Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Όλο σύντομο χρονικό νόσησης της άτυχης δίχρονης-Φως στα αίτια θανάτου από την ιατροδικαστική έκθεση που θα γίνει αύριο

Δημοσιεύθηκε

στις

Με ιδιαίτερη αγωνία αναμένεται αύριο η διενέργεια της νεκροψίας- νεκροτομής η οποία αναμένεται να δώσει τις πρώτες απαντήσεις για τα προς το παρόν αδιευκρίνιστα αίτια θανάτου της 20 μηνών μικρούλας, της οποίας ο θάνατος συγκλόνισε την οικογένεια της, συντάραξε την ιατρική κοινότητα και την κοινή γνώμη.

Το ιστορικό της όλης νοσηλείας και εξέλιξης της άτυχης μικρής σύμφωνα με πληροφορίες της «Γ» έχει ως ακολούθως: Την Πέμπτη στις 3:15 μ.μ οι γονείς της 20 μηνών άτυχης μικρής την μετέφεραν στο Καραμανδάνειο με υψηλό πυρετό 39+ όπου της εδόθη αντιπυρετικό το οποίο απέβαλε δια εμέτου. Παράλληλα έγινε εξέταση για covid -19 το οποίο βγήκε θετικό.

Γύρω στις 7:00μ.μ η κατάσταση της μικρής επιδεινώθηκε ταχύτατα έκανε σπασμούς και εκλήθη ο αναισθησιολόγος.
Ο αναισθησιολόγος σύμφωνα με πληροφορίες έφτασε περίπου μια ώρα μετά όπου η μικρή έπαθε ανακοπή ανετάχθη μεν αλλά ήταν ήδη εγκεφαλικά νεκρή όταν διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημίου Πατρών.

Ο τιτάνιος αγώνας που έδωσαν οι γιατροί της ΜΕΘ προεξάρχοντος του Διευθυντή της ΜΕΘ εντατικολόγου Ανδρέα Ηλιάδη παρά τις μικρές πιθανότητες επαναφοράς της δίχρονης απέβη δυστυχώς άκαρπος και την περασμένη Παρασκευή εξέπνευσε.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες υπάρχει μια πιθανότητα καθότι οι γιατροί είναι εξαιρετικά φειδωλοί να προβούν σε εκτιμήσεις των αιτιών θανάτου πριν την νεκροψία νεκροτομή ότι ο θάνατος μπορεί να προκλήθηκε από εγκεφαλίτιδα απόρροια της covid -19 καθότι τρία μικρά παιδιά το ένα βρέφος λίγων ημερών παρουσίασαν εγκεφαλίτιδα λόγω covid και νοσηλεύτηκαν στην Παιδιατρική του ΠΓΝΠ.

Πάντα σύμφωνα με πληροφορίες το ένα εκ τω δίδυμων προσβληθέντων βρεφών έχει υποστεί ανήκεστο βλάβη στον εγκέφαλο. Η αιτία θανάτου αναμένεται να διαγνωστεί αύριο από τον Ιατροδικαστή . Ανδρέα Γκότση ο οποίος θα διενεργήσει την νεκροψία – νεκροτομή ενώ σύμφωνα με πληροφορίες μπορεί όργανα της μικρής να αποσταλούν στην Αθήνα για εξέταση.
TETA ΓΙΑΝΝΑΡΟΥ

 

Περισσότερα

Ροή ειδήσεων

Advertisement