Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αύριο η εκδίκαση στο ΣτΕ για τη Φυσικοθεραπεία που μετακόμισε ήδη στην Πάτρα

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Σχολή άνοιξε ήδη τις πύλες της και να υποδέχεται τους φοιτητές στην Πάτρα, στο χώρο του συγκροτήματος της Πρυτανείας, στην Πανεπιστημιούπολη στο Ρίον, οι φορείς του Αιγίου συνεχίζουν όμως να διατηρούν τις ελπίδες τους για… ανατροπή καθώς η υπόθεση της μετακίνησης της Φυσικοθεραπείας εκδικάζεται αύριο Τρίτη 13/9/2022 στο ΣτΕ

Πρόκειται για την αίτησης ακύρωσης του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος με το οποίο έγινε η μετακίνηση της Σχολής στην οποία επενδύει ο δήμος, ευελπιστώντας στην ορθή και δίκαιη κρίση του ΣτΕ όπως τονίζει και ο αντιδήμαρχος Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος.

«Αυτή την Τρίτη 13 Οκτωβρίου που το ΣτΕ μπαίνει στην ουσία και όχι στον τύπο της αίτησή μας. Κατά την διάρκεια της διαδικασίας θα αναδειχθεί σε όλο του το μεγαλείο ο παράνομος τρόπος και οι μεθοδεύσεις για την έκδοση του σχετικού Διατάγματος. Είμαστε αισιόδοξοι δίνουμε τον αγώνα μας όπως είναι θεσμικά η υποχρέωσή μας» σχολιάζει ο κ Τριανταφυλλόπουλος.
Όπως είναι γνωστό εδώ και καιρό, οι σχέσεις Δήμου και Πανεπιστημίου έχουν διακοπεί ενώ τελευταία ο Πρύτανης κ. Μπούρας επανέφερε την πρότασή του για αξιοποίηση του χώρου της πρώην Χαρτοποιίας Αιγίου που αδειάζει από φοιτητές, για την ίδρυση Μεταλυκειακής Σχολής Οίνου και Αμπέλου.
«Δεν κάνουμε διάλογο μέσω Facebook» ξεκαθαρίζει ο κ. Τρινταφυλλόπουλος. Επισημαίνοντας ότι από την πρώτη στιγμή που άνοιξε θέμα με την Φυσικοθεραπεία, τον Σεπτέμβριο του 2020, όταν το θέμα επανήλθε, τον Φεβρουάριο του 2022 όταν επανήλθε, «δύο φορές θεσμικά μιλήσαμε με τον Πρύτανη. Είναι γελασμένος αν νομίζει ότι μπορεί να κατηγοριοποιήσει ταξικά τις κατά τόπους κοινωνίες, για το Αίγιο να επιλέγει Οίνο και Άμπελο, για τα Καλάβρυτα Γαλακτοκομία, φαντάζομαι για την Κ. Αχαΐα καρπούζι και φράουλα…».
«Την περασμένη χρονιά είχαμε στο ΔΙΕΚ Αιγίου τμήμα Οινολογίας που η ζήτηση ήταν μόνο για τέσσερις φοιτητές εκ των οποίων αποφοίτησαν οι δύο… Το πώς θα εξειδικεύσουν τις γνώσεις τους τα παιδιά των αγροτών μας είναι άλλη συζήτηση. Την οποία θα κάνουμε με το αρμόδιο υπουργείο» επισημαίνει. Και καταλήγει ο κ. Τρινταφυλλόπουλος προς τον Πρύτανη: «Αν στις 13 Οκτωβρίου η απόφαση του ΣτΕ είναι υπέρ μας θα σεβαστεί την Δικαιοσύνη ή θα επιδιώξει με άλλα τερτίπια να φύγει η σχολή; Αν η απόφαση είναι υπέρ του Πανεπιστημίου θα επιστρέψει την ίδια στιγμή τις εγκαταστάσεις ως οφείλει ή θα μας ξανατρέχει στα Δικαστήρια λέγοντας ότι θέλει να …εκπαιδεύσει αμπελουργούς και να κρατήσει έτσι το φιλέτο της παραλιακής ζώνης;».

H ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Την ίδια ώρα που με εξουσιοδότηση του Δήμου αλλά και των τοπικών φορέων (Εμπορικός Σύλλογος, Εργατικό Κέντρο) η κατεύθυνση προς τον αρμόδιο αντιδήμαρχο είναι προς μετωπική αντιπαράθεση, χαμηλούς τόνους κρατούν οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης Χρήστος Γούτος και Βάσω Ψυχράμη.
Τόσο ο κ. Γούτος όσο και η κ. Ψυχράμη καλούν τον δήμαρχο κ. Καλογερόπουλο να μην απορρίψει a-priori την αντιπρόταση του Πανεπιστημίου, επισημαίνοντας ότι αυτό δεν σημαίνει εγκατάλειψη της μάχης για την Φυσικοθεραπεία.
Aπό την πλευρά του, σε αυτή τη φάση, ο κ. Τριανταφυλλόπουλος απαντά ότι υλοποιεί αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου και καλεί τους πάντες να αναλάβουν ο καθένας το μερίδιο της ευθύνης του στον αγώνα…


Ροή ειδήσεων

Advertisement