Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022
Connect with us

Τοπική αγορά

To Επιμελητήριο συμμετέχει στη Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης 10-18/9/2022

Δημοσιεύθηκε

στις

Το Επιμελητήριο Αχαΐας για μία ακόμα φορά συμμετέχει, σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ), στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, που θα πραγματοποιηθεί στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης από τις 10 έως 18 Σεπτεμβρίου 2022.

Το Επιμελητήριο Αχαΐας φιλοξενεί επιχειρήσεις του Νομού Αχαΐας, οι οποίες προβάλλουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους στο περίπτερο 2 stand 28.
Επιπλέον το Επιμελητήριο Αχαΐας θα προβάλλει τις δράσεις του καθώς και προϊόντα του αγροδιατροφικού κλάδου στο Περίπτερο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (περίπτερο 16 stand 3).

Την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου και ώρα 11-13.00 θα γίνει η παρουσίαση του Έργου [email protected]: «Ολιστική Δικτύωση Δημιουργικών ΜΜΕ
μέσω συνεργατικών χώρων (Interreg Greece-Italy 2014-2020)» στην αίθουσα Σ.Κ. «Ν.Γερμανός» Αίθ. C

Η φετινή διοργάνωση λαμβάνοντας υπόψη τη σπουδαιότητα της προσέγγισης σε νέες αγορές, υποδέχεται μέσα από τον θεσμό της τιμώμενης χώρας τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα δίνοντας την ευκαιρία για ενίσχυση των ιστορικών δεσμών φιλίας μεταξύ των δύο λαών, αλλά και το κίνητρο για περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών εμπορικών, επενδυτικών και πολιτιστικών σχέσεων. Επιπλέον, εστιάζει το ενδιαφέρον της στην περιφερειακή ανάπτυξη μέσα από το μοντέλο της κυκλικής οικονομίας, την πράσινη ανάπτυξη και στις νέες τεχνολογίες προσκαλώντας να συμμετάσχουν επιμελητήρια, επιχειρήσεις, αλλά και πρακτικές που μπορούν να αναδειχτούν και να εφαρμοστούν στην ελληνική αγορά. Από τη φετινή διοργάνωση δεν θα μπορούσε να λείπει ένα αφιέρωμα μνήμης για την επέτειο των 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή, η οποία έπαιξε σημαντικότατο ρόλο στην εξελικτική πορεία του Ελληνισμού

Ο Πρόεδρος και η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Αχαίας σας καλούν όσους επιθυμούν να επισκεφθούν τα περίπτερα και να συμμετάσχετε στην εκδήλωση της παρουσίασης του έργου [email protected]

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Επιμελητήριο Αχαΐας: Αναζήτηση επενδυτικών ευκαιριών στον τουρισμό

Δημοσιεύθηκε

στις

Τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αχαΐας Πλάτωνα Μαρλαφέκα, επισκέφθηκε η Πρέσβης της Αυστρίας στην Ελλάδα, Hermine Poppeller στην Πάτρα.

Την κ.Poppeller συνόδευε ο επίτιμος πρόξενος της χώρας Ανδρέας Γεωργόπουλος ενώ από την πλευρά του Επιμελητηρίου μετείχαν στη συνάντηση το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Ανδρέας Ντακόλιας και ο Διευθυντής της Αναπτυξιακής Αθανάσιος Κούστας.

Ο κ. Μαρλαφέκας παρουσίασε το προφίλ της περιοχής και τόνισε ότι, η προηγηθείσα ύφεση, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η Αχαΐα αποτελεί την βασική πύλη της Ελλάδας προς την Δύση, προσφέρει σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες. Επίσης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου ενημέρωσε την Πρέσβη για τις προοπτικές του εμπορικού τμήματος του λιμανιού της Πάτρας και παρέδωσε στην κα Poppeller τα στοιχεία που ζήτησε για ώριμα επενδυτικά σχέδια με έδρα την Αχαΐα.
Ο κ. Μαρλαφέκας και η κ. Poppeller συμφώνησαν ότι οι συνεργασίες αποτελούν μονόδρομο για την ευημερία και δήλωσαν ότι θα εργαστούν από κοινού, ιδιαίτερα στους τομείς του ιατρικού, του χειμερινού και του εναλλακτικού τουρισμού.

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ο Κων/νος Μαρλαφέκας νέος Αντιπρόεδρος στο Δ.Σ. της εταιρίας Εμφιάλωσης Νερού ΔΙΡΦΥΣ Α.Ε.

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Κωνσταντίνος Μαρλαφέκας ορίστηκε νέος Αντιπρόεδρος στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας ΕΜΦΙΑΛΩΣΗΣ ΝΕΡΟΥ ΔΙΡΦΥΣ Α.Ε.

Στην τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της Δίρφυς ΑΕ που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2022 στην έδρα της εταιρείας, εκλέχθηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Δίρφυς με πενταετή χρονικό ορίζοντα.
Ο Κωνσταντίνος Μαρλαφέκας ορίστηκε νέος Αντιπρόεδρος στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας ΕΜΦΙΑΛΩΣΗΣ ΝΕΡΟΥ ΔΙΡΦΥΣ Α.Ε. Ο Νίκος Σέρρας παραμένει με την ιδιότητα του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρίας. Τα υπόλοιπα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Δίρφυς παραμένουν ο Σπύρος Αντωνίου, τεχνικός διευθυντής της εταιρίας και ο Κωνσταντίνος Κολιοβέτας, οικονομολόγος και εκπρόσωπος μετόχου μικρότερου ποσοστού.
Ο Κωνσταντίνος Μαρλαφέκας, Αντιπρόεδρος και εμπορικός διευθυντής στην ΛΟΥΞ ΜΑΡΛΑΦΕΚΑΣ ΑΒΕΕ, ηγείται μαζί με τα αδέλφια του, Γιάννη και Πλάτωνα Μαρλαφέκα, της εντυπωσιακής ανάπτυξης της Λουξ τις τελευταίες δεκαετίες. Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Κωνσταντίνος Μαρλαφέκας εξελέγη τον περασμένο Σεπτέμβριο Μέλος στο νέο Δ.Σ. της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης αποδεικνύοντας την ενεργή ενασχόλησή του με τον ελληνικό αθλητισμό.
Τόσο ο Νίκος Σέρρας όσο και ο Κωνσταντίνος Μαρλαφέκας εκφράζουν την ικανοποίησή τους από τη μέχρι τώρα άριστη και εποικοδομητική συνεργασία των δυο εταιριών, κάτι που επιβεβαιώνει και η ενεργή συμμετοχή του Κωνσταντίνου Μαρλαφέκα στην Διοίκηση της Δίρφυς ΑΕ.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Yukatan Project στο Ρίο: Το καλοκαίρι επέστρεψε και μένει εδώ!

Δημοσιεύθηκε

στις

Μία μάλλον νομοτελειακή κατάσταση στην ανάγκη και το χαρακτήρα της διασκέδασης στην πόλη, τα τελευταία χρόνια «αναπαύεται» σε επαναλαμβανόμενα στυλ, τουλάχιστον στην ολοκληρωμένη εστίαση, δηλαδή φαγητό, ποτό, ήχος, περιβάλλον: γκριλ, πίτσα, μεζεδάδικα, κρασάκι, ψάθινη καρέκλα, χάρτινο τραπεζομάντιλο ουίσκι κόλα, μπόλικο ντάμπα, ατελείωτο ντούμπα, νεολαϊκές ελληνικούρες στα κόκκινα και στην πιο προγκρέσιβ εκδοχή του ποτού κάτι μόδες τύπου βότκα βύσσινο.

Δεν τα αφορίζουμε. Δεν τα εξορκίζουμε. Είναι μια ερμηνεία του «βγαίνω έξω». Αλλά-σόρι γκάιζ- δεν είναι η αληθινή ή αν θέλετε η πιο κοντινή πραγματική εικόνα του «πέρασα σούπερ» και «άξιζε τα λεφτά του». Γιατί; Επειδή η επανάληψη φέρνει πλήξη. Η πλήξη φέρνει μονοτονία. Η μονοτονία δεν είναι διασκέδαση. Όταν δεν διασκεδάζουμε, τι ακριβώς κάνουμε; Και κυρίως, τι ακριβώς και πόσο το πληρώνουμε; Λοιπόν, βρήκαμε μια εξαίρεση που αντιστρέφει αυτή την επανάληψη. Και τη βρήκαμε στο Yukatan Project https://yukatanproject.com στην παραλιακή του Ρίου, αν όχι το μοναδικό, σίγουρα από τα μετρημένα ποιοτικά cocktail bar restaurant στην περιοχή.

 

Με αφετηρία στην κουζίνα και την μπάρα του, τη λατινική Αμερική, το Yukatan Project έχει διαφορετική ταυτότητα από εκείνη με την οποία θα περίμενες να σου συστηθεί ένα τέτοιο μέρος: Την κομψότητα. Οι εμπνευστές του αλλάζουν τη γεωγραφία της κουζίνας και γενικότερα της γεύσης και του φίλινγκ «μιας βραδιάς για φαγητό-ποτό» με προτάσεις και από μεσογειακά πιάτα και κοκτέιλ που δεν περιορίζονται σε στυλ terra Latina αλλά πετούν σε όλον τον κόσμο προτού προσγειωθούν στο τραπέζι σου. Θα τολμούσαμε να κάνουμε την υπερβολή στην κριτική, προσθέτοντας ότι δεν σερβίρουν απλώς γευστικά πιάτα και cocktail με χαρακτήρα, αλλά έναν «άλλο τρόπο»…

Έναν τρόπο, με ανθρώπινες, καλαίσθητες, μελωδικές -στη σωστή ένταση- μουσικές, τρομερά κομψή διακόσμηση, ατμοσφαιρικό φωτισμό και προσωπικό που ξέρει καλά τη δουλειά που κάνει, το Yukatan Project σε βγάζει από το σπίτι από τις 11:00 το πρωί για καφέ και σου δίνει λόγους να μην επιστρέψεις νωρίς… Βάλε στο κάδρο και την τοποθεσία που συνδυάζει μπάνιο, απολαυστικό φαγητό, ήλιο, ηλιοβασίλεμα, salty mood και κάτι από φάση να παίζεις στο βίντεο κλιπ του “Kokomo” των “The Beach Boys” ή να είσαι κομπάρσος που κάνει τη σιέστα του στο “Fun in Acapulco” με τον Elvis, και έχεις έναν υπέροχο καμβά που θα στολίσει το σαλόνι με τις φωτογραφίες από το καλοκαίρι σου. Να ξαναπάμε τώρα την ερώτηση, πού πάμε, πώς διασκεδάζουμε, τι πληρώνουμε; Α, και τι διαφορετικό είδαμε;..

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα