Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ψάχνουν «αχτίδα» φωτός-Παράταση των ατελώς παραχωρούμενων χώρων, 100 δόσεις και κανονιστική στην ατζέντα της εστίασης

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο Διοίκησης και Οικονομικών και Διοίκησης, Διονύση Πλέσσα πραγματοποίησε ο ΣΚΕΑΝΑ. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Πρασίνου και Κοιμητηρίων, κΜιχαήλ Αναστασίου, ενώ εκ μέρους του ΣΚΕΑΝΑ συμμετείχαν ο πρόεδρος, Τάσος Γιατράς και ο υπεύθυνος περί ζητημάτων κανονιστικής και μέλος της αρμόδιας επιτροπής, Κωνσταντίνος Μπουρδόπουλος.

Τα θέματα της ατζέντας ήταν η παράταση των ατελώς παραχωρούμενων τετραγωνικών μέτρων, η επαναφορά των 100 δόσεων για τα χρέη προς τους Δήμους και η κανονιστική.
Αρχικά οι εκπρόσωποι του ΣΚΕΑΝΑ ευχαρίστησαν τον αντιδήμαρχο για την άμεση και έγκαιρη παρέμβαση του με έγγραφο αίτημα του προς τα αρμόδια Υπουργεία, με θέμα την επέκταση της ατελούς παραχώρησης κοινόχρηστων χώρων, για το οποίο αναμένεται απάντηση. Όπως ανέφεραν «οι συνθήκες που επικρατούν παγκοσμίως με την γεωπολιτική, οικονομική και υγειονομική κρίση καθώς και η ενεργειακή κρίση, έχουν καταστήσει μη βιώσιμη την λειτουργία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων επομένως η παραχώρηση κάποιων επιπλέον μέτρων είναι μια “ανάσα ζωής” για τα καταστήματα».
ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ 100 ΔΟΣΕΩΝ
Στην συνέχεια επανήλθε το σημαντικό ζήτημα της ρύθμισης των δημοτικών οφειλών σε 100 δόσεις, για το οποίο ο Δήμος έχει στείλει έγγραφα στο Υπουργείο. Τονίστηκε πως η ενέργεια αυτή θα είναι διπλά ωφέλιμη, τόσο για τον Δήμο όπου θα αυξήσει την εισπρακτική του ικανότητα αλλά και για τις επιχειρήσεις όπου θα μπορέσουν ρυθμίσουν σταδιακά τα χρέη τους και να είναι σε θέση να είναι ενήμεροι.
ΕΞΩΡΑΪΣΜΟΣ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
Τέλος, στο θέμα της κανονιστικής έγινε ενημέρωση για τις κινήσεις που έχουν γίνει εκατέρωθεν έως τώρα ενώ κοινή παραδοχή είναι πως η διαδικασία πρέπει να τεθεί σε προτεραιότητα και να ξεκινήσουν οι εργασίες για την σύνταξή της. Είναι κοινός στόχος η αναβάθμιση της εικόνας πόλης με σεβασμό προς τον πολίτη. Στα πλαίσια αυτά ο κ. Αναστασίου πρότεινε στον ΣΚΕΑΝΑ και τα μέλη του μια άτυπη συνεργασία με στόχο τον εξωραϊσμό της κάθε γειτονιάς, πρόταση η οποία βρίσκει απόλυτα σύμφωνους τους εκπροσώπους της εστίασης.

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement