Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Περπάτησε δίπλα μας, για να χωρέσουμε όλοι»-Πορεία με αμαξίδια σήμερα (7 μ.μ.) από την Τριών Ναυάρχων μέχρι την πλατεία Γεωργίου

Δημοσιεύθηκε

στις

«Περπάτησε» με όποιον τρόπο δίπλα μας, για να χωρέσουμε όλοι σε αυτόν τον κόσμο! Ολοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι! Ο Σεβασμός σας η Δύναμή μας!» είναι το μήνυμα που στέλνουν τα μέλη του Συλλόγου Φίλων Κλινικής Αποκατάστασης Ασθενών με Κάκωση Νωτιαίου Μυελού του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «‘Δημήτρης και Βέρα Σφήκα’» σε συνεργασία με το Αθλητικό Σωματείο «ΗΦΑΙΣΤΟΣ» και την «Κλινική Αποκατάστασης του ΠΓΝΠ, με αφορμή την πορεία με αναπηρικά αμαξίδια που διοργανώνουν σήμερα το απόγευμα στην Πάτρα.

Με αφορμή την χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα Κακώσεων Νωτιαίου Μυελού στις 7 μ.μ. θα ξεκινήσει η πορεία με τα αμαξίδια από τον πεζόδρομο της Τριών Ναυάρχων στο ύψος της Ρήγα Φεραίου με αφετηρία την πλατεία Γεωργίου. Μπορούν να συμμετέχουν όσοι θέλουν, ανεξαρτήτως της κινητικής τους κατάστασης είτε πεζή ή αν επιθυμούν δύνανται να έχουν την εμπειρία χρήσης αναπηρικού αμαξιδίου που θα τους διαθέτει ο Σύλλογος.

Η διαδρομή είναι η εξής: Από τον πεζόδρομο της Τριών Ναυάρχων στη Ρήγα Φεραίου, στη Γούναρη, στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου και μέσω της Γεροκωστοπούλου διασχίζοντας την Μαιζώνος, κατάληξη στην Πλατεία Δημοκρατίας (Γεωργίου) όπου στις 8:30 μ.μ. μπροστά από το φωτισμένο στο χρώμα της αλληλεγγύης Δημοτικό Θέατρο “Απόλλων” θα γίνει η Κεντρική Εκδήλωση με ενημέρωση για την Παγκόσμια Ημέρα ΚΝΜ. Θα ακολουθήσουν μουσικοχορευτική βραδιά και δρώμενα από το “Εκπαιδευτικό Πάρκο” του Δήμου Πατρέων.
Οι δράσεις τελούν υπό την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, την ΠΟΜΑΜεΑ Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, ενώ στηρίζει ο Δήμος Πατρέων, οι αρχηγοί των δημοτικών παρατάξεων, το Δημοτικό Συμβούλιο, ο πρόεδρος του ΚΟΔΗΠ, τα μέλη του Δ.Σ., συμπολίτες, σύλλογοι, φορείς, σωματεία ΑμεΑ, στέλνοντας το σύνθημα: «Ελάτε να διασκεδάσουμε, να μοιραστούμε αισθήματα αξιοπρέπειας, περηφάνιας, αυτοπεποίθησης, ελπίδας και χαράς που μόνο οι ισότιμες κοινωνικές επαφές μπορούν να παρέχουν.

ΣΥΡΟΚΩΣΤΑ: «Η ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΠΑΝΤΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΗ»

Ροή ειδήσεων

Advertisement