Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Γέφυρες» Ρώρου για τις εκλογές-Κάλεσμα υπεράνω προσώπων και ονομάτων από την «Ώρα Πατρών»

Δημοσιεύθηκε

στις

Ανοικτό κάλεσμα υπεράνω προσώπων και ονομάτων που θα καταλήξουν σ’ ένα κοινά αποδεκτό πλαίσιο προγραμματικών θέσεων για την Πάτρα απηύθυνε ο επικεφαλής της «Ώρα Πατρών», Γιώργος Ρώρος ανοίγοντας το διάλογο για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023.

Ο κ. Ρώρος ανοίγει το «παιχνίδι» έναν χρόνο πριν τις εκλογές, θέλοντας ενδεχομένως να προλάβει… καταστάσεις, αλλά και να ρίξει «γέφυρες» συνεργασίας με ανθρώπους του προοδευτικού χώρου που θα μείνουν… άστεγοι, εκτιμώντας πως ένας συμπαγής αυτοδιοικητικός σχηματισμός μπορεί να δώσει τέλος στη θητεία του Κώστα Πελετίδη στο Δήμο Πατρέων.
«Ο κ. Πελετίδης και η δημοτική Αρχή κούρασαν και είναι καιρός να φύγουν. Έκαναν τον κύκλο τους και η Πάτρα χρειάζεται αλλαγή», ανέφερε χαρακτηριστικά τονίζοντας πως για τη νίκη είναι προαπαιτούμενο το «εγώ να πάει στην άκρη, καθώς υπάρχουν αξιόλογοι άνθρωποι που μπορούν να συστρατευτούν σε μία κοινή προσπάθεια».

ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ «ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ»

Ο κ. Ρώρος σε συνέντευξη που δόθηκε χθες παρουσία δημοτικών και διαμερισματικών συμβούλων και μελών του Συντονιστικού της παράταξης και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ υπενθύμισε πως η ‘Ώρα Πατρών» είχε μία έντονη και αδιάλειπτη παρουσία με παρεμβάσεις στο Δημοτικό συμβούλιο αλλά και στην κοινωνία για τα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν την πόλη αλλά και για τα μικρά που κάνουν την καθημερινότητα του πολίτη πιο ανθρώπινη.

ΧΑΘΗΚΑΝ ΠΟΛΛΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης άσκησε κριτική στη δημοτική Αρχή, εστιάζοντας στις ευκαιρίες που χάθηκαν για την πόλη. Όπως είπε «η δημοτική αρχή δεν στάθηκε στο ύψος των απαιτήσεων και των αναγκών της πόλης με αποτέλεσμα μία σειρά έργων, αναπλάσεων και ευκαιριών να χαθούν. Αρκέστηκε σε μία αμυντική πολιτική ικανοποιώντας αποσπασματικά την καθημερινότητα χωρίς όμως να προσδιορίσει την προοπτική και το όραμα για την πόλη. Σημαντικά κονδύλια από προγράμματα ανάπτυξης που θα έβγαζαν την πόλη από το τέλμα και θα έδιναν θέσεις εργασίας, δεν ήρθαν ποτέ στην πόλη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το θαλάσσιο μέτωπο που παραμένει ως έχει από τότε που παραδόθηκε, το φράγμα Πείρου Παραπείρου πού κατέληξε σε ιδιώτη καθώς και η απορρόφηση 50 εκατομμυρίων από το πρόγραμμα βιώσιμης κινητικότητας. Σημαντικά ζητήματα τού πολιτισμού, διαχείρισης των απορριμμάτων, της ανακύκλωσης, του κυκλοφοριακού, το αποτεφρωτήριο, αλλά και θεσμικά ζητήματα γραφεία παρατάξεων, επιτροπή ισότητας, επιτροπή νέων έμειναν στάσιμα ή πήγαν πίσω».

Η ΠΑΤΡΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ

Καταλήγοντας τόνισε πως «η Πάτρα χρειάζεται νέα Δημοτική Αρχή που θα προωθήσει τα συμφέροντα της πόλης προς όφελος των πολλών ,θα αξιοποιήσει τις δυνατότητες της και θα την οδηγήσει με ασφάλεια στο μέλλον. Μία Δημοτική Αρχή που θα αξιοποιήσει όλες τις υγιείς δυνάμεις της πόλης, στον πολιτισμό, αθλητισμό, τουρισμό, εκπαίδευση».

ΑΝΑΛΗΨΗ ΚΙ ΑΛΛΩΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΩΝ

Τέλος, ο κ. Ρώρος ανακοίνωσε πως «το επόμενο διάστημα θα προχωρήσουμε σε σειρά πρωτοβουλιών και επαφών ώστε τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές μία ισχυρή Προοδευτική Παράταξη να διεκδικήσει και να αναλάβει την πόλη με προγραμματικές θέσεις και δεσμεύσεις. Ο προοδευτικός- δημοκρατικός κόσμος της πόλης θα πρέπει να αναλάβει την ευθύνη και αισιοδοξούμε πως θα ανταποκριθεί σε αυτό το κάλεσμα-ανοιχτή πρόσκληση».

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement