Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

Η κυβέρνηση θα κριθεί… από τον χειμώνα

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Πολύ σημαντικό το ζήτημα των παρακολουθήσεων και των υποκλοπών. Όμως, δεν ζούμε σε ανθηρές εποχές κανονικότητας και γι’ αυτό οι εκλογές κρίνονται στην καθημερινότητα και στην «τσέπη» του πολίτη.

Ίσως, εάν οι πολίτες αισθάνονταν ασφαλείς με τα εισοδήματά τους, εάν ο φόβος του «κλειστού διακόπτη» δεν σκίαζε τον χειμώνα που είναι μπροστά μας και εάν ο Ερντογάν δεν έβγαζε πολεμικές ιαχές κάθε μέρα, οι παρακολουθήσεις να ήσαν το πρώτο και κυρίαρχο ζήτημα που θα διαμόρφωνε τις πολιτικές εξελίξεις.

Δυστυχώς, εδώ και περίπου 12 χρόνια, η Ελλάδα δεν ζει σε κανονικότητα όμως. Οικονομική κρίση και μνημόνια, πανδημία και ακρίβεια, έχουν διαμορφώσει ένα ντόμινο διαδοχικής ανωμαλίας που στρέφει το ενδιαφέρον του μέσου πολίτη στην επιβίωσή του. Καθόλου παράλογο…

Αυτό ακριβώς αποτυπώθηκε και στις πρώτες δημοσκοπήσεις του φθινοπώρου. Σε όσες δημοσκοπήσεις διατυπώθηκαν ερωτήματα για τα θέματα που απασχολούν τους πολίτες, στις πρώτες θέσεις ήταν η ακρίβεια και τα ελληνοτουρκικά.

Γι’ αυτό – και με βάση όσα βλέπουμε και ξέρουμε σήμερα – ο χειμώνας ίσως να αποδειχτεί πολύ πιο κρίσιμος για την κυβέρνηση από το ζήτημα των υποκλοπών. Μάλιστα, κάποιοι παρατήρησαν πως η φθορά της κυβέρνησης στο ζήτημα των υποκλοπών δείχνει να είναι μικρότερη από αυτή που υπέστη το περσινό καλοκαίρι μετά τις μεγάλες πυρκαγιές.

Και κάποιοι άλλοι παρατηρούν ότι ενώ οι πολίτες δέχονται ως πολύ σοβαρό το ζήτημα των υποκλοπών, εντούτοις η δημοφιλία του Κ.  Μητσοτάκη παραμένει υψηλή και η παράσταση νίκης της ΝΔ, επίσης πολύ μεγάλη.  Πρόκειται για μία παραδοξότητα που όμως έχει εξήγηση. Γιατί, επαναλαμβάνουμε, ο πολίτης κρίνει με βάση τις δικές του προτεραιότητες. Η κυβέρνηση βαραίνεται με το ζήτημα των παρακολουθήσεων, όμως τελικά θα κριθεί από… τον χειμώνα!

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement