Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Επεμβάσεις υψηλού ρίσκου στο ΠΓΝΠ-Τι δηλώνει στην «Γ» ο Καθηγητής Καρδιολογίας /Διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής Περικλής Νταβλούρος

Δημοσιεύθηκε

στις

ΤΗΣ ΤΕΤΑΣ ΓΙΑΝΝΑΡΟΥ
Fucus σήμερα στην Πάτρα αφού τα φώτα της Ιατρικής Κοινότητας είναι στραμμένα στην έναρξη των εργασιών του 20ου Διεθνούς Καρδιολογικού Συνεδρίου «Γέφυρα Καρδιολογίας 2022» που πραγματοποιείται στο Συνεδριακό του Πανεπιστημίου Πατρών 9-11Σεπτεμβρίου. Στο Συνέδριο υπό την Προεδρία του Καθηγητή Παθολογίας-Καρδιολογίας Περικλή Νταβλούρου θα συρρεύσουν περίπου 300 σύνεδροι διαπρεπείς επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

«ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΩΦΕΛΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ»

Στο πλαίσιο αυτό, δηλώνει στην «Γ» ο Καθηγητής Νταβλούρος ότι «Η Πάτρα θα βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος Καρδιολόγων και Παθολόγων στην Ελλάδα και το εξωτερικό και αυτό αποτελεί ευρύτερη προβολή της πόλης μας.

Σε πρακτική βάση ή έλευση των συνέδρων μεταφράζεται σε άμεση ωφελιμότητα για την πόλη σε επίπεδο στήριξης της αγοράς και προβολής της. Αυτός είναι ο λόγος που επιλέγουμε κάθε χρόνο την Πάτρα ως τόπο διεξαγωγής του συγκεκριμένου Συνεδρίου που αποτελεί παράδοση των καθηγητών /διευθυντών του Καρδιολογικού Τμήματος του Π.Γ.Ν. Πατρών κ.κ. Δ. Αλεξόπουλου, Αντώνη Μανώλη και Γ. Χάχαλη. Το γεγονός βέβαια ότι στο Συνέδριο θα δοθούν απαντήσεις σε ερωτήματα της «κάθε μέρα κλινικής πράξης» και θα γίνει εμπεριστατωμένη ενημέρωση για τις νεότερες εξελίξεις σε φάρμακα, συσκευές και στρατηγικές αντιμετώπισης, από εξαίρετους Έλληνες και ξένους ομιλητές, πολλών παθολογικών ειδικοτήτων, αποδίδει στο συνέδριο, ένα διευρυμένο ορίζοντα έκθεσης και παρουσίασης θεραπείας πολλαπλών νοσημάτων»

«ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΥΨΗΛΟΥ ΡΙΣΚΟΥ»

Ιδιαίτερα σημαντική είναι η δήλωση του κ. Νταβλούρου σχετικά με την κατάσταση ασθενών με σοβαρότατα καρδιολογικά προβλήματα που χρειάζονται χειρουργείο ανοικτής καρδιάς (by pass) και είτε εξ αιτίας της τεράστιας λίστας αναμονής στα Δημόσια Νοσοκομεία ή της οικονομικής δυσπραγίας που επιτείνεται συνεχώς, λόγω των πολλαπλών οικονομικών κρίσεων, όπως επισημαίνει, δεν το πραγματοποιούν. «Κάτω από αυτές τις συνθήκες και προϋποθέσεις αναγκαζόμαστε να χειριστούμε και να επιλύσουμε πολυσύνθετα και πολύπλοκα προβλήματα με υψηλό ρίσκο. Συγκεκριμένα όταν ασθενείς επιβάλλεται να χειρουργηθούν και για τους λόγους που προανέφερα δεν καθίσταται εφικτό και κάποιοι εξ αυτών έχουν συνοδά προβλήματα υγείας και πρέπει να υποκαταστήσουμε το χειρουργείο ανοικτής καρδιάς με επεμβατική καρδιολογία (μπαλονάκι) αντιλαμβάνεσθε ότι επιχειρούμε επεμβάσεις υψηλού ρίσκου»

«ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΜΕ ΧΟΡΗΓΙΕΣ»

Την αρωγή της πόλης μέσω χορηγιών, ώστε η διεθνώς αναγνωρισμένη Καρδιολογική Κλινική του ΠΓΝΠ να ενδυναμωθεί περαιτέρω σε υποδομές, ζητά ο κ. Νταβλούρος «Η χορηγία σύμφυτη με την Ελληνική παράδοση κληροδοτημένη από την αρχαία Ελλάδα είναι πράξη που βοηθά ουσιαστικά όχι μόνον τον χορηγούμενο αλλά την οικονομία της χώρας. Στο πλαίσιο αυτό η Καρδιολογική Κλινική που με τους αγώνες όλων έχει κερδίσει επάξια την διεθνή αναγνώριση, θεωρούμε ότι αξίζει έμπρακτα και την αν αναγνώριση της πόλης».

Η τελετή έναρξης
Το συνέδριο θα ξεκινήσει στις 9 το πρωί, με σημαντικές εισηγήσεις στις οποίες θα περιλαμβάνεται και διάλεξη με θέμα «Λοιμώξεις εμφυτευμένων συσκευών» με Πρόεδρο τον Καθηγητή -Παθολογίας Λοιμωξιολογίας/ Διευθυντή της Παθολογικής Κλινικής του ΠΓΝΠ και Αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών Μάρκο Μαραγκό και εισηγητή τον γνωστό Καθηγητή Καρδιολογίας Α. Σ. Μανώλη.
Η τελετή έναρξης του Συνεδρίου θα γίνει στις 20.30-21.15 η οποία θα συμπεριλάβει τιμητική διάλεξη από τον απερχόμενο πρόεδρο της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας κ. Ιωάννη Κανακάκη, με θέμα το «Δίκτυο πρωτογενούς αγγειοπλαστικής για ασθενείς με οξύ έμφραγμα στην Ελλάδα», ενώ θα απευθύνουν χαιρετισμό εκπρόσωποι τοπικών φορέων.

Περισσότερα

Ροή ειδήσεων

Advertisement