Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Λοιπά Αθλήματα

Ισπανία – Ελλάδα 9-6: Τα κορίτσια μας λύγισαν στον τελικό

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Εθνική Ελλάδος πόλο γυναικών δεν τα κατάφερε στον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος απέναντι στην Ισπανία, ηττήθηκε με 6-9 και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο, έπειτα από μεγάλη προσπάθεια.

Η Εθνική Ελλάδος πάλεψε απέναντι στην πολύ δυνατή Ισπανία στον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στο Σπλιτ, αλλά τελικά δεν κατάφερε να εκθρονίσει την ομάδα από την Ιβηρική, γνωρίζοντας την ήττα με 6-9, κατακτώντας τελικά το ασημένιο

Το ματς

Η Εθνική ομάδα δεν ξεκίνησε καλά τον τελικό, με τις παίκτριες της Αλεξίας Καμμένου να μπαίνουν εμφανώς αγχωμένες στο παιχνίδι, έχοντας κακές επιλογές στην επίθεση, ενώ και η τερματοφύλακας Τέρε, σταμάτησε όσα σουτ πήγαν στην εστία της, καθώς και πέναλτι της Ελευθερίας Πλευρίτου. Οι Ισπανίδες από την άλλη ήταν πιο εύστοχες κυρίως από την περιφέρεια και έκλεισαν το οκτάλεπτο προηγούμενες με 3-0.

Στο δεύτερο μέρος του αγώνα ωστόσο, οι Ελληνίδες αντέδρασαν, έπαιξαν πολύ πιο συγκεντρωμένα και με εξαιρετικές άμυνες στον παίκτη παραπάνω, περιόρισαν πολύ τις Ισπανίδες, ενώ στην επίθεση με σωστές επιλογές και με γκολ των Χυδηριώτη, Μαργαρίτας Πλευρίτου και Σιούτη μείωσαν σε 4-3 και μπήκαν ξανά στη διεκδίκηση του χρυσού.

Στο τρίτο οκτάλεπτο οι Ελληνίδες προσπάθησαν να ισοφαρίσουν και να γυρίσουν το ματς, ωστόσο ήταν άστοχες, ενώ και οι άμυνες έγιναν αρκετά πιο πιεστικές και είχαν τον πρώτο λόγο. Η Εθνική είχε ακόμη ένα χαμένο πέναλτι με την Βασιλική Πλευρίτου, ενώ και η Σταματοπούλου απέκρουσε στην άλλη πλευρά την εκτέλεση της Εσπάρ. Στην αμέσως επόμενη επίθεση ωστόσο οι Ισπανίδες κέρδισαν ξανά πέναλτι και ευστόχησαν για το 5-3, που ήταν και το σκορ της περιόδου.

Στο τελευταίο καθοριστικό οκτάλεπτο η Ξενάκη έκανε το 5-3, με τη Ρουίθ να απαντάει και την Ελευθερία Πλευρίτου να γράφει με τεχνικό σουτ το 6-5, πέντε λεπτά πριν το τέλος. Μετά από καλή άμυνα, η Χυδηριώτη πέτυχε το γκολ και ισοφάρισε σε 6-6 βάζοντας την Ελλάδα για τα καλά στον τελικό. Ένα λεπτό μετά όμως η Ρουίθ έγραψε το 7-6 στον παραπάνω και στην επόμενη επίθεση η Γκαρθία έκανε το 8-6, που ουσιαστικά ήταν καταδικαστικό για την ελληνική ομάδα. Το τελικό 9-6 διαμόρφωσε η Εσπάρ δευτερόλεπτα πριν το τέλος για να σφραγίσει την επικράτηση των Ισπανίδων και το δεύτερο διαδοχικό χρυσό μετάλλιό τους. Η Εθνική κατέκτησε το ασημένιο για τέταρτη φορά στην ιστορία της, σημειώνοντας ασφαλώς μια μεγάλη επιτυχία.

Τα οκτάλεπτα: 3-0, 1-3, 1-0, 4-3

Ισπανία (Μινγκέλ Άνχελ Γκαΐα Όκα): Τέρε, Έστερ, Νόγκουε, Εσπάρ 2, Ορτίθ 1, Πέρεθ 1, Πρατς, Ρουΐθ 2, Πένια, Φόρκα, Καμούς, Γκαρθία 1, Λέιτον 1

Ελλάδα (Αλεξία Καμμένου): Σταματοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου, Χυδηριώτη 2, Τριχά, Μαργαρίτα Πλευρίτου 1, Ξενάκη 1, Νίνου, Πάτρα, Σιούτη 1, Βασιλική Πλευρίτου, Γιαννοπούλου, Μυριοκεφαλιτάκη, Σωτηρέλη.

Ροή ειδήσεων

Advertisement