Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

Καλή σχολική χρονιά σε όλους

Published

on

Γράφει ο Παναγιώτης Καρασπήλιος (*)

Η φετινή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς είναι η πρώτη έναρξη μετά από δύο δύσκολα χρόνια πανδημίας που δοκίμασαν τις αντοχές όλων μας, που θα επανέλθουμε σε ένα κλίμα κανονικότητας.
Το νέο ξεκίνημα που φέρνει η νέα σχολική χρονιά σηματοδοτεί την ελπίδα και τη δημιουργικότητα, καθώς θέτονται νέοι στόχοι προς επίτευξη με σκοπό την κατάκτηση των στόχων των μαθητών. Μαθητές, γονείς και εμείς οι εκπαιδευτικοί θα συνεργαστούμε ομαλά και θα δουλέψουμε και αυτή τη χρονιά όλοι μαζί με όλες μας τις δυνάμεις, προσδοκώντας για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για όλα μας τα παιδιά. Για ακόμα μια χρονιά όλοι οι εκπαιδευτικοί θα βάλουμε τα δυνατά μας να μεταδώσουμε στα παιδιά τις γνώσεις και τα εφόδια που χρειάζονται, θα τα καθοδηγήσουμε να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους και θα εργαστούμε για ένα σχολείο αποδοχής, σεβασμού, ισότητας και ουσιαστικής συμπερίληψης, έτσι όπως πρέπει να είναι το σύγχρονο σχολείο.
Ωστόσο, η νέα χρονιά φέρνει μαζί της στην επιφάνεια τα άλυτα προβλήματα του κλάδου μας, που δυσχεραίνουν το εκπαιδευτικό μας έργο και την κατάσταση στα δημόσια σχολεία. Αν και το ΥΠΑΙΘ προχώρησε άμεσα στην κάλυψη του μεγαλύτερου ποσοστού των κενών στις σχολικές μονάδες, οι ελλείψεις σε προσωπικό κυρίως σε ειδικότητες και τα λειτουργικά κενά στις σχολικές μονάδες συνεχίζουν να υφίστανται. Είναι σημαντικό να συνεχιστεί άμεσα η κάλυψη των κενών, αλλά και η συνέχιση της πολιτικής των μόνιμων διορισμών, καθώς όσοι είμαστε αναπληρωτές έχουμε αντιμετωπίσει ή αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες που επιφυλάσσει η έναρξη κάθε νέας σχολικής χρονιάς. Βασικός στόχος της εκπαιδευτικής πολιτικής της χώρας μας πρέπει να είναι η ενδυνάμωση και η αναβάθμιση των δημόσιων σχολείων και κατ’ επέκταση της παρεχόμενης παιδείας και εκπαίδευσης και αυτό μπορεί να επιτευχθεί κυρίως με την ενίσχυση του μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού.
Η Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. έχει διεκδικήσει σθεναρά εδώ και πολλά χρόνια την υλοποίηση μόνιμών διορισμών στην εκπαίδευση και θα συνεχίσει να μάχεται με όλες της τις δυνάμεις και να ασκεί συνεχείς πιέσεις στην πολιτική ηγεσία για τη συνέχιση των μόνιμων διορισμών, την πλήρη στελέχωση των δημόσιων σχολείων και την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων του κλάδου μας. Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε μαζικά και δυναμικά για την αναβάθμιση της ποιότητας της δημόσιας εκπαίδευσης, για την υπεράσπιση των κεκτημένων δικαιωμάτων των συναδέλφων και για τη βελτίωση των εργασιακών συνθηκών του κλάδου μας και στον αγώνα αυτό σας θέλουμε δίπλα μας, γιατί δεν περισσεύει κανείς. Σε τοπικό επίπεδο, η Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. Πάτρας και αυτή τη χρονιά δεσμεύεται να είναι δίπλα στον κάθε συνάδελφο εκπαιδευτικό, θέτοντας στο επίκεντρο του αγώνα μας τα προβλήματά του ιδιαίτερα σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε.
Τέλος, δράττομαι της ευκαιρίας να συγχαρώ τους νεοδιόριστους συναδέλφους εκπαιδευτικούς και ιδίως αυτούς που τοποθετήθηκαν στην περιοχή μας που με το έργο τους και τις γνώσεις του θα ενισχύσουν την εκπαιδευτική κοινότητα.
Εύχομαι ολόθερμα στους συναδέλφους εκπαιδευτικούς, στους μαθητές και στις οικογένειές τους μια δημιουργική, παραγωγική, ευλογημένη και εποικοδομητική νέα σχολική χρονιά με όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα στη λειτουργία των σχολικών μονάδων.

(*) Εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής, Πρόεδρος Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. Πάτρας

Ροή ειδήσεων

Advertisement