Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αγωγή κατά της διευθύντριας του Δήμου-Ο αντιδήμαρχος Τάκης Πετρόπουλος έχει υποβάλει και μήνυση εναντίον της για «κατ’ εξακολούθηση ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμηση»

Δημοσιεύθηκε

στις

ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΗ ΖΑΚΥΝΘΙΝΟΥ

Αποφασισμένος να ασκήσει όλα τα πειθαρχικά και ένδικα μέσα κατά της διευθύντριας του Δήμου, στην οποία επιβλήθηκε η ποινή της στέρησης μισθού για τρεις μήνες και μετακινήθηκε σε άλλο πόστο, εκτός των άλλων και λόγω αναξιοπρεπούς συμπεριφοράς, είναι ο προϊστάμενος της, αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού Τάκης Πετρόπουλος.

Μετά από τη μήνυση για «κατ’ εξακολούθηση ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμηση», που έχει υποβάλει κατά της διευθύντριας, από τον Οκτώβριο του 2020, ο κ. Τάκης Πετρόπουλος υπέβαλλε στην αρχή της εβδομάδας και αγωγή εις βάρος της, στο Ειρηνοδικείο Πατρών, για πρόκληση ηθικής βλάβης.
Σημειώνεται ότι σε πειθαρχικό επίπεδο η εν λόγω διευθύντρια έχει τιμωρηθεί, σε πρώτο βαθμό, για σωρεία πειθαρχικών παραπτωμάτων, ενώ εκκρεμούν δύο ακόμη τουλάχιστον πειθαρχικοί έλεγχοι που αφορούν, μεταξύ άλλων, πολύ σοβαρά πειθαρχικά παραπτώματα στα οποία φέρεται να έχει υποπέσει και που άπτονται της παράβασης καθήκοντος και της παραβίασης της αρχής της αμεροληψίας πειθαρχικού οργάνου.
Εξάλλου, σε ό,τι αφορά τη μήνυση, έχει ολοκληρωθεί η προανάκριση και αναμένonται η απαγγελία του κατηγορητηρίου και ο ορισμός της τακτικής δικάσιμου, στην οποία η υπάλληλος του Δήμου θα πρέπει να αποδείξει τους έγγραφους ισχυρισμούς της κατά του αντιδημάρχου, κάτι το οποίο δεν κατάφερε σε πειθαρχικό επίπεδο, εξ ου κι έπεσε βαρύς ο πέλεκυς της πειθαρχικής τιμωρίας της.
Στη φαρέτρα του ο κ. Πετρόπουλος φέρεται να έχει την πλήρη στήριξη των εργαζομένων του Δήμου, αλλά και την πολυετή πορεία του στην τοπική κοινωνία, στην οποία έχει διαπρέψει, ως αθλητής, εκπαιδευτικός και προπονητής, σε συνδυασμό και με την ανιδιοτελή προσφορά του από διάφορες θέσεις ευθύνης.
Ο ίδιος φέρεται να υποστηρίζει ότι «το θέμα αυτό είναι υπηρεσιακό και ως τέτοιο θα διευθετηθεί στο αυστηρό πλαίσιο των θεσμικών πειθαρχικών και δικαστικών οργάνων και διαδικασιών».
Παράλληλα, διασταυρωμένες πληροφορίες της «Γ» αναφέρουν ότι ο κ. Πετρόπουλος αποδίδει την εναντίον του επίθεση από τη διευθύντρια «σε προσπάθεια εκφοβισμού και τρομοκράτησής του, για να παραιτηθεί από τις θεσμικές του αρμοδιότητες άσκησης ελέγχου στη λειτουργία των υπηρεσιών του δήμου».
Σε κάθε περίπτωση, και ανεξαρτήτως της έκβασής της, πρόκειται για μια υπόθεση που άπτεται της λειτουργίας και της αποτελεσματικότητας του δημόσιου τομέα.
Πάντως, ο αντιδήμαρχος διατρανώνει σε όλους τους τόνους ότι είναι αποφασισμένος να φτάσει το μαχαίρι μέχρι το κόκκαλο.

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement