Connect with us

Μαγειρική

Ομελέτα φούρνου με μπρόκολο, πατάτες και γραβιέρα   

Published

on

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

500γρ. πατάτες

150γρ. γραβιέρα

300γρ. μπρόκολο

8 μεγάλα αβγά

30ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 κουτ. γλυκού θυμάρι φρέσκο ή ξερό

100ml γάλα φρέσκο

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C, στον αέρα. Τρίβετε τις πατάτες και τη γραβιέρα στη χοντρή πλευρά του τρίφτη, χωρίζετε το μπρόκολο σε μπουκετάκια και τα ανακατεύετε όλα σε ένα μπολ. Χτυπάτε τα αβγά ελαφρά με ένα πιρούνι και τα προσθέτετε στο μπολ. Ρίχνετε το ελαιόλαδο, το θυμάρι, το γάλα, αρκετό πιπέρι και αλάτι, ανακατεύετε και μεταφέρετε το μίγμα σε ένα μέτριο πυρίμαχο σκεύος. Ψήνετε την ομελέτα για 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ωραία η επιφάνεια. Τη σερβίρετε αμέσως με μια ωραία πράσινη σαλάτα στο πλάι. Εμπλουτίστε την ομελέτα με επιπλέον μυρωδικά, όπως άνηθο ή φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα. Εκτός από γραβιέρα προσθέστε και κατσικίσιο τυρί, ταιριάζει πολύ.

Ροή ειδήσεων

Advertisement