Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Με καλούς οιωνούς η έναρξη-Αντίστροφη μέτρηση για χιλιάδες μαθητές της Αχαΐας που επιστρέφουν αύριο στα θρανία

Published

on

Με καλούς οιωνούς ξεκινά η φετινή σχολική χρονιά αύριο καθώς όπως όλα δείχνουν μετά και τις πρόσφατες προσλήψεις μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών και για τα σχολεία της Αχαΐας ελαχιστοποιήθηκαν τα κενά.

Περισσότεροι από 42.000 μαθητές της Α’ βάθμιας και Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης στην Αχαΐα επιστρέφουν στα θρανία τους, με τα σχολικά συγκροτήματα να αποκτούν και πάλι «ζωή» από τις φωνές των παιδιών.
Αύριο θα πραγματοποιηθεί σε όλες τις σχολικές μονάδες ο καθιερωμένος αγιασμός, ενώ σε κάποια σχολεία, κυρίως, Γυμνάσια και Λύκεια θα γίνει και η διανομή των σχολικών βιβλίων.
Δύο χρόνια μετά την πανδημία τα παιδιά επιστρέφουν στο σχολικό τους περιβάλλον με προαιρετική χρήση μάσκας, ενώ βάσει των όσων έχουν ανακοινωθεί από το Υπουργείο Παιδείας δεν χρειάζεται η διενέργεια και επίδειξη αρνητικού rapid test ή πιστοποιητικού εμβολιασμού.
Επίσης, φέτος επιτρέπεται ξανά και η παρουσία των γονέων στον αγιασμό, κυρίως των μικρότερων μαθητών, που την πρώτη μέρα στο σχολικό περιβάλλον ενδεχομένως χρειαστούν ενθάρρυνση.

ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Με την ευκαιρία της έναρξης του νέου σχολικού έτους, στις 9.00 πμ, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, θα βρεθεί κοντά στους μαθητές και τις μαθήτριες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στα σχολεία των Λουσικών.
Αντιστοίχως, η Περιφέρεια στους αγιασμούς σχολείων στην Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας θα εκπροσωπηθεί ως εξής:
-Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος στο Αρσάκειο Εκπαιδευτήριο Πατρών.
-Ο Αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Ανδρέας Φίλιας στο 5ο ΕΠΑΛ Πατρών.
-Ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίωνας Ζαΐμης στο 11ο Λύκειο Πατρών
ΣΕ ΔΥΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
Εξ άλλου, ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης και μέλη της Δημοτικής Αρχής θα
επισκεφτούν το πρωί (8.30) το σχολικό συγκρότημα «Γλαράκης» και τα Νηπιαγωγεία 10ο και 12ο στο συγκρότημα Γλαράκη (Άνω Πόλη,
οδός Γερμανού).
ΣΤΟ 11Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ Ο Ν. ΚΛΑΔΗΣ
Ο Μητροπολίτης Πατρών, κ. Χρυσόστομος και ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Αχαΐας, Νίκος Κλάδης θα βρεθούν στο 11ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών, στη συμβολή των οδών Ρήγα Φεραίου και Σατωβριάνδου, όπου ο αγιασμός θα τελεστεί στις 9 το πρωί.
ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ
Στο μήνυμά του για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ο Μητροπολίτης Πατρών, κ. Χρυσόστομος μεταξύ άλλων αναφέρει πως «με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, απευθύνομαι στους μαθητές και τις μαθήτριες της Α΄ και Β΄ Βάθμιας Εκπαίδευσης προκειμένου να εκφράσω τις θερμές πατρικές ευχές μου για ένα καλό και ευλογημένο από τον Θεό σχολικό έτος, γεμάτο υγεία, χαρά και πρόοδο. Εσείς, παιδιά μου, είστε ἡ χαρά μας, η απαντοχή μας, η χρυσή ελπίδα για το μέλλον της κοινωνίας μας και της πατρίδος μας. Οι καιροί που ζούμε είναι αρκετά δύσκολοι. Τα προηγούμενα έτη είχαμε πολλά προβλήματα, λόγω και της πανδημίας του κορωνοϊού, τα οποία επηρέασαν και την εκπαίδευση. Όμως όλοι και δάσκαλοι και γονείς, κυρίως όμως εσείς οι μαθητές δώσατε τον καλύτερο εαυτό σας, ώστε να μη δημιουργηθούν κενά στο πεδίο της μάθησης. Πιστεύομε, ότι φέτος θα βοηθήσει ο Θεός, ώστε να μην έχουμε δυσκολίες και όλα, με την Χάρη του Θεού, να κυλίσουν ομαλά. Παιδιά μου, αξιοποιήστε το χρόνο σας κατά τον καλύτερο τρόπο, μελετήστε και εργασθείτε, ώστε να εμπεδώσετε τις γνώσεις που σας προσφέρονται για την όλη καλλιέργεια της προσωπικότητας σας. Είναι σε όλους γνωστό ότι το σχολείο δεν προσφέρει απλώς γνώσεις, αλλά έχει ως σκοπό την καλλιέργεια του όλου ανθρώπου.
Στη ζωή σας και στη προσπάθειά σας έχετε, πρώτα απ’ όλα, την βοήθεια του Θεού. Σας αγαπάει και σας προστατεύει ἡ Παναγία μας, ο Άγιος Ανδρέας που είναι ο προστάτης και πολιούχος της Πάτρας και όλοι οι Άγιοι. Σας αγαπούν από τα τρίσβαθα της ψυχής τους οι γονείς σας και εργάζονται ακαταύπαστα και ευσυνείδητα για σας οι Δάσκαλοί σας. Επίσης, στους Δασκάλους σας, εύχομαι να έχουν δύναμη στο λειτούργημά τους, το οποίο είναι τόσο ωραίο, αλλά και πολυεύθυνο, ώστε να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των καιρών, καλλιεργώντας τις δικές σας προσωπικότητες και ψυχές».
Τ. ΠΑΠΑΛΕΞΑΤΟΥ: «Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ»
Το μέλος της κεντρικής επιτροπής ΠΑΣΟΚ Τόνια Παπαλεξάτου εύχεται «καλή σχολική χρονιά με υγεία, με πολλά όνειρα, δράσεις, εκπαιδευτικά ταξίδια, ιδέες, πολιτιστικά ιδεώδη και αθλητικά δρώμενα ξεκινάει η νέα σχολική χρονιά. Καλή δύναμη σε όλους .Η πολιτεία οφείλει να είναι δίπλα τους κάθε στιγμή».

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement