Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Εκκλησιαστικά

Ξεκινά σήμερα ο τριήμερος εορτασμός-Πανηγυρίζει η Παντανάσσα

Δημοσιεύθηκε

στις

Λαμπρός θα είναι και φέτος ο εορτασμός της μεγάλης εορτής του Γενεσίου της Θεοτόκου, στις 8 Σεπτεμβρίου, καθώς στην Πάτρα πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός της Παντανάσσης.

Ο εορτασμός ξεκίνησε χθες στις 10.30 το πρωί με τη λιτανευτική έξοδο της εικόνας της Παναγίας Παντάνασσας στην είσοδο του Ναού προκειμένου να ξεκινήσει το ιερό προσκύνημα.

Το απόγευμα σήμερα στις 7 θα τελεστεί ο πανηγυρικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος και θα κηρύξει το θείο λόγο. Θα συγχοροστατήσει ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος.
Στις 10 το βράδυ στην ιερά αγρυπνία θα προεξάρχει ο πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, αρχιμανδρίτης π. Αρτέμιος Αργυρόπουλος.
Ανήμερα της εορτής, το πρωί της Πέμπτης στην πανηγυρική, αρχιερατική θεία λειτουργία θα χοροστατήσει ο κ. Χρυσόστομος, ο οποίος θα κηρύξει τον θείο λόγο ενώ στις 18.30 τον μεθεόρτιο εσπερινό θα τελέσει ο κ. Χρύσανθος.
Την επομένη θα τιμηθεί η μνήμη των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννας και θα εορτάσει το παρεκκλήσι της Παντάνασσας στο πλάι επί της οδού Βότση και Υψηλάντου, όπου το πρωί στη θεία λειτουργία θα παραστεί και θα χοροστατήσει ο Μητροπολίτης Πατρών.
Είθισται η θαυματουργή εικόνα της Χρυσοπαντάνασσας να παραμένει στην είσοδο του Ναού έως και την εορτή της Υψώσεως του Σταυρού, στις 14 Σεπτεμβρίου και κατόπιν να επιστρέφει και πάλι λιτανευτικά στον θρόνο της.
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, αναμένεται πλήθος πιστών να τιμήσει την Παναγία την Παντάνασσα και να προσκυνήσει.

Περισσότερα


Ροή ειδήσεων

Advertisement