Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

Στα άδυτα του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων

Published

on

Γράφει ο Κωνσταντίνος Σβόλης (*)
Η μη τήρηση της νόμιμης διαδικασίας, η αμέλεια ή και η πλημμέλεια είναι χαρακτηριστικά στοιχεία κακής και μη χρηστής διοίκησης και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποτελούν τον δούρειο ίππο για να κρίνει η Δημοτική Αρχή τους έχοντες τη νόμιμη υποχρέωση της άσκησης του ελέγχου των όσων συμβαίνουν στον Κοινωνικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων (ΚΟΔΗΠ).

Στο πρόσφατο Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΟΔΗΠ (30/8/2022) συζητήθηκε η παρατυπία της διοίκησης να προχωρήσει σε προφορική συμφωνία με ιδιώτη ιδιοκτήτη επιχείρησης ενοικιαζόμενων επιπλωμένων δωματίων για τη φιλοξενία αστέγων πολιτών για τα χρονικά διαστήματα 18-07-2018 έως 24-02-2019 και 25-10-2019 έως 02-12-2019. Να σημειωθεί ότι ο ΚΟΔΗΠ είχε συνάψει σύμβαση με τον ίδιο οικονομικό φορέα για τη στέγαση των αστέγων συμπολιτών μας για το διάστημα 17-11-2017 έως 17-07-2018 και το διάστημα 25-02-2019 έως 24-10-2019.

Η σημερινή διοίκηση δεν ανέλαβε τις ευθύνες της για το πρωτόγνωρο γεγονός να συνάπτει προφορικές συμφωνίες, καθ΄ ομολογία του προέδρου του ΚΟΔΗΠ. Δεν ανέλαβε τις ευθύνες που αμέλησε να προβεί στις νόμιμες ενέργειες για πρόβλεψη παράτασης της υπάρχουσας σύμβασης ή για την έγκαιρη σύναψη νέας σύμβασης.

Η κατάληξη, τελικά, ήταν να προσφύγει ο θιγόμενος ιδιώτης εναντίον του ΚΟΔΗΠ, με αποτέλεσμα το Μονομελές Πρωτοδικείο Πατρών να τον δικαιώσει και να υποχρεούται ο ΚΟΔΗΠ να καταβάλει ποσό 37.407,05 ευρώ με τον νόμιμο τόκο και τα δικαστικά έξοδα. Για ουσιαστικούς και νομικούς λόγους η Νομική υπηρεσία του Δήμου Πατρέων πρότεινε την άσκηση έφεσης κατά της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πατρών.

Σύσσωμη η παριστάμενη αντιπολίτευση ζήτησε να υιοθετηθεί η πρόταση της Νομικής υπηρεσίας για να προστατευθούν τα δικαιώματα του ΚΟΔΗΠ. Η σημερινή διοίκηση όχι μόνο δεν εφάρμοσε τα νόμιμα και αγνόησε και τη Νομική υπηρεσία αλλά έχει και το θράσος να αναφέρεται σε αντιπολιτευτικό μένος σε επίσημη ανακοίνωση.

Κύριοι της Δημοτικής Αρχής θεωρώ τιμή να συμφωνώ με παρατάξεις που απέχω ιδεολογικά όταν ο στόχος μας είναι το δημόσιο συμφέρον. Οι εκπρόσωποι των παρατάξεων «ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ», «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ», «Κοινοτικόν» και εγώ εκπροσωπώντας την παράταξη «Πάτρα Ενωμένη», ασκήσαμε έλεγχο για να διαφυλάξουμε τα συμφέροντα των συμπολιτών μας σε αντίθεση με εσάς που ασκείτε διοίκηση με γνώμονα την πολιτική ιδεοληψία συνεπικουρούμενη από ανικανότητα.

(*) Ο Κωνσταντίνος Σβόλης είναι ιατρός και δημοτικός σύμβουλος Πάτρας με την παράταξη του Νίκου Παπαδημάτου «Πάτρα Ενωμένη»

Ροή ειδήσεων

Advertisement