Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
Connect with us

Διεθνή

Βασίλισσα Ελισάβετ: Η σορός της μεταφέρεται σήμερα στο Εδιμβούργο

Δημοσιεύθηκε

στις

Η σορός της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ μεταφέρεται από την κατοικία της στα Χάιλαντς της Σκωτίας στο Εδιμβούργο, όπου οι πολίτες θα μπορέσουν να αποτίσουν φόρο τιμής στην εκλιπούσα βασίλισσα.

Το φέρετρο, καλυμένο με τη σκωτσέζικη σημαία και με ένα μπουκέτο λουλούδια, πέρασε τις πύλες του Μπαλμόραλ. Κατά μήκος της διαδρομής είχαν συγκεντρωθεί χιλιάδες άνθρωποι για να αποτίσουν φόρο τιμής στη βασίλισσα.

Συγκεκριμένα πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί σε πολλά χωριά αλλά και πόλεις της Σκωτίας, όπως το Αμπερντίν και το Νταντί, από όπου θα περάσει το όχημα που θα μεταφέρει το δρύινο φέρετρο.

Η πομπή, συνοδεία της πριγκίπισσας Άννας, κόρης της Ελισάβετ, ξεκινήσει από το Μπαλμόραλ στις 12.00 ώρα Ελλάδας. 

Η αυτοκινητοπομπή που μεταφέρει τη σορό θα διανύσει μια απόσταση 300 χιλιομέτρων και αναμένεται να φτάσει στο ανάκτορο Χολιρουντχάουζ, την επίσημη κατοικία του μονάρχη στο Εδιμβούργο, γύρω στις 18.00.

Ο κόσμος έχει παραταχθεί κατά μήκος του δρόμου που οδηγεί από το βόρειο τμήμα της πόλης προς το κέντρο του Εδιμβούργου.

Αύριο, Δευτέρα, θα πραγματοποιηθεί πομπή κατά μήκος της μεγάλης λεωφόρου Ρόιαλ Μάιλ έως τον καθεδρικό ναό του Αγίου Αιγιδίου (Σεντ Τζάιλς) όπου η σορός της Ελισάβετ θα παραμείνει για 24 ώρες. Την Τρίτη το βράδυ, θα μεταφερθεί αεροπορικώς στο Λονδίνο. 

Η διαδρομή που θα ακολουθήσει η πομπή που μεταφέρει τη σορό της βασίλισσας

Το φέρετρο της βασίλισσας Ελισάβετ ταξιδεύει σήμερα από το Μπαλμόραλ στο Εδιμβούργο.

Αναχώρησε στις 10:00 (ώρα Αγγλίας) και στη συνέχεια θα διασχίσει το Aberdeenshire, το Aberdeen, το Angus και το Tayside πριν φτάσει στο Εδιμβούργο. Το ταξίδι αναμένεται να διαρκέσει 6 ώρες.

Έπειτα, το φέρετρο της βασίλισσας θα παραμείνει στο Παλάτι του Holyroodhouse για μία νύχτα. Τη Δευτέρα, θα πραγματοποιηθεί πομπή από το παλάτι στον καθεδρικό ναό του St Giles, όπου το φέρετρο θα παραμείνει για 24 ώρες για να μπορέσουν οι άνθρωποι να αποτίσουν φόρο τιμής. 

Την επόμενη μέρα το φέρετρο της βασίλισσας θα μεταφερθεί οδικώς από τον καθεδρικό ναό στο αεροδρόμιο του Εδιμβούργου και στη συνέχεια θα μεταφερθεί στον σταθμό της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας RAF Northolt πριν πάει στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Αυτό το ταξίδι, που ξεκινά με απλότητα, θα τελειώσει με τη μεγαλοπρέπεια μιας κρατικής κηδείας στο Αβαείο του Ουέστμινστερ την μεθεπόμενη Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου. 

Η Transport Scotland δήλωσε ότι αναμένει δεκάδες χιλιάδες άτομα να ακολουθήσουν τη διαδρομή των 175 μιλίων την Κυριακή.

Βασικά σημεία στην πομπή

  • Το φέρετρο φεύγει από το Κάστρο Balmoral στις 10:00 και κατευθύνεται ανατολικά μέσω του Royal Deeside και στη συνέχεια μέσω των προαστίων του Αμπερντίν.
  • Από το Αμπερντίν η πομπή θα πάρει τον παραλιακό δρόμο νότια, μετά από το Portlethen και το Stonehaven, και μετά στην ενδοχώρα μέσω της επαρχίας Angus και μετά το Brechin.
  • Όταν η πομπή φτάσει στο Νταντί, θα πάει γύρω από την πόλη στο Kingsway, και από εκεί στο Περθ και στη γέφυρα Friarton και κάτω από το M90 και πάνω από το Queensferry Crossing προς το Εδιμβούργο.
  • Στην πρωτεύουσα, η πομπή θα εισέλθει από τα δυτικά της πόλης, περνώντας από το Κάστρο του Εδιμβούργου και κατεβαίνοντας σε όλο το μήκος του Royal Mile στο The Palace of Holyroodhouse περίπου στις 16:00.
  • Η πρωθυπουργός και οι ηγέτες των κομμάτων της αντιπολίτευσης θα συγκεντρωθούν στο κοινοβούλιο της Σκωτίας για να παρακολουθήσουν το πέρασμα του φέρετρου.
  • Αναμένεται ότι ο βασιλιάς Κάρολος θα ταξιδέψει στο Εδιμβούργο τη Δευτέρα.
  • Η πομπή του φέρετρου της βασίλισσας από το Παλάτι του Χόλιροντχάουζ στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Τζάιλς αναμένεται να περιλαμβάνει μέλη της βασιλικής οικογένειας.
  • Θα γίνει λειτουργία στον καθεδρικό ναό και στη συνέχεια τα μέλη του κοινού θα μπορούν να αποτίσουν φόρο τιμής για ένα 24ωρο

Πηγή φωτογραφιών: Τhe Guardian

Ροή ειδήσεων

Advertisement