Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Η αξιωματικός – κλειδί στην παρακολούθηση Ανδρουλάκη

Δημοσιεύθηκε

στις

Τι προκύπτει από έγγραφο με το οποίο ενημερώθηκε η ΑΔΑΕ • Από τη Δίωξη Ναρκωτικών στις έρευνες για το κύκλωμα διαφθοράς της ΕΛ.ΑΣ. • Το άγνωστο παρασκήνιο της υπόθεσης, το ηλεκτρονικό αρχείο και οι 150 απορριφθείσες συνακροάσεις.

Μια δραστήρια 45χρονη αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. με θητεία σε νευραλγικές υπηρεσίες, όπως η Δίωξη Ναρκωτικών, αλλά και στην αντιμετώπιση των χούλιγκαν, που είχε συμμετάσχει σε μυστικές έρευνες της ΕΥΠ και επί ΣΥΡΙΖΑ, φαίνεται να είχε κεντρικό ρόλο στην παρακολούθηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Η υπογραφή της εν λόγω αξιωματικού – με τον βαθμό της αστυνομικής υποδιευθύντριας – φέρεται ότι κυριαρχεί στο έγγραφο αίτημα για την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη, τον Σεπτέμβριο του 2021. Το έγγραφο αυτό παρουσιάσθηκε, μάλιστα, σε κλιμάκιο της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) που πραγματοποίησε προ τριημέρου έλεγχο στις μυστικές υπηρεσίες.

Ειδικές αποστολές
Η έμπειρη αξιωματικός θεωρείτο για πολλά χρόνια ως «άνθρωπος ειδικών αποστολών», εντός και εκτός ΕΥΠ, και είχε συμμετάσχει επί ΣΥΡΙΖΑ – υπό τη διοίκηση του Γιάννη Ρουμπάτη – στις έρευνες για το μεγάλο δίκτυο διαφθοράς στην ΕΛ.ΑΣ. και για τα παραδικαστικά κυκλώματα, οπότε, μάλιστα, εξετάστηκαν και τυχόν επαφές και οι διασυνδέσεις με πολιτικά πρόσωπα. Επίσης είχε συμμετάσχει και στη μεγάλη έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. στα Ζωνιανά το 2007.

Ροή ειδήσεων

Advertisement