Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Σε 2-3 μήνες τα αποτελέσματα-Οι ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις θα αποκαλύψουν τα αίτια θανάτου της δίχρονης στην Πάτρα

Published

on

Της Τέτας Γιαννάρου

Ουδέν παθολογικό εύρημα ανευρέθη από την διενεργηθείσα χθες νεκροψία -νεκροτομή σύμφωνα με τον διενεργήσαντα την νεκροψία Ιατροδικαστή κ. Ανδρέα Γκότση, το οποίο να αιτιολογεί τον θάνατο της μόλις 20 μηνών Διονυσίας που έφυγε αναπάντεχα.

Ειδικότερα στην επικοινωνία που είχε η «Γ» με τον Ιατροδικαστή Ανδρέα Γκότση και στα ερωτήματα που ετέθησαν αν ανιχνεύτηκε πνευμονία ή εγκεφαλίτιδα την οποία εικάζουν σύμφωνα με πληροφορίες κάποιοι εκ των γιατρών στο ολιγόωρο διάστημα που νοσήλευσαν το 20άμηνο κοριτσάκι, ο κ. Γκότσης απάντησε κατηγορηματικά «δεν ανιχνεύτηκε πύκνωση στους πνεύμονες που συνιστά πνευμονία.

Όσον αφορά στην πιθανή εγκεφαλίτιδα και τις βλάβες που μπορεί να προκάλεσε στον εγκέφαλο αυτές δεν ανιχνεύονται μακροσκοπικά όταν η αιτιολογία τους προέρχεται από οποιονδήποτε ιό. Εν προκειμένω είναι γνωστό ότι το κοριτσάκι έπασχε από την νόσο covid-19 άρα στην περίπτωση επιπλοκών της νόσου με πιθανότητα πρόκλησης εγκεφαλίτιδας αυτό θα αποκαλυφθεί από την παθολογοανατομική εξέταση των οργάνων της.

Στο πλαίσιο αυτό», επεσήμανε ο ιατροδικαστής «τα όργανα θα αποσταλούν για μια πλήρη ιστολογική και τοξικολογική εξέταση. Εκ των συγκεκριμένων εξετάσεων αναμένονται αποτελέσματα που δυνητικά θα αποδώσουν τα αίτια του θανάτου».
Όσον αφορά το χρονικό διάστημα αναμονής, ο κ. Γκότσης είπε ότι τα πορίσματα των εξετάσεων θα αποδοθούν σε τρείς περίπου μήνες.

Ροή ειδήσεων

Advertisement