Connect with us

Μαγειρική

  Παγωτό γιαούρτι φράουλα και σος λεμόνι

Published

on

 

Υλικά (για 4 άτομα)

1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό, πλήρες

½ κιλό ζάχαρη κρυσταλλική

100γρ. μαρμελάδα φράουλα

Για τη σάλτσα

φλούδα από 2 λεμόνια

1 νεροπότηρο ζάχαρη

χυμό από 1 λεμόνι

Εκτέλεση:

Ετοιμάζετε τη λεμονάτη σάλτσα. Kόβετε τις φλούδες λεμονιού σε σπιρτόξυλα, τα βράζετε σε άφθονο νερό και τα σουρώνετε. Σε ένα μικρό σκεύος βάζετε ένα νεροπότηρο νερό, τα σπιρτόξυλα από τη φλούδα, το χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη. Τα βράζετε σε δυνατή φωτιά μέχρι ο όγκος τους να μειωθεί στα ⅔. Αφήνετε τη σάλτσα να κρυώσει. Ετοιμάζετε το παγωτό. Ρίχνετε στο μπολ του μίξερ το γιαούρτι, βάζετε το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα, ρίχνετε τη ζάχαρη σιγά-σιγά και το δουλεύετε για 10 λεπτά σε μεγάλη ταχύτητα. Ένα λεπτό πριν τελειώσετε το χτύπημα ρίχνετε μέσα τη μαρμελάδα φράουλα. Αποθηκεύετε το μίγμα σε ειδικό δοχείο και το καταψύχετε για 6 ώρες τουλάχιστον. Το σερβίρετε μαζί με τη λεμονάτη σάλτσα.

Ροή ειδήσεων

Advertisement