Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Χτυπάει το πρώτο κουδούνι-Σε ποια σχολεία του Νομού θα παραβρεθούν οι επίσημοι φορείς για τον αγιασμό

Δημοσιεύθηκε

στις

Αρχίζει σήμερα η νέα σχολική χρονιά για τους 1.341.985 μαθητές Νηπιαγωγείου, Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου της Ελλάδας.

Το πρωί θα γίνει ο καθιερωμένος αγιασμός, θα δοθούν οδηγίες για θέματα που αφορούν στην εφαρμογή του ωρολογίου προγράμματος και στη γενικότερη λειτουργία του σχολείου, οι μαθητές θα παραλάβουν τα βιβλία τους και θα αποχωρήσουν, ενώ από αύριο ξεκινούν κανονικά τα μαθήματα.
Σημειώνεται ότι στην αρχή του διδακτικού έτους και για διάστημα όχι μεγαλύτερο των δύο εβδομάδων μπορεί να εφαρμόζεται ευέλικτο ωράριο παραμονής στο Νηπιαγωγείο για νήπια/προνήπια που φοιτούν για πρώτη φορά, προκειμένου να διευκολυνθεί η προσαρμογή τους.
Φέτος θα ισχύσουν κάποιες αλλαγές σε σχέση με την περσινή χρονιά. Επίσης, όσον αφορά στον κορωνοϊό, καταργήθηκε η υποχρεωτική χρήση μάσκας (παραμένει προαιρετική) και η διενέργεια self-test για όλους τους μαθητές. Οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί, όμως, υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό διαγνωστικό τεστ μία φορά την εβδομάδα.

Η ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΗΝ ΑΧΑΪΑ

Με καλούς οιωνούς ξεκινά η φετινή σχολική χρονιά και στην Αχαΐα, καθώς όπως όλα δείχνουν μετά και τις πρόσφατες προσλήψεις μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών και για τα σχολεία της Αχαΐας ελαχιστοποιήθηκαν τα κενά.
Περισσότεροι από 42.000 μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης επιστρέφουν στα θρανία τους.

ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

Ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος και ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Αχαΐας, Νίκος Κλάδης θα βρεθούν στο 11ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών, στη συμβολή των οδών Ρήγα Φεραίου και Σατωβριάνδου, όπου ο αγιασμός θα τελεστεί στις 9 το πρωί. Ο Μητροπολίτης θα τελέσει επίσης τον αγιασμό στις 8.30 το πρωί στο Στρούμπειπ, στις 10.30 π.μ. στο Εκκλησιαστικό Λύκειο και στις 7 μ.μ στην Τριάντειο Σχολή. Ο Επίσκοπος Κενρίτσης Χρύσανθος θα παραβρεθεί στο Πρότυπο Γυμνάσιο-Λύκειο Λάγγουρα.
Ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης θα βρεθεί κοντά στους μαθητές και τις μαθήτριες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στα σχολεία των Λουσικών στις 9 π.μ.
Αντιστοίχως, η Περιφέρεια στους αγιασμούς σχολείων στην Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας θα εκπροσωπηθεί ως εξής:
-Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος στο Αρσάκειο.
-Ο Αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης, Ανδρέας Φίλιας στο 5ο ΕΠΑΛ Πατρών.
-Ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Φωκίωνας Ζαΐμης στο 11ο Λύκειο.

ΣΤΟΥ ΓΛΑΡΑΚΗ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
Επίσης, ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης και μέλη της Δημοτικής Αρχής θα επισκεφτούν το πρωί (8.30) το σχολικό συγκρότημα «Γλαράκης» και τα Νηπιαγωγεία 10ο και 12ο στο ίδιο συγκρότημα (Άνω Πόλη, οδός Γερμανού).

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement