε ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε ομόφωνα να συγκροτηθεί μόνιμο συντονιστικό όργανο για την Παιδεία, να γίνουν γνωστά με κάθε τρόπο τα οξυνόμενα προβλήματα των σχολείων, να γίνουν όλες οι προετοιμασίες για άμεση κινητοποίηση διαμαρτυρίας και να πραγματοποιηθεί άμεσα σύσκεψη στην Αντιδημαρχία Παιδείας και Αθλητισμού με την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων για το κτιριακό πρόβλημα των Ειδικών σχολείων.

Στη σύσκεψη είχαν προσκληθεί και παραβρέθηκαν με πολυμελείς αντιπροσωπείες οι φορείς:

-Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Πάτρας

-Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων

-Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας

-Σωματείο Φυλάκων Σχολικών Κτιρίων και Λοιπών Εργατοϋπαλλήλων Δήμου Πατρέων

-Σύλλογος σχολικών καθαριστριών /των Πάτρας

Η Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας  που προσκλήθηκε και δεν παραβρέθηκε λόγω αιφνίδιου κωλύματος του αντιπροσώπου της απέστειλε μήνυμα με το οποίο χαιρέτισε την πρωτοβουλία.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού Τάκης Πετρόπουλος, ο περιφερειακός σύμβουλος Γρηγόρης Συμεωνίδης οι Πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου Φωτεινή Συριώτη και Σοφία Ασπρούλια, Πρόεδροι Διαμερισμάτων του Δήμου και μέλη των Σχολικών Επιτροπών.

Ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης στην ομιλία του τόνισε ότι τα προβλήματα της παιδείας αντί να λύνονται οξύνονται και πρότεινε τη συγκρότηση συντονιστικού οργάνου με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων, που θα αναλάβει την ενημέρωση του Πατραϊκού λαού και θα οργανώσει άμεσα διαμαρτυρία στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Ο Αλέξανδρος Βανακάρας από την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων επισήμανε ότι η επέκταση του θεσμού των ολοήμερων σχολείων έγινε χωρίς τα προαπαιτούμενα και εξελίσσεται σε βραχνά και κατέληξε ότι πάλι οι γονείς θα πληρώσουν το μάρμαρο, γιατί τα σχολεία δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς την υλική τους βοήθεια.

Ο Νίκος Αθανασόπουλος Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων αναφέρθηκε στο διαρκώς οξυνόμενο κτιριακό πρόβλημα ειδικότερα στα Ειδικά Σχολεία.

Ο Στέλιος Παλαρμάς Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών εστίασε στην ανάγκη αύξησης της κρατικής χρηματοδότησης της Παιδείας για την αντιμετώπιση της δραστικής αύξησης του λειτουργικού και ενεργειακού κόστους των σχολείων και αύξησης του αριθμού των νέων σύγχρονων σχολικών κτιρίων και ειδικότερα των Νηπιαγωγείων.

Η Φρόσω Ανδριοπούλου Πρόεδρος των Σχολικών Φυλάκων και Λοιπών Εργατοϋπαλλήλων τόνισε την αναγκαιότητα της μονιμοποίησης των σχολικών καθαριστριών και καθαριστών.

Η Χριστίνα Διδάχου Πρόεδρος Καθαριστριών/στων επισήμανε ότι οι 180 καθαρίστριες ΙΔΟΧ δεν φτάνουν, θα υπάρχει πρόβλημα στα σχολεία που έχουν μόνο μία καθαρίστρια.

Ξεχωριστή ήταν η παρέμβαση της Πόπης Πρωτόγερου, υπεύθυνης της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων για την Ειδική Εκπαίδευση, που τόνισε ότι ο πρωταρχικός στόχος της ειδικής αγωγής είναι η ανάπτυξη της ικανότητας της επιβίωσης και την έλλειψη σύγχρονων ειδικών σχολείων με υψηλά στάνταρ ασφαλείας.

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Έδωσαν ζωή και ελπίδα σε έξι συνανθρώπους μας-Δύο δότες μέσα στον Νοέμβριο από την ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών

Δημοσιεύθηκε

στις

Δύο γυναίκες, που έδωσαν γενναία μάχη στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, χάρισαν ζωή «φεύγοντας»…

Η προσφορά τους τεράστια για συνανθρώπους μας που περιμένουν ένα μόσχευμα ως το πολυτιμότερο δώρο ζωής.
Η πρώτη δότρια δεν κατόρθωσε να προσφέρει τα όργανά της, όμως η απόφαση των συγγενών της δείχνει το μεγαλείο της ψυχής τους.

Η δεύτερη δότρια, μια 51χρονη από το Αγρίνιο (μητέρα δύο παιδιών) που έγινε έφυγε από τη ζωή από εγκεφαλική αιμορραγία, έγινε «ζωοδότης» σε έξι συνανθρώπους μας που περίμεναν το δώρο της ζωής χρόνια…

Η λήψη των οργάνων έγινε την περασμένη Πέμπτη στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, από δότρια ασθενή 51 ετών, που νοσηλευόταν στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και κατέληξε από εγκεφαλική αιμορραγία. Η λήψη των οργάνων έγινε σε συνεργασία από την διευθύντρια της ΜΕΘ ΠΓΝΠ, αν. καθηγήτρια Φωτεινή Φλίγου, την ομάδα χειρουργών του καθηγητή – διευθυντή της Χειρουργικής Κλινικής του ΠΓΝΠ Ιωάννη Μαρούλη, τον εξειδικευμένο στις μεταμοσχεύσεις γιατρό επ. καθηγητή Νικόλαο Καρύδη. Ελήφθησαν οι πνεύμονες, το ήπαρ, οι νεφροί και οι κερατοειδής, οι οποίοι δόθηκαν σε ασθενείς που νοσηλεύονταν στο Ωνάσειο και στο Ιπποκράτειο.

Δ. Μπάκος: «Γενναιόδωρη απόφαση από τους συγγενείς»

Σε ανακοίνωσή του ο διοικητής του ΠΓΝΠ Δημήτριος Μπάκος αναφέρει: «Η Διοίκηση του Νοσοκομείου ευχαριστεί όσους συνέβαλαν σ΄ αυτή τη διαδικασία και συγκεκριμένα το προσωπικό της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας και του Αναισθησιολογικού Τμήματος, τους ιατρούς του Ακτινολογικού, Καρδιολογικού, Πνευμονολογικού Τμήματος που συνέβαλαν στη διαγνωστική διαδικασία καθώς και όλο το ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό που συμμετείχε στην όλη διαδικασία, για την υποδειγματική δουλειά τους και την εξαιρετική συνεργασία τους.

Επίσης ευχαριστεί τις ομάδες λήψης οργάνων του ΠΓΝΠ (Χειρουργική και Οφθαλμολογική Κλινική), του Ωνασείου καθώς και του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. Σημειώνεται ότι ελήφθησαν οι πνεύμονες, το ήπαρ, οι νεφροί και οι κερατοειδής. Η Διοίκηση του ΠΓΝΠ εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια της στους συγγενείς της δότριας και παράλληλα τους συγχαίρει για την γενναιοδωρία και τον ανθρωπισμό τους, που θα έχει σαν αποτέλεσμα να συνεχιστεί η ζωή κάποιων συνανθρώπων μας».

Το «ευχαριστώ» της Φ. Φλίγκου

Η διευθύντρια της ΜΕΘ του ΠΓΝΠ, αν. καθηγήτρια Φωτεινή Φλίγκου σε ανάρτησή της εξέφρασε ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στους συγγενείς τους για την μεγάλη τους απόφαση, αναγνωρίζοντας την τεράστια προσφορά. Χαρακτηριστικά έγραψε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω δημόσια τους συγγενείς των ασθενών για την μεγάλη προσφορά τους και την μεγαλοψυχία που επέδειξαν στην δύσκολη αυτή στιγμή της ζωής τους. Αν και από την πρώτη δότρια δεν πραγματοποιήθηκε μεταμόσχευση, η προσφορά είναι εξίσου σημαντική!

Η δεύτερη δότρια, μόλις 51 ετών, έδωσε ζωή και ελπίδα σε έξι συνανθρώπους μας!! Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τους Ιατρούς και τους Νοσηλευτές της ΜΕΘ και του Αναισθησιολογικού Τμήματος για την συμβολή τους σε αυτή την δύσκολη διαδικασία του εντοπισμού, της ενημέρωσης, της συντήρησης του δότη. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τους Διευθυντές της καρδιολογικής, πνευμονολογικής, νευροχειρουργικής κλινικής για την άμεση ανταπόκριση των ιατρών τους στη διαγνωστική διαδικασία καθώς και τους γιατρούς που συμμετείχαν στις ομάδες λήψης. Είθε να κατανοήσουμε ότι το τέλος της ζωής ενός ανθρώπου, όσο δύσκολο και να είναι, μπορεί να δώσει ζωή σε κάποιον πάσχοντα συνάνθρωπό μας».

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Κάθε πέρυσι και καλύτερα…»-Περιορισμένη φέτος η κίνηση στα εμπορικά της Πάτρας λόγω της «Black Friday»

Δημοσιεύθηκε

στις

Της Ελένης Α. Γεωργοπούλου (χωρίς φωτό)

«Ζέστανε» αλλά περιορισμένα την εμπορική αγορά της Πάτρας η Black Friday.

