Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Ταραγμένοι οι ληστές, ξέχασαν και τα νερά-Που στρέφεται η ΕΛ.ΑΣ

Published

on

Της Ελένης Α. Γεωργοπούλου

Μπήκε στην τράπεζα κρατώντας ένα μπουκαλάκι νερό, φορώντας περούκα, ιατρική μάσκα και γάντια και προτάσσοντας ένα όπλο, ακινητοποίησε τον ταμία.

Στη συνέχεια, έψαξε τα συρτάρια και άρπαξε τα χρήματα που βρήκε και διέφυγε. Φεύγοντας, έκανε το… λάθος να ξεχάσει το νερό που κρατούσε, εμφανώς ταραγμένος.
Απέξω περίμενε ο συνεργός του, με τον οποίο διέφυγαν πεζή.
Το δίδυμο των ερασιτεχνών ληστών «χτύπησε» χθες με το… καλημέρα στο υποκατάστημα της τράπεζας Alfa Bank στη συμβολή των οδών Ακρωτηρίου και Ελευθερίου Βενιζέλου στην Πάτρα.

Στο υποκατάστημα δεν υπήρχαν πελάτες, όμως, οι υπάλληλοι τρομοκρατήθηκαν στη θέα του όπλου και δεν προέβαλαν καμία αντίσταση, παρά το γεγονός ότι ο ληστής φαινόταν ταραγμένος και έτρεμε.
Η ληστεία – σύμφωνα με αστυνομικές πηγές- διήρκησε το πολύ δύο λεπτά, με τον νεαρό άνδρα, όταν διαπίστωσε πως στο ένα ταμείο που λειτουργούσε τα χρήματα ήταν λίγα, έψαξε και στα διπλανά συρτάρια. Άρπαξε όσα περισσότερα χρήματα μπορούσε – εκτιμάται πως η λεία τους ήταν κάτω από το χρηματικό ποσό των 1.470 ευρώ- και διέφυγε.

ΔΙΕΦΥΓΑΝ ΠΕΖΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΕ ΕΝΑ ΚΟΚΚΙΝΟ ΔΙΚΥΚΛΟ
Σε κοντινή απόσταση από το υποκατάστημα της τράπεζας ο ληστής και ο συνεργός του (ο οποίος τον περίμενε απέξω φορώντας ένα καπέλο) είχαν αφήσει ένα κόκκινο δίκυκλο, το οποίο χρησιμοποίησαν για να διαφύγουν από το σημείο.
Στη συνέχεια, το εγκατέλειψαν κοντά στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Πράτσικα και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.
Αν και ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των ληστών, αυτοί κατόρθωσαν να ξεφύγουν. Οι αστυνομικοί εντόπισαν άμεσα το δίκυκλο με το οποίο, φέρεται, να διέφυγαν οι δύο ληστές, στην οδό Ευτέρπης, στην περιοχή Αγ. Ιωάννη Πράτσικα.
Διαπιστώθηκε, μάλιστα, πως είχε κλαπεί τα μεσάνυχτα της 1ης Σεπτεμβρίου από την περιοχή των Εργατικών Κατοικιών του Νέου Δρόμου της Πάτρας.
ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΗΜΑΝΣΗ
Κλιμάκιο της Σήμανσης έφθασε στο τραπεζικό υποκατάστημα και πήρε αποτυπώματα από τον χώρο και συνέλλεξε τα ευρήματα. Αν και ο ληστής φορούσε γάντια , ωστόσο, οι αστυνομικοί εκτιμούν πως θα εντοπιστούν στοιχεία που θα τους οδηγήσουν στον δράστη. Εικάζουν πως το μπουκαλάκι του νερού που άφησε ο… ταραγμένος ληστής μπορεί να είχε τα δακτυλικά του αποτυπώματα εάν είχε πιεί νερό νωρίτερα.
Από την πρώτη στιγμή το υποκατάστημα αποκλείστηκε με κόκκινη κορδέλα από την Αστυνομία προκειμένου να μην το προσεγγίσουν πολίτες μέχρις ότου να ολοκληρωθεί η αυτοψία.
Επίσης, σημαντικά στοιχεία αναμένεται να προκύψουν από την ενδελεχή εξέταση του δικύκλου ακόμα και βιολογικό υλικό DNA.
Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΨΑΧΝΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΔΙΑΦΥΓΗΣ
Αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών που διενεργούν προανάκριση για το συμβάν μελετούν καρέ – καρέ το υλικό που έχει καταγραφεί από το κλειστό κύκλωμα της τράπεζας, ενώ αναζητούν στοιχεία και πληροφορίες για να εντοπίσουν το δρομολόγιο της διαφυγής των δραστών. Αναζητούν στοιχεία από τις κάμερες καταστημάτων της περιοχής προκειμένου να αντλήσουν στοιχεία και να εξιχνιάσουν την ληστεία.
Ωστόσο, αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν πως εάν οι δράστες είναι σεσημασμένοι όλα τα στοιχεία που έχουν συλλεγεί θα βοηθήσουν στην ταυτοποίησή τους.

 

ΒΑΣΗ ΚΑΤΩ

Ροή ειδήσεων

Advertisement