Η αγοραστική κίνηση, προχθές, αυξήθηκε στα εμπορικά καταστήματα της πόλης, χωρίς όμως να κάνουν το «ταμείο» των προηγούμενων ετών.
Αυτή είναι η αποτίμηση της προχθεσινής ημέρας από τους εμπόρους της Πάτρας οι οποίοι αν και είχαν εκπτωτικά είδη στις βιτρίνες τους δεν προέλκυσαν τους καταναλωτές.
Ωστόσο, σίγουρα η «Μαύρη Παρασκευή» ήταν μια «καλή» εμπορικά μέρα για τα καταστήματα, σε σχέση με την υποτονική αγοραστική κίνηση που επικρατεί το τελευταίο χρονικό διάστημα.
«Υπήρξε κινητικότητα στην αγορά στα εμπορικά καταστήματα της πόλης, όμως σίγουρα ήταν χαμηλότερη από τις προσδοκίες μας. Η «Μαύρη Παρασκευή» ήταν καλή μέρα, όμως δεν θύμιζε την κίνηση των προηγούμενων χρόνων. Γι’ αυτό εμείς λέμε… κάθε πέρυσι καλύτερα…», επισημαίνει στην «Γ» ο πρόεδρος του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών Κωνσταντίνος Ζαφειρόπουλος.
Σημειώνει επίσης πως δέλεαρ για τους καταναλωτές έπαιξαν οι εκπτώσεις και οι προσφορές που είχαν τα καταστήματα.
«Το αγοραστικό ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στα εκπτωτικά προϊόντα» συνέχισε ο κ. Ζαφειρόπουλος.
Σύμφωνα με εμπορικούς κύκλους, φέτος δεν υπήρχαν υπερπροσφορές στα καταστήματα καθώς δεν υπήρξε πλεόνασμα σε εμπόρευμα. Τα τελευταία χρόνια οι παραγγελίες ήταν μετρημένες και δεν υπήρχαν προϊόντα που θέλησαν να «σπρώξουν» οι έμποροι για να μην τους μείνει ως stock εμπόρευμα.

ΖΗΤΗΣΗ ΣΤΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΕΙΔΗ

Την τιμητική τους σε σχέση με άλλα είδη ήταν τα ηλεκτρικά καθώς οι καταναλωτές έσπευσαν να εξοπλιστούν με συσκευές που βρήκαν σε τιμές ευκαιρίες.
«Δούλεψαν περισσότερο τα ηλεκτρονικά καταστήματα και το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στις λευκές συσκευές. Ωστόσο, δεν υπήρχαν μεγάλες εκπτώσεις στις τιμές» συνέχισε ο κ. Ζαφειρόπουλος, ενώ τόνισε πως σε μεγάλα πολυκαταστήματα και πολυεθνικές διαπιστώθηκε πως οι τιμές ήταν «φουσκωθεί» το τελευταίο διάστημα για να είναι πιο ελκυστικές οι εκπτώσεις λόγω της Black Friday.
Πάντως, χθες η κίνηση ήταν υποτονική και αυτό προβλημάτισε ιδιαίτερα τους εμπόρους της Πάτρας για το εάν σήμερα αξίζει να ανεβάσουν ρολά σήμερα, Κυριακή.
Το άνοιγμα της αγοράς είχε προγραμματιστεί στις αρχές Νοεμβρίου στο πλαίσιο των θεσμοθετημένων 7 Κυριακών του έτους που υπαρχει η δυνατότητα για προαιρετική λειτουργία. Ωστόσο, μεταφέρθηκε για σήμερα καθώς συνδυάστηκε με την «Black Friday» και «Cyber Monday», δύο μέρες που κερδίζουν ολοένα και περισσότερο έδαφος και στην ελληνική αγορά.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΩΡΑΡΙΟ

Ο Δεκέμβριος είναι προ των πυλών και η αγορά θα μπει σε εορταστικούς ρυθμούς, με αυξημένο ωράριο. Φέτος οι ανοικτές Κυριακές θα είναι δύο πριν τα Χριστούγεννα και οι έμποροι θεωρούν πως θα μπορέσουν να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες του καταναλωτικού κοινού.
Μεθαύριο το βράδυ, θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών προκειμένου να αποφασίσουν για το εορταστικό ωράριο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Σε πανικό ηλικιωμένος μετά απο πυρκαγιά στο μπαλκόνι του

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε πανικό ηλικιωμένος άνδρας όταν είδε ότι σακούλα απορριμμάτων στο μπαλκόνι του είχε πιάσει φωτιά.

Το περιστατικό συνέβη σήμερα το πρωί στην οδό Πέντε Πηγαδίων και Ελληνος Στρατιώτου., Αμεση η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Αστυνομίας. Η φωτιά έσβησε αμέσως.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